به گزارش ایرنا، شهید ابراهیم امیراحمدی متولد ۱۳۴۵ بود، اما رفتارش بیش از اینها را نشان میداد. فرزند روستایی امیرآباد و پرورده دست پدر و مادری زحمتکش بود.
تا کلاس سوم دبیرستان درس خوانده بود، اما معلم عشق بود و استاد اخلاق.
کودکی را در مزرعه و کنار جوی و درخت گذرانده بود. با پدرش محمد امیراحمدی، بیل زده بود، درو کرده بود و روی دامان مادرش قصهها از عشق و ایمان و شجاعت شنیده بود. کوچک بود، اما نقل بزرگواریاش بر زبان اهل روستا بسیار میرفت.
اعزام به جبهه
جنگ که شد ابراهیمِ پانزدهساله تاب نیاورد و درس و تحصیل را رها کرد و برای دفاع از خاک و ناموس به جبهه حق علیه باطل رفت و خانم فاطمه زهرا(س) را واسطه کرد تا مادرش فاطمهخانم اجازه داد و به سمت جبهه رهسپار شد.
۶۶ روز تفنگ روی دوشش گذاشت و مردانه جنگید و جنگید تا زمستان سپید دشتعباس را با خون خود سرخ کرد.
به گواهی تقویم، پایان شکوهمند زندگانی بزرگمرد امیرآباد، بیستم بهمن ۱۳۶۱ در عملیات والفجر مقدماتی در فکه بود و بر اثر اصابت ترکش خمپاره به صورت شهد شهادت نوشید و در گلزاری شهدای امیریه آرام گرفت.
گریههای نیمهشبانه
خواهر شهید «ابراهیم امیراحمدی» نقل میکند: «نیمههای شب بود که از خواب پریدم. از اتاق ابراهیم صدای گریه میآمد. فوری بلند شدم رفتم پشت در اتاقش و از لای در نگاه کردم. ابراهیم سر جانمازش نشسته بود. دستهایش را به آسمان بلند کرده بود.»
وصیت نامه شهید
به نام ایزد یکتا و سپاس بی حد معبود بیهمتا را که از آفرینش، مارا با نور هدایت به صراط مستقیم و خط محمد و آلش و پاکان و خاصان درگاهش رهنمون ساخت و سپاس بیحد وی را که افتخار امت صاحبالزمان(عج) بودن را به ما عطا فرمود و نعمت جنگ را که چون دانشگاهی امت ما را در آن آبدیده شده و توانست با شیاطین درون و برون به ستیز برخیزد را به ما عطا فرمود و شکر خداوند متعال را که با یاریش و تحت رهبری و ائمه اطهار(ع) توانستیم بر آنها غلبه نموده و به چنین موقعیتی دست پیدا کنیم.
سلام و درود بیکران بر محمد(ص) و آلش به خصوص سرور شهیدان حسینبنعلی(ع) سیدالشهدا، بزرگ معلم انسانساز تاریخ و حضرت مهدی(عج) فرزند پاک آن شهید بزرگوار که عالمی منتظر قدم مبارک و پربرکت آن حضرت میباشند و در پناه حاکمیت آن حضرت است که عدالت مفهوم پیدا کرده و قسط بر پا میگردد.
وصیت من به پدرم اینست که پدرجان شما برای من خیلی زحمت کشیدی ولی من برای شما کاری نکردم. مادرم میدانم داغ فرزند برای مادر خیلی مشکل است ولی باید چون لیلی بانوی بزرگوار اسلام باشی و داغ فرزندت را تحمل کنی و تو هم مادرم برای من خیلی زحمت کشیدی تا بزرگم نمودی ولی هرچه فکر کردم نتوانستم از این بهتر به شما خدمت کنم که در راه اسلام و قرآن و مملکتمان جهاد نموده و شهید بشوم.
از برادرانم میخواهم که نگذارند سلاح گرم و خون خیس من سرد و خشک گردد سلاح را برگرفته و تا شهادت به جهاد پرداخته و مجد و عظمت را به ارث برای فرزندان خود بگذارند.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامه ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در شهریور ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در شهریور ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.