به گزارش ایرنا، علیرضا نوروزی روز پنجشنبه به همراه رییس گروه رسانه و رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی با حضور در ایرنای آذربایجان غربی و تبریک ۹۰ سالگی ایرنا افزود: خبرگزاری جمهوری اسلامی رسانهای با قدمت ۹۰ ساله همواره در همه صحنهها با صداقت عملکرده و جلب اعتماد مردم و امید آفرینی از ویژگیهای این رسانه است.
وی با بیان اینکه ایرنا در امانتداری یک الگوی رسانهای محسوب میشود، اضافه کرد: پرهیز از ایجاد یاس و نا امیدی و انتقال درست اخبار توسط ایرنا، در ایجاد فضای آرام در جامعه نقش بسزایی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی ادامه داد: این رسانه با روایت اول فرصت انتشار اخبار کذب را از رسانههای معاند گرفته است که این روش باید تقویت شود.
نوروزی ادامه داد: ایرنا همانگونه که تاکنون در سالیان متمادی در انعکاس صحیح خبر و جلب اعتماد مخاطبان حرکت کرده، امید میرود با تیم متخصص و جدید مدیریتی پس از این نیز با قدرت بیشتری به راه خود ادامه دهد.
ایرنا به عنوان خبرگزاری ملی کشور باید مرجعیت خود را تقویت کند
رییس خانه مطبوعات آذربایجانغربی هم در این دیدار گفت: ایرنا به عنوان خبرگزاری ملی کشور باید مرجعیت خود را تقویت کند.
یوسف پیربوداقی افزود: جایگاه ایرنا به عنوان خبرگزاری ملی کشور باید تقویت و برای ماندگاری مرجعیت ایرنا باید تمامی توان به کار گرفته شود.
رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی یبا تاکید بر اینکه ایرنا باید قطب و مرجع اصلی رسانه در سطح ملی و بین المللی باشد، اضافه کرد: ایرنا میتواند صدای گویای نظام جمهوری اسلامی در عرصه رسانه شود.
وی با بیان اینکه خبرگزاری جمهوری اسلامی یک رسانه مستقل است که همین امر یک ویژگی مهم برای آن محسوب میشود، اظهار کرد: استقلال خبری ایرنا سبب اعتماد عمومی به این راسانه میشود.
پیربوداقی با بیان اینکه ایرنای آذربایجان غربی از نیروهای توانمند و ارزشی برخوردار است، گفت: برخورداری از چنین نیروهایی ظرفیتی است که می تواند به مرجعیت ایرنا جایگاهی مضاعف بخشیده و درعین حال دغدغه جامعه را منعکس کند.
پیربوداقی افزود: وقتی ایرنا با حفظ رسالت و جایگاه خود همواره در میدان باشد بدون تردید صحنه برای حضور رسانه نماها تنگ شده و روز به روز آنهایی که در فضای مجازی و غیر مجازی بی نام و نشان و بنام رسانه، جولان می دهند از فضای رسانهای حذف خواهند شد.
وی افزود: خبرنگار ایرنا راوی خبرهای اول در راستای توسعه اقتصادی, فرهنگی و اجتماعی جامعه است.
ایرنا وارد دعواهای سیاسی نخواهد شد
دراین دیدار سرپرست ایرنای آذربایجان غربی هم اظهارکرد: خط قرمز ما نظام جمهوری اسلامی است و ایرنا به عنوان خبرگزاری ملی کشور از ورود به دعواهای سیاسی اجتناب خواهد کرد.
شاهین سپهراد ادامه داد: تلاش براین است ایرنا با ورود به ۹۰ سالگی این بار با شیوههای جدیدتر و نوینتری در عرصه خبر حاضر شده و در قالبی نو اقدام به اقناع افکار عمومی کند.
وی حضور در بستر فضای مجازی و استفاده از این ظرفیت را ضروری دانسته و افزود: سعی ایرنا بر انتشار اخبار و تولیدات خبری خود در بستر فضای مجازی است تا نقش اثرگذاری خود را تقویت کند.
سرپرست ایرنای آذربایجان غربی با بیان اینکه در این دوره ارتباط سازنده با رسانههای جریانهای مختلف سیاسی در آذربایجانغربی از نقاط قوت ایرنا محسوب میشود، اضافه کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر وظایف تعریف شده، سعی بر آن دارد که فضای رسانهای استان را به سمت توسعه هدایت کند.
وی اظهارکرد: افزایش سواد رسانهای جامعه جهت جلوگیری از ایجاد فضای یاس و نامیدی در جامعه توسط رسانههای معاند و فیک نیوزها یک عزم و همدلی همه جانبه میطلبد.
به گزارش ایرنا، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی بعنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل و شروع به فعالیت نمود. پایه گذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.
در این دگرگونی ها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری « ایرنا (IRNA) » تغییرنام داد و فصل تازه ای در فعالیت های این رسانه گشوده شد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانه ای شناخته شده به شمار می رود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاه های خبری جهان قرار دارد