باشگاه خبرنگاران جوان؛ الیاس گندمی _ استاندار آذربایجان غربی در اتاق بازرگانی ارومیه در دیدار با مجید نیلی احمدآبادی سفیر ایران در آلمان گفت: ظرفیتهای موجود در این استان به قدری ارزشمند است که آذربایجان غربی میتواند به عنوان منطقهای موثر در ترانزیت، تجارت و فرآوری محصولات تولیدی ایفای نقش کرده و تجارت محصولات همه نقاط کشور را از پایانههای صادراتی خود داشته باشد.
رضا رحمانی افزود: در دولت چهاردهم بخشی از کار ما معطوف به معرفی پتانسیلهای موجود استان است و اگر این اصل را بپذیریم آذربایجانغربی میتواند در تجارت و تامین نیازهای کشورهای همسایه نقش اساسی ایفا کند.
وی بیان کرد: این استان علاوه برچندین پایانه مرزی فعال توانمندی برقراری ارتباط موثر با کشورهای منطقه را به لحاظ اشتراکات فرهنگی در راستای معرفی تولیدات داراست.
بستههای سرمایه گذاری در آذربایجان غربی آماده است
رحمانی با اشاره به آمادگی استان برای جذب سرمایه گذاری خارجی و ایرانیان مقیم کشورهای دیگر افزود: بستههای سرمایه گذاری استان در حال آماده سازی برای روزهای آتی است و بستههایی که بخش گردشگری و کشاورزی ارائه دادند بسیار پربار است.
وی با اشاره به اینکه مناطق آزاد و مناطق ویژه آذربایجان غربی و تولیدات موجود در بخشهای مختلف یک فرصت و یک مزیت است اظهار کرد: محصولات ایرانی و میوههای تولید این استان کیفیت قابل قبولی دارد و اگر کمی در مراحل تولید تا عرضه دقت شود این محصولات در بازارهای جهانی جذابیت خاص خود را دارد.
رحمانی اضافه کرد: آذربایجان غربی یکی از استانها کشور در تولید محصولات کشاورزیی سالم با قابلیت صادراتی است و لازم است ظرفیتهای آن به تجار دنیا معرفی شود.
آذربایجان غربی نزدیکترین مسیر ارتباطی ایران و اروپاست
سفیر ایران در آلمان نیز در این دیدار گفت: آذربایجان غربی نزدیکترین مسیر ارتباطی ایران و اروپاست و اتاق بازرگانی لازم است کالاها و مزیتها را معرفی و بشناساند.
مجید نیلی احمد آبادی اظهار کرد: ما با کشور آلمان همکاریهایی داریم که میشود در بحث محیط زیست و بهره وری انرژی و آب این همکاریها را تقویت کرد.
وی اظهار کرد: همکاری در بخش کشاورزی و صنایع دستی نیز اقدامات قابل توجهی است و از ظرفیت اتاق بازرگانی میتوان برای گسترش همکاریها استفاده کرد.
نقش موثر آذربایجانغربی در تحقق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری ایران با ترکیه
استاندارآذربایجانغربی، در دیدار با عادل جنت آکبال سرکنسول ترکیه در ارومیه با تاکید بر تقویت روابط دو کشور که مشترکات تاریخی و فرهنگی بسیاری دارند، گفت: آذربایجانغربی تنها استان ایران است که با ترکیه مرز مشترک دارد و مبادلات اقتصادی دو طرف برای تحقق تجارت ۳۰ میلیارد دلاری از سوی روسای جمهور دو کشور هدفگذاری شده که دستیابی به این هدف مستلزم پیگیری بیشتر امور بوده و ما ظرفیت فراوانی برای همکاریهای تجاری داریم.
رضا رحمانی با اشاره به بروز برخی نارضایتیها از رفتار پلیس ترکیه در گذرگاههای مرزی، افزود: یقین دارم مسئولان ترکیه نیز با این رفتارها موافق نبوده و انتظار میرود این موارد پیگیری و اصلاح شود.
وی همچنین با بیان اینکه سه مرز فعال با ترکیه داریم، خاطرنشان کرد: بزودی مرز کوزهرش نیز بازگشایی شده و ایجاد یک گذرگاه در چالدران در حال پیگیری است.
استاندار آذربایجانغربی به اقدامات انجام شده برای بازگشایی بازارچه ساریسو ماکو، نیز اشاره کرد و افزود: این امر به نفع تجارت مرزی مردم دو کشور خواهد بود و انتظار میرود از سوی ترکیه نیز اقدامات لازم انجام شود.
رحمانی همچنین با تاکید بر لزوم توسعه حملونقل زمینی بین دو کشور، اضافه کرد: برای پیشگیری از تکرار مشکلاتی مانند مسئله اخیر سوخت، تداوم دیدار و گفتوگوی طرفین ضروری است.
تقویت روابط استانهای همجوار، افزایش ارتباطات بین بازرگانان و تجار از طریق تشکلهای صنفی، برگزاری نشست استانداران، راهاندازی مجدد قطار تهران - وان - آنکارا، تکمیل عملیات عمرانی در بازرگان و حفظ کرامت انسانی اتباع دیگر کشورها از دیگر مباحث مورد تاکید استاندار آذربایجان غربی در این دیدار بود.
استاندار آذربایجانغربی همچنین در دیدار با رئیس انجمن کفش و صنایع وابسته و مدیر عامل گروه صنعتی دنیلی در خصوص سرمایهگذاری صنایع وابسته به کیف و کفش در شهرک صنعتی تخصصی کفش ارومیه بحث و گفتگو کرد.