شناسهٔ خبر: 71473149 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آبگیری سد گلورد نکا بدون محدودیت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران: امسال محدودیتی در آبگیری سد گلورد نکا وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با توجه به تکمیل عملیات سازه‌ای پل زیرقوسی و امکان تردد از روی پل و جاده دسترسی جایگزین در آینده بسیار نزدیک، امسال محدودیتی در آبگیری سد گلورد وجود ندارد.

حیدر داوودیان در جلسه شورای فنی استان افزود: با توجه به این‌که عملیات اجرایی پل بزرگ زیرقوسی سد گلورد رو به پایان است و امکان تردد خودرو‌ها از مسیر جدید به زودی فراهم می‌شود، امسال محدودیتی در آبگیری سد گلورد نداریم و در فصل کشاورزی پیش رو کشاورزان بیشتری از آب ذخیره شده پشت این سد بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان این‌که کنترل سیلاب، تامین آب آشامیدنی و فراهم کردن آب کشاورزی سه هدف مهم و اصلی ساخت سد گلورد هستند، افزود: با ساخت این سد برای حقابه‌بران پایین‌دست که از گذشته تا کنون از این آب بهره می‌بردند شبکه آبیاری و زهکشی مدرنی ایجاد شد که میزان بهره‌وری آب را افزایش می‌دهد و نزدیک به ۲۵ هزار هکتار از کشتزار‌های شرق مازندران را زیر پوشش دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر با آبگیری حداکثر یک‌چهارم حجم مخزن سد گلورد و توزیع آب به‌هنگام و پر کردن آب‌بندان‌ها با تنظیم و توزیع آب پشت سد گلورد، رضایت بسیار بالایی در کشاورزان منطقه ایجاد شد و امیدواریم که امسال این رضایتمندی افزایش یابد.

داوودیان خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که پل بالادست در حال بهره‌برداری است آبگیری کامل سد نیز آغاز شده و آب در حال بالا آمدن است. به همین دلیل پیش از افتتاح پل با توجه به زیر آب رفتن جاده فعلی روستا‌های بالادست، باید ترافیک را به روی پل هدایت کنیم تا آبگیری سد ادامه داشته باشد و آب مورد نیاز کشاورزی را تامین کنیم.

وی با بیان این‌که سد گلورد حدود ۲۵ هزار هکتار از کشتزار‌های شرق مازندران را زیر پوشش قرار می‌دهد، اظهار کرد: بخش زیادی از شبکه آبیاری و زهکشی گلورد به بهره‌برداری رسیده و با آبگیری سد در سال جاری دست‌کم ۱۸ هزار هکتار از کشتزار‌های شرق مازندران از این شبکه بهره‌مند می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در حالی که میانگین کشوری مهار آب سطحی بیش از ۵۰ درصد است، این رقم برای مازندران با همه آب‌بندان‌ها و ۱۱ سدی که داریم نهایتا ۲۰ درصد است. اما برنامه‌ریزی آب منطقه‌ای این است که در یک افق ۱۰ ساله با ساخت سازه‌های مورد نیاز به ویژه سد هراز که با ظرفیت تنظیم ۶۵۰ میلیون متر مکعب میانگین مهار آب‌های سطحی استان را ۱۴ درصد افزایش می‌دهد، میانگین مهار آب‌های سطحی را به ۴۷ درصد برسانیم.

داوودیان تصریح کرد: با ساخت سد هراز که ۶۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تنظیم دارد میانگین مهار آب‌های سطحی ما ۱۴ درصد افزایش می‌یابد. سد زارم‌رود آغاز به کار کردیم و سد سجادرود هم قرار است ساخت شود که میانگین مهار مهار را به ۴۷ می‌رساند.