به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار شهید حسین بسیطی در در سال 1327 در شهرستان گیلانغرب و در خانواده ای نیکوکار بدنیا آمد، این شهید در کودکی پدرش را از دست داد و مادرش جای خالی پدر را برای او پر کرد.
شهید بسیطی پس از ورود به سن نوجوانی بخاطر استعداد خوبی در انجام کارهای ساختمانی داشت بسرعت به استادکاری ماهر در گچ بری و معماری تبدیل شد .
شهید بسیطی با تلفیق سبک معماری قدیم و جدید رتبه نخست این حرفه را در استان کرمانشاه کسب کرد بطوریکه برایش گواهینامه معتبر مهارت صادر کردند.
حسین که نیکی کردن را از پدر و مادرش بخوبی آموخته بود سعی می کرد از هر فرصتی برای خدمت به دیگران استفاده کند و به گفته اهالی گیلانغرب اگر برای کسی کار ساختمانی انجام می داد هرگز دستمزد دریافت نمی کرد و از برخی که تمکن مالی نداشتند اجرت نمی گرفت.
از دیگر ویژگی های بارز شهید بسیطی ارادت به ساحت مقدس امامان معصوم بخصوص امام حسین بود، او از همان دوران کودکی پرچم دار هیات های مذهبی محرم و یک بچه هیاتی به تمام معنا بود .
شهید بسیطی به ورزش بخصوص ورزش باستانی و پهلوانی علاقه زیادی داشت و بخشی از اوقات فراغت خود را در زورخانه و گود پهلوانی می گذراند.
برادر شهید بسیطی میگوید که؛ حسین، همیشه منش و عزت پهلوانی داشت در گود همواره ذکر علی بر لب داشت و احترام به والدین را از مقدس ترین کارها می دانست و می گفت، هر چه داریم از لطف خدا و محبت پدر و مادر است و علاوه بر این خوش سیرت، خوش سخن و یار و غمخوار نیازمندان بود .
او ادامه داد: این شهید به همراه سردار شهید صفر خوشروان و برخی از همرزمانش از پایه گذاران اصلی شکل گیری سپاه پاسداران در گیلانغرب بود که از آغاز جنگ تحمیلی با جمع آوری سلاح های شکاری مردم، اقدام به آموزش نظامی جوانان برای مقابله با دشمن در محله سراب می کرد.
همچنین به گفته برخی همرزمانش؛ شهید بسیطی در جبهه تنگاب گیلانغرب بدلیل قدرت بدنی زیاد و جثه نیرومندش، نمدی دور کمر می پیچاند و با دست های توانمند اقدام به شلیک با توپ 50 میلی متری به سمت دشمن می کرد.
او بدلیل شرکت در نبردهای مهم و کسب افتخارات فراوان، مسوولیت های متعددی در سپاه گیلانغرب بر عهده گرفت و آن چنان از خود تعهد نشان داد که مراحل پیشرفت را بسرعت طی کرد و به سمت فرماندهی اطلاعات و عملیات و در مقطعی فرماندهی سپاه گیلانغرب منصوب شد.
حسین بسیطی سرانجام در 13 آبان سال 62 وقتی همراه برخی از دوستان و همرزمانش در منطقه عملیاتی چم اعظم خان گیلانغرب در حال ایجاد معبر برای مقابله با دشمن بعثی بود مورد اصابت قرار گرفت و به آرزوی دیرینه اش یعنی شهادت در راه خدا نایل شد.
به گزارش ایرنا؛ گیلانغرب با ۲ هزار و ۵۸۵ کیلومتر مربع به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان کرمانشاه، بیش از ۱۵ کیلومتر مرز با عراق دارد و این خطه به عنوان پایتخت ایل کلهر با ۳۲ طایفه نامگذاری شده است.
گیلانغرب در دوران جنگ تحمیلی حدود ۱۵۰ نوبت آماج حملات و بمباران هوایی دشمن قرار گرفت و نتیجه آن تخریب کامل شهر و ۳۰ روستای منطقه بود و این شهرستان به استعداد ۱۲ هزار رزمنده حدود ۷۵۰ شهید، بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ جانباز، ۱۳۳ آزاده تقدیم میهن کرده است.