محمود زارع نیا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان طبس با دارا بودن ۷۶ درصد ذخایر زغالسنگ کشور، به عنوان قطب اصلی این ماده معدنی شناخته میشود.
وی ادامه داد: زغالسنگ شهرستان طبس در دو منطقه اصلی پروده و مزینو قرار دارد که پروده دارای ذخایر زغالسنگ ککشو و مزینو ذخایر زغالسنگ حرارتی را در خود جای داده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان طبس عنوان کرد: اکنون ۳۶ معدن زغالسنگ در این شهرستان فعال هستند که ۱۸ معدن آن به استخراج زغالسنگ حرارتی اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینکه مجموع ذخایر زغالسنگ حرارتی این شهرستان حدود ۳۲۰ میلیون تن برآورد شده گفت: معدن زغالسنگ مزینو به عنوان بزرگترین معدن زغالسنگ حرارتی کشور شناخته میشود.
زارع نیا افزود: با توجه به نیاز کشور به تنوع در سبد انرژی، پروژه احداث نیروگاه حرارتی زغالسنگ طبس از سالها پیش کلید خورده و راهاندازی این نیروگاه در اولویت اساسی قرار دارد.
وی گفت: این نیروگاه نه تنها به فعالسازی تمامی معادن زغالسنگ حرارتی منطقه کمک خواهد کرد، بلکه زمینه اشتغال قابل توجهی را نیز فراهم خواهد آورد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان طبس ادامه داد:همچنین، نزدیکی معادن زغالسنگ حرارتی به نیروگاه، هزینههای تأمین مواد اولیه را به حداقل خواهد رساند و موجب افزایش بهرهوری اقتصادی در این بخش خواهد شد.
وی با اشاره به کاربردهای زغالسنگ حرارتی بیان کرد: این ماده معدنی عمدتاً در نیروگاههای حرارتی برای تولید برق و همچنین در صنایع فروآلیاژ مورد استفاده قرار میگیرد.
زارع نیا گفت: کیفیت بالای زغالسنگ حرارتی و آنتراسیت موجود در منطقه مزینو، آن را به مادهای مناسب جهت تأمین سوخت نیروگاه حرارتی طبس تبدیل کرده است.
وی با تاکید بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین در نیروگاههای حرارتی، یادآور شد: تنوع مواد معدنی و کیفیت زغالسنگ منطقه، فرصتهای گستردهای برای توسعه صنعت در شرق کشور ایجاد خواهد کرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان طبس افزود: تأمین برق پایدار از طریق این نیروگاه، زیرساختهای لازم برای رشد و توسعه صنایع وابسته را فراهم کرده و در نهایت موجب اشتغالزایی و رونق اقتصادی در منطقه طبس خواهد شد.