شناسهٔ خبر: 71472062 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ثبت رکورد جدید جوجه‌ریزی در مازندران

ساری- ایرنا- ثبت رقم بی‌سابقه ۱۹.۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی طی بهمن ماه در مازندران رکورد جدیدی در صنعت طیور رقم زد. این دستاورد نه تنها این استان را در جایگاه نخست کشوری تثبیت کرد، بلکه نویدبخش تامین کافی گوشت مرغ برای شب عید و ماه مبارک رمضان در پایتخت کشور هم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد : با جوجه‌ریزی ثبت شده ۱۹ میلیون و ۵۵۰ هزار قطعه‌ای تا این لحظه برای بهمن ماه سال جاری در استان مازندران، حماسه‌ای دیگر در صنعت طیور استان مازندران رقم خورد و برای اولین بار در طول تاریخ جوجه‌ریزی استان به رقم بالاتر از ۱۹ میلیون رسید، به طوریکه این جوجه‌ریزی فاصله با استان دوم در جوجه‌ریزی یعنی گلستان را به سه میلیون قطعه رساند.

محمد آقاجانی با تاکید بر اهمیت این دستاورد، اظهار داشت: این میزان جوجه‌ریزی باعث فراغ خاطر در تامین گوشت مرغ شب عید و ماه مبارک رمضان شد، به طوریکه روزانه حدود یک هزارو ۱۷۰ تن گوشت مرغ از این جوجه‌ریزی استحصال می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین این مقدار جوجه‌ریزی نسبت به برش ابلاغی ۱۵.۵ درصد، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد و نسبت به جوجه‌ریزی ماه گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.

طبق برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی، مازندرا ن تامین کننده مرغ استان تهران است یعنی روزانه متوسط ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن مرغ به پایتخت کشور ارسال می شود.

بررسی تاریخی آماری از جوجه ریزی در مازندران نشان می دهد که میزان جوجه ریزی مزارع مرغ گوشتی استان از ۱۳.۸ میلیون قطعه در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ به ۱۵.۷ میلیون قطعه در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ و این میزان در دی ماه امسال به ۱۸ میلیون قطعه جوجه ریزی و در پایان بهمن با رکورد جدید به ۱۹.۵ میلیون قطعه در مرغداری های استان رسید که با ثبت این رقم، مرغداری های استان از این حیث در کشور رکورد زدند.

در حال حاضر مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان ها دارد.

طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.