شناسهٔ خبر: 71470370 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اختصاص سموم شیمیایی رایگان برای کنترل آفت موش مغان در سلسله

معاون وزیر و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: ۲۰۰ کیلوگرم سم فسفو دورنگ به منظور کنترل آفت جوندگان موذی اراضی کشاورزی سلسله بر اساس نظارت کارشناسان بین کشاورزان توزیع می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مریم جلیلی مقدم در جلسه شورای کشاورزی سلسله با اشاره به بازدید زیربخش‌های کشاورزی این شهرستان اظهار کرد: ۲۰۰ کیلوگرم سم فسفو دورنگ به منظور کنترل آفت جوندگان موذی اراضی کشاورزی سلسله تا رفع کامل مشکل در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به رایگان بودن این سموم افزود: این سم پس از آموزش نحوه استفاده با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی در اختیار کشاورزان شهرستان قرار داده می‌شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: امیدواریم با تلاش مسئولان و بر اساس دستورالعمل‌های متخصصان شاهد کاهش جمعیت این آفت باشیم.

جلیلی مقدم با اشاره به بازدید از برخی مزارع و مراکز پرورش ماهی سردآبی سلسله گفت: فعالیت‌های بسیار خوبی در این شهرستان در زمینه آبزی پروری انجام شده که با توجه به ظرفیت‌های بسیار بالای لرستان در بخش کشاورزی و همت و تلاش مسئولان این بخش امیدواریم هر روز بیش از پیش شاهد پیشرفت استان به ویژه شهرستان سلسله به عنوان قطب کشاورزی لرستان باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی سلسله نیز در این جلسه با بیان اینکه این شهرستان ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی و دیم دارد، گفت: سال گذشته اولین گزارش در خصوص موش‌های مغان در برخی اراضی کشاورزی شهرستان به کارشناسان جهاد کشاورزی ارائه شد.

مجتبی محمدی افزود: در حال حاضر ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سلسله در معرض حمله موش‌های مغان قرار گرفته است که ۱۰ هزار هکتار از آنها به حالت طغیان و ۱۰ هزار هکتار نیز در معرض طغیان هستند.

وی با اشاره به روش‌های بکار گرفته شده برای کنترل این آفت در شهرستان گفت: روش‌های عملیات آبیاری غرقابی، شخم عمیق، طعمه مسموم، گوگرد و شعله افکن از جمله روش‌هایی بوده که تاکنون برای کنترل این آفت استفاده شده، اما چندان مؤثر نبوده است.

مدیر جهاد کشاورزی سلسله با قدردانی از همکاری مسئولان برای توجه ویژه به این مشکل کشاورزان شهرستان گفت: با توجه به اینکه سلسله یکی از قطب‌های کشاورزی لرستان محسوب و کنترل این آفت نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور و استان دارد، انتظار می‌رود مسئولان امر تا کنترل کامل این آفت در کنار کشاورزان شهرستان باشند.

شهرستان سلسله بیش از ۴۰ هزار اراضی کشاورزی آبی و دیم دارد که امسال بیش از یک چهارم این اراضی درگیر شیوع آفت موش مغان شده است.

موش مغان جونده‌ای کوچک به رنگ قهوه‌ای با دم کوتاه است که کاملاً از مو پوشیده شده و طول دم آن به طور معمول از نصف طول اندازه سر و بدن کوتاه‌تر بوده، چشم‌ها کوچک و لاله گوش مدور و نیز کوچک است.

این جونده به طور دسته جمعی زندگی و تونل‌های زیرزمینی کم عمق و باریک و بسیار پرپیچ و خم و طولانی برای خود می‌سازد.

جمعیت موش مغان به طور ناگهانی و انفجاری افزایش می‌یابد، به طوری که مناطق اطراف را هم تصرف و حتی در محلی که مبارزه انجام شده ممکن است، دوباره ساکن شود، از این رو ردیابی منظم آن ضروری است.

طغیان جمعیت این آفت معمولاً ۲ تا سه سال یکبار و به دلیل مساعد بودن شرایط محیطی و کاهش تلفات آن رخ می دهد.