دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده اعلام کرد که استفاده از تسلیحات هستهای و گسترش باشگاه کشورهای دارای سلاح اتمی غیرقابل قبول است. به گفته وی، واشنگتن باید مذاکراتی را با روسیه و چین برای کاهش تعداد کلاهکهای هستهای انجام دهد.
ترامپ در عین حال تاکید کرد که جامعه بینالمللی نباید اجازه استفاده از تسلیحات هستهای را بدهد. وی گفت: «نباید هرگز اجازه داد که این اتفاق بیفتد. اگر چنین شود، [...] جهان نابود خواهد شد.»
رئیس دولت آمریکا افزود: «ما نمیتوانیم به کشورهای دیگر اجازه دهیم که به سلاح هستهای دست یابند و این مسئله فقط مربوط به ایران نیست.»
وی با اشاره به اینکه رهبران کشورهای دارای سلاح هستهای باید افرادی باشند که درک کنند استفاده از این تسلیحات غیرقابل قبول است، تأکید کرد: «قدرت تسلیحات هستهای امروزی به قدری عظیم است که جهان را نابود خواهد کرد. ما نمیتوانیم اجازه دهیم چنین اتفاقی رخ دهد.»
دونالد ترامپ همچنین یادآور شد: «همکاری با [ولادیمیر] پوتین، رئیسجمهور روسیه، درباره خلع سلاح هستهای پیش از همهگیری کرونا بسیار موفقیتآمیز بود و فکر میکنم بار دیگر بتوانیم در این زمینه پیشرفت داشته باشیم.»
وی افزود: «روسیه و ما دارای بزرگترین زرادخانههای هستهای هستیم، با اختلافی قابل توجه نسبت به سایر کشورهای دارای تسلیحات هستهای. چین هنوز به این سطح نرسیده، اما در آینده نزدیک خواهد رسید. سه تا چهار سال یا پنج سال دیگر، چین به این سطح خواهد رسید. البته ما قصد داریم در این باره با چین گفتگو کنیم. من در این خصوص مذاکرات بسیار موفقی با رئیسجمهور شی [جینپینگ، رئیسجمهور چین] داشتم. تصور میکردم که بتوانیم به خلع سلاح هستهای دست یابیم. همچنین، باید در این زمینه به توافقی با چند کشور هستهای کوچکتر - سه یا چهار کشور - دست مییافتیم. احتمالاً چهار کشور. ما میتوانستیم به این هدف برسیم. من مذاکرات بسیار جدیای درباره خلع سلاح هستهای با رئیسجمهور پوتین داشتم.»
با این حال، ترامپ جزئیاتی در این زمینه ارائه نکرد. ترامپ پس از مراسم تحلیف خود در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، چندین بار بهصورت علنی تمایل خود برای انجام مذاکرات با سران روسیه و چین درباره محدودیتها و کاهش بیشتر تسلیحات هستهای را اعلام کرده، اما تاکنون هیچ ابتکار عملی مشخصی در این زمینه ارائه نداده است.
مسکو و واشنگتن باید در خصوص این موضوع تصمیم بگیرند که آیا قصد دارند توافقنامهای جدید برای جایگزینی پیمان کاهش و محدودیت تسلیحات راهبردی تهاجمی (پیمان استارت جدید) تنظیم کنند یا خیر؛ پیمانی که مدت اعتبار آن در سال ۲۰۲۶ به پایان خواهد رسید.