شناسهٔ خبر: 71467677 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

نصریوف تأکید کرد

اتخاذ تدابیر مشترک برای افزایش مبادلات تجاری با ایران

همدان- سفیرجمهوری ازبکستان در ایران گفت: در دیدار اخیر رییس جمهور ازبکستان و پزشکیان، رییس جمهور ایران بر لزوم اتخاذ تدابیر مشترک و همچنین افزایش مبادلات تجاری به میزان ۲ میلیارد دلار برای سال آینده تاکید شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، فریدالدین نصریوف در همایش ملی گوهرسنگ با بیان اینکه ارتباطات سیاسی بین دو کشور ایران و ازبکستان در بالاترین سطح خود قرار دارد، اظهار کرد: این ارتباطات منجر به گسترش روابط اقتصادی، سیاسی، انسانی و فرهنگی بین دو کشور شده است.

وی با اشاره به حجم ۵۰۰ میلیون دلاری تجارت متقابل بین دو کشور افزود: در دیدار اخیر رییس جمهور ازبکستان و پزشکیان، رییس جمهور ایران بر لزوم اتخاذ تدابیر مشترک و همچنین افزایش مبادلات تجاری به میزان ۲ میلیارد دلار برای سال آینده تاکید شد.

سفیرجمهوری ازبکستان در ایران با بیان اینکه دولت ازبکستان ۲۵۰ هکتار زمین در منطقه خوارزم ازبکستان جهت اجرای پروژه‌های کارآفرینان ایرانی در نظر گرفته است، تصریح کرد: رییس جمهور ازبکستان در حال اجرای اصلاحات در زمینه سنگ های باارزش و زینتی در کشور ازبکستان است.

وی با اشاره به وجود ۱۱ ذخیره سنگ های معدنی در ازبکستان افزود: در کشور ازبکستان سالانه یکصد تن طلا تولید می شود که در حال حاضر تعداد بنگاه های فعال در این حوزه به ۱۸۰ بنگاه رسیده است و آمادگی همکاری مشترک با فعالان اقتصادی ایران در این حوزه را دارد.

*همدان؛ قطب جدید صنعت گوهرسنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی

رئیس اتاق بازرگانی همدان نیز در سخنانی با اشاره به دستاوردهای بخش خصوصی استان در حوزه صنعت گوهرسنگ‌ها گفت: به لطف تلاش‌های استادکاران و صنعتگران توانمند همدان، این استان به یکی از قطب‌های مهم صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی کشور تبدیل شده است.

رحیم مرتضایی افزود: اکنون هدف ما استفاده بهینه از ظرفیت‌های این صنعت و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است تا همزمان با معرفی این گوهرسنگ‌های طبیعی، زمینه‌ساز رونق اقتصادی و توسعه پایدار در استان باشیم.

وی به سند توسعه گوهرسنگ‌ها که توسط ایمیدرو تدوین شده اشاره کرد و گفت: مطابق این سند، هدف‌گذاری شده است که ایران تا سال ۱۴۱۰، سهم حدود ۲ درصد از ارزش بازار جهانی گوهرسنگ‌ها و یک درصد از بازار جهانی جواهرات را به خود اختصاص دهد و استان همدان با داشتن بیشترین تعداد کانی‌های کشف شده در این حوزه، پتانسیل بالایی برای تحقق این هدف‌ها دارد.

رئیس اتاق بازرگانی همدان همچنین به کشف کانی‌های جدید در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین کشفیات اخیر در همدان، اسپدومن یا کنزایت است که علاوه بر ارزش جواهرشناسی، به عنوان کانی‌های مادر لیتیوم نیز شناخته می‌شود.

وی افزود: با توجه به توانمندی‌های استان در زمینه گوهرسنگ‌ها، پیشنهاد می‌شود که همدان به عنوان مرکز تجارت گوهرسنگ‌های ایران شناخته شود. همچنین، لازم است که مرکز اعتبارسنجی و ارزیابی گوهرسنگ‌ها در این استان تشکیل شود.

مرتضایی همچنین با اشاره به سند توسعه گوهرسنگ‌ها، بر لزوم ایجاد مرکز CIBJO (اتحادیه جهانی گوهرسنگ‌ها) و آزمایشگاه‌های مرجع در همدان تأکید کرد و گفت: ایجاد مراکز آموزشی تخصصی در این حوزه یکی دیگر از استراتژی‌های مهم در توسعه منابع انسانی است که انتظار داریم وزیر محترم دستوراتی لازم برای گسترش آموزش در سراسر استان صادر کنند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت بالای استان همدان در حوزه گوهرسنگ‌ها، پیشنهاد می‌شود که اولین شهرک تخصصی گوهرسنگ‌ها در استان ایجاد شود تا بتوان از این ظرفیت در جهت رونق صنعت و اشتغال‌زایی بهره‌برداری کرد.

انتهای پیام/