همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: رشته پلو یکی از غذای سنتی و لذیذ ایرانیان است که از قدیم الایام معمولا در ایام عید نوروز و چهارشنبه سوری پخته می شد. آن زمان کسانی که وضع مالی نسبتا خوبی داشته این غذا را با مرغ یا گوشت گوسفندی می پختند و کسانی که دست شان کمی تنگ بود آن را بدون گوشت می پختند. قدیمی ها اعتقاد داشتند که رشته نمادی از زندگی است و خوردن این غذا در همان ابتدای سال جدید باعث می شود تا سر رشته کارها دستشان آمده و به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنند. الان رشته پلو به روشهای مختلفی پخت می شود. این آموزش به شما کمک می کند تا این پلو را با ترکیب طعمهای ترش و شیرین و پر از رنگ همراه گوشت قلقلی، کشمش، زرشک و خرما با عطر دارچین و ادویههای مختلف داشته باشید. این طرز تهیه، میتواند بهترین تجربه شما از پخت رشتهپلو را برایتان رقم بزند.
بیشتر بخوانید:
انواع پلو مخلوط را همراه با طرز تهیه آنها بشناسید!
مواد لازم
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
رشته پلویی ۳ لیوان
برنج ۲ پیمانه
کشمش پلویی ۱ پیمانه متوسط
زرشک ۱ پیمانه متوسط
خرما بدون هسته ۵ عدد
روغن به مقدار لازم
پودر دارچین نصف قاشق غذاخوری
پاپریکا شیرین نصف قاشق غذاخوری
پودر سیر ۱ قاشق چای خوری
پودر پیاز ۱ قاشق چای خوری
فلفل سیاه و سفید به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
قبل از هر کاری آب داخل قابلمه بریزید تا جوش بیاید. برنج را نیز از قبل خیس کنید. بعد از جوش آمدن آب، برنج را داخل قابلمه بریزید و چند دقیقه مانده که برنج را آبکش کنید، رشته های پلویی را داخل آب بریزید و بعد از ۳ دقیقه که کمی رشته ها نرم شدند، برنج و رشته را داخل آبکش بریزید. کمی دارچین برای عطر بهتر اضافه کنید و آبکش را حرکت بدید تا دارچین خوب پخش شود.
کف قابلمه روغن بریزید و نان یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ بذارید و برنج ها را در قابلمه بریزید و آن را دم بندازید. حدود ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا برنج ها دم بکشد. بعد از دم کشیدن کمی روغن روی رشته پلو بریزید و آن را از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید که رشته خیلی راحت میسوزد پس از شعله پخش کن استفاده کنید.
در حینی که برنج در حال دم کشیدن است، گوشت را مزه دار کنید. گوشت چرخکرده را داخل یک کاسه بریزید و به آن نصف قاشق غذاخوری پاپریکا، ۱ قاشق چای خوری پودر سیر، ۱ قاشق چای خوری پودر پیاز، نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین، کمی فلفل سیاه و سفید و نمک اضافه کنید. گوشت را با ادویهها خوب ورز دهید تا یک دست شود، بعد هر بار کمی از گوشت را بین دو کف دست بغلتانید و گرد شکل دهید. سعی کنید سهمها هماندازه باشند تا غذا ظاهر خوبی پیدا کند.
برای آماده کردن سس گوشت قلقلی، یک ماهیتابه مناسب روی حرارت متوسط قرار دهید. هر زمان ماهیتابه خوب داغ شد، کمی روغن اضافه کنید و گوشتها را داخل آن بچینید. گوشتها را در جهتهای مختلف پشت و رو کنید تا همه طرفش سرخ شود. بعد حرارت را کم کنید و کشمش، زرشک و خرما رو داخل ماهیتابه بریزید. به اندازه ۱ دقیقه تفت دهید و بعد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. شما می توانید در صورت دلخواه در تهیه سس، از خلال بادام، گردو، قیصی و پسته نیز استفاده کنید.
همهچیز آماده است. رشتهپلو را داخل ظرف دلخواه بکشید، سس گوشت و کشمکش را روی آن بریزید و همراه ته دیگ سرو کنید. نوش جان.