به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سید محمد جمالیان پیش از ظهر امروز در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی اظهار داشت: انتقال صنوف آلاینده و مزاحم به خارج از محدوده شهر به جهت کاهش آلایندگی و کمک به زیبا سازی شهری ضرورت دارد و این مهم باید در دستور کار قرار گیرد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر فعالیت صنوف مزاحم در مناطق شهری موجب آزار و گلایهمندی مردم شهر اراک شده است که با انتقال آنها مطالبه به حق مردم محقق میشود هرچند فعالیت این صنوف در خارج از شهر برای فعالان این بخش به مراتب سهلتر است.
باید به سرمازدگی باغات توجه شود
قدرت الله ابک، سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مرکزی در این نشست گفت: با توجه به هشدار هواشناسی مبنی براینکه از امشب هم بارش برف و باران و ورود جبهه هوای سرد را داریم باید به سرمازدگی باغات توجه شود.
وی افزود: فرمانداران باید در سطح شهرستانها و مناطقی که بحث سیلاب وجود دارد نیز مدیریت لازم را داشته باشند تا از هرگونه مشکل و بحران جلوگیری شود.
توسعه اقتصاد دریا محور تنها با استانهای ساحلی رخ نمیدهد
نوربخش عسکری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی در این نشست اظهار داشت: توسعه اقتصاد دریا محور تنها با استانهای ساحلی رخ نمیدهد و سایر استانها نیز در این راستا نقش موثری دارند.استان مرکزی پتانسیل و ظرفیتهای خوبی در مسیر توسعه اقتصاد دریا محور دارد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی افزود: در راستای توسعه و ارتقای نقش و جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در توسعه کشور باید بیش از پیش گام برداشت.
استان مرکزی نخستین استان است که یک برنامه مدون در حوزه استفاده از انرژیهای خورشیدی دارد
محمودمحمودی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی در این نشست با اشاره به اینکه بهترین برنامههای مدیریت بار در استان مرکزی پیش بینی شده است، گفت: ناترازی برق در سال 1400 پنج هزار مگاوات، سال 1401 به سخت هزار مگاوات، 1402 به 13 هزار مگاوات و در تابستان گذشته ناترازی برق به 18 هزار مگاوات رسید، در این شرایط تمام سعی ما بر این بوده که کمترین سهمیه خاموشی را برای مشترکان استان اعمال کنیم.
وی افزود: در راستای رفع ناترازی برق در استان مرکزی توسعه و احداث نیروگاههای خورشیدی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر هدفگذاری شده است، ما یک استان صنعتی هستیم و 82 درصد برق در حوزه صنعت مصرف میشود و اگر تعطیلی صنایع حتی به دو روز برسد باز هم پاسخگوی نیاز کمبود برق نیست.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی نخستین استان است که یک برنامه مدون در حوزه استفاده از انرژیهای خورشیدی دارد، تولید 500 مگاوات برق خورشیدی در سال 1404، یکهزار و 800 مگاوات در سال 1405 و 2 هزار و 700 مگاوات در سال 1406 هدفگذاری شده است.
محمودی تصریح کرد: استان مرکزی در حوزه توسعه انرژی تجدید پذیر پیشتاز است، بیشترین نیروگاهی تجدید پذیر و بیشترین تخصیص زمین برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی مربوط به استان مرکزی است تلاش ما براین است که بروکراسی اداری برای سرمایه گذاری جدید در این بخش کم شود.
وی ادامه داد: تاکنون یکهزار و 100 کیلووات انرژی خورشیدی در ادارات استان مرکزی نصب شده که 186 هزار کیلو وات صرفهجویی به همراه داشته است، تا چهار سال آینده نیز باید 7 هزار و 285 کیلووات دیگر در ادارات نصب شود.
انتهای پیام/711/
∎