به گزارش مسیر اقتصاد یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» در سال جاری در حال برگزاری است. همایش سالانه اقتصاد مقاومتی یک رویداد مستمر و چندماهه است. بر این اساس در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، افتتاحیه در آبان و ۱۲ نشست تخصصی در آذر، دی و بهمن برگزار شد و اختتامیه در بیست و نهم بهمن ماه همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی شده است. همچنین در جریان همایش «طرحهای سیاستی» نیز توسط خبرگان حوزه امنیت غذایی و کشاورزی ارائه و به داوری گذاشته شد و طرحهای منتخب در روز اختتامیه معرفی و ارائه خواهد شد.
هدف همایش سالانه اقتصاد مقاومتی ایجاد گفتمان و پیشنهاد به حاکمیت است
در این راستا، حامد رفیعی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفتگو با مسیر اقتصاد با اشاره به ویژگیهای بارز این رویداد گفت: یکی از ویژگیهای اصلی این همایش، تمرکز بر طرحهای سیاستی است که توسط نخبگان کشور در حوزه کشاورزی و اقتصاد مقاومتی ارائه میشود. در این همایش، این طرحها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و اولویتبندی میشوند.
وی افزود: وجه تمایز دیگر این رویداد، استمرار در برگزاری و بررسی طرحهای ارائهشده است که باعث میشود تفکر و بحث بیشتری در مورد مسائل مختلف شکل بگیرد و نتایج بهتری حاصل شود. هدف اصلی این نوع همایشها، ایجاد گفتمان و پیشنهاد راهکارهایی برای شبکه حاکمیتی است که به شناسایی و پیگیری مسائل کمک میکند و شبکه حاکمیتی نیز از طراحان این سیاستها بازخورد خواهد گرفت.
طرح سیاستی به نسبت ارائه مقاله کارآمدتر است
رفیعی تأکید کرد: پیگیری مستمر طرحها و اولویتها بسیار حائز اهمیت است و معتقدم که این کار میتواند به بهبود وضعیت امنیت غذایی کمک کند. این نوع حمایتها باید در سطح کلان و با توجه به سیاستگذاریهای کلان انجام شود و در ادامه نیاز به ایجاد شبکه علمی از دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی برای افزایش مشارکت در این حوزه خواهیم داشت.
وی در پایان گفت: طرح سیاستی به نسبت دیگر ایدهها کارآمدتر است، چرا که پس از ارائه مقاله، به طرح سیاستی نیاز داریم اما مقاله های مرسوم در این مرحله متوقف میشود و برای اجرایی کردن آن معمولا با خلاهایی مواجه هستیم که سعی شده در این رویداد مرتفع گردد.
انتهای پیام/ کشاورزی