به گزارش ایرنا، سیدحسین مجتبوی، عصر چهارشنبه در آیین رونمایی از پوستر دومین همایش استانی «هفت شهر عشق» (بزرگداشت عطار نیشابوری) در جمع خبرنگاران افزود: این موسسه به عنوان مرکز علمی خصوصی در راستای رسالت فرهنگی خود که مزین به نام شاعر پرآوازه ایرانی است، برای دومین سال متوالی همایش استانی «هفت شهر عشق» را با حضور مفاخر و استادان برجسته حوزه ادبیات، عطارپژوهان و چهرههای برجسته دانشگاهی و علمی در حوزه ادبیات برگزار میکند.
وی بیان کرد: موسسه آموزش عالی عطار به دلیل نداشتن رشته ادبیات فارسی از حضور اساتید ادبیات محروم است اما به سبب داشتن نام این شاعر گرانقدر بر خود، برای برگزاری بزرگداشت او و گردهم آمدن استادان برجسته این حوزه پیشقدم شده و از سال گذشته پایگاه ملی عطارشناسی را راهاندازی کرده است.
مجتبوی ادامه داد: تاکنون نشست های تخصصی زیادی با حضور اساتید برجسته حوزه ادبیات، عطارپژوهان و اهالی علم و هنر در قالب پایگاه ملی عطارشناسی در این موسسه آموزش عالی برگزار شده و زمینه تولید کتاب در این زمینه توسط اساتید فراهم گشته و تبادل نظراتی نیز پیرامون گسترش این اقدام در عرصه ملی انجام گرفته است، اما منبع درآمدی برای برگزاری همایش مزبور در سطح ملی نداریم.
وی اظهار امیدواری کرد که دومین همایش «هفت شهر عشق» بستری فراهم کند تا مسوولان فرهنگی به ویژه وزارت میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پایگاه ملی عطارشناسی در این موسسه را به رسمیت شناخته و حمایت معنوی و مادی جدی تری را از آن داشته باشند.
مجتبوی، فرهنگ و تمدن ایران را مرهون افرادی مانند عطار نیشابوری دانست و گفت: مسوولان فرهنگی، اندیشمندان و سخنوران و اصحاب رسانه در معرفی این مفاخر به جامعه بویژه نسل نوجوان و جوان نقش کلیدی دارند و هر چه تعلق به این مفاخر و مواریث بیشتر شود حس وطن دوستی، وفاداری، ایثارگری و دفاع از این مرز و بوم قوی تر می شود.
دبیر اجرایی این همایش و معاون آموزشی و پژوهشی موسسه آموزش عالی عطار نیز گفت: دومین همایش «هفت شهر عشق» فروردین سال ۱۴۰۴ با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، شهرداری مشهد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دانشگاه فرهنگیان، موسسه آموزش عالی لقمان و برخی از دیگر نهادهای فرهنگی در مشهد برگزار میشود.
الهام یزدانمهر افزود: در این همایش شاعران و اساتید مطرح ادبیات فارسی کشور و مسوولان فرهنگی حضور مییابند، مسابقاتی با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دانشگاه فرهنگیان با موضوع عطارشناسی برگزار میشود که خروجی آن در قالب نمایشگاهی در حاشیه همایش به نمایش درمیآید.
وی عطارخوانی، اجرای تئاتر و موسیقی با محوریت عطار و رونمایی از کتاب «شرحی بر پندنامه» نوشته «رضا اشرف زاده» را از دیگر برنامههای این رویداد برشمرد.
لزوم افزایش کارهای پژوهشی پیرامون عطار نیشابوری
استاد برجسته حوزه ادبیات فارسی و مسوول فرهنگسرای فردوسی مشهد نیز در این نشست با تاکید بر تداوم بزرگداشت عطار نیشابوری در مشهد، گفت: لازم است برای چنین همایشی مقالات و اقدامات پژوهشی با موضوع عطار توسط اساتید و محققان تولید و ثبت شود.
محمدجعفر یاحقی اظهار کرد: تاکنون برای بزرگداشت عطار، همایشهایی در نیشابور و همچنین در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شده است، تکرار برگزاری چنین همایشی توسط موسسه آموزش عالی عطار فرصت مغتنمی برای انجام پژوهش های بیشتر است، آثار پژوهشی و کتاب هایی که پیرامون چنین رویدادهایی تولید میشود در آرشیو فرهنگی و مکتوب کشور قرار گرفته و تولید علم در این زمینه را گسترش میدهد.
وی ادامه داد: چندی قبل اپرایی پیرامون عطار نیشابوری در تبریز برگزار شود که بسیار زیبا و چشمگیر بود، کتابی هم پیرامون آن با ثبت نتهای موسیقی تولید شده در زمینه عطار نیشابوری به چاپ رسید که در نوع خود بی نظیر بود.
یک ادیب و شاعر خراسانی نیز در این نشست به بیان خاطرات خود از اساتید عطارشناس و کارهای پژوهشی در این زمینه در مشهد و نیشابور پرداخت و گفت: عطار، اقیانوسی است که کارهای پژوهشی و علمی درباه او پایان نمیگیرد، بزرگداشت این شاعر بزرگ در موسسه آموزش عالی عطار قوام خود را پیدا کرده است و باید از این لحاظ به این موسسه تبریک گفت.
جواد محقق نیشابوری اظهار کرد: پیگیری مداوم جلسات عطارشناسی آن قدر وسعت و دامنه دارد که اگر سال های سال به آن پرداخته شود، باز هم این اقیانوس خالی نمی شود، چهار مثنوی عطار شامل «الهی نامه، اسرارنامه، منطق الطیر و مصیبت نامه» زبان ساده تری از مثنوی مولوی دارد، آن قدر انرژی آن زیاد است که گاهی فرد کنترل خود را از دست میدهد.
وی افزود: در بزرگی مولوی تردیدی نیست اما زیر سایه سنگین مولوی و مثنوی او، عطار فراموش شده است، عظمت این شاعر تا آنجا است که هر روز و هر هفته باید آثارش خوانش و تشریح شود تا مردم بدانند عطار چه گوهری است.
وی کتاب «شرحی بر پندنامه» را که توسط دکتر اشرف زاده نوشته شده است، آغازی برای انجام کارهای بزرگ پژوهشی پیرامون عطار نیشابوری دانست و اظهار امیدواری کرد که این حرکت ملی شود و تا چند سال دیگر عطارخوانی مانند مثنوی خوانی در شهرهای ایران گسترش یابد.