به گزارش گروه رسانه ای شرق، با گرامی داشت یاد وخاطره منوچهر والی زاده و شاهپور عظیمی که به تازگی سینمای ایران آنها را از دست داد،داوران بخش تحلی اراده ملی جوایز شان را به برگزیدگان بخش های مختلف اهدا کردند.
با حضور منوچهر شاهسواری از لابراتوارهایی که آماده سازی فیلمهای جشنواره را برعهده داشتند، تجلیل شد.
سپس با حضور محمدرضا فرجی مدیر بخش سینماهای جشنواره فیلم فجر از فرزین اصغری مدیر سینمای هدیش مال و سامان بابایی مدیر سینمای زیما مال تجلیل شد.
شاهسواری در صحبت های کوتاهی گفت: از حسن اعتماد آقای فریدزاده و دکتر صالحی تشکر میکنم و سپاسگزار تمام ارگانها و نهادهایی هستم که در تجلی اراده ملی حضور داشتند و با دقت به آثار سینما توجه داشتند. امیدوارم این نهادها حلقه واصل میان هنرمندان و ارگانهای مربوطه باشند.
او ادامه داد:از همه کسانی که منصفانه ما را نقد کردند، تشکر میکنم. از کسانی هم که کفآورده دهان سخنی را به زبان آوردند تبری میجویم زیرا نقد درست باید سرلوحه کار همه ما باشد که جشنواره را برگزار میکنیم.
محمدرضا منصوری مدیر بخش تجلی اراده ملی نیز در ادامه بیان کرد: سینما زندهترین و بزرگترین هنر صنعت امروز ایران است . هیچ هنر صنعتی در ایران در دهههای گذشته به اندازه سینما در سطح جهانی افتخار کسب نکرده است. اشتیاق مردم ایران در ایام جشنواره نشان از اهمیت جایگاه سینما در نزد فرهنگ ایرانیان دارد و در این میان مسئله سینمای ملی در شکل دهی به هویت فرهنگی و اجتماعی یک ملت اهمیتی صد چندان پیدا میکند. سینمای ملی، به واسطه قدرت داستانگویی و تصاویری که خلق مکند، میتواند پلی باشد میان مردم، سینماگران و سازمانها. او ادامه داد: ۲۰ نهاد با همراهی ۶۰ کارشناس، در ایام جشنواره فیلم فجر در بخش تجلی اراده ملی همکاری نموده و فیلمهای جشنواره را داوری کردند. که گواه آن بیانیههای جامع و دقیق هیات داوران است. این نگاه ویژه باعث خوشحالی و سربلندی است، اما آنچه حائز اهمیت برای سینمای ملی است، داشتن نگاهی بلند مدت، راهبردی و ادامهدار از طرف همه نهادها به سینماست . منصوری گفت: فرآیند پیچیده و گاه دشوار تولید و توزیع این سؤال را مطرح میکند که آیا تمامی تولیدات سینمای ملی به همان میزان که شایستهاند به تماشای مخاطبان داخلی و خارجی میرسند؟ سینما زمانی میتواند به تأثیرگذاری خود ادامه دهد که این چرخه به درستی و به طور متوازن بین تولید و توزیع برقرار شود.
مدیر بخش تجلی اراده ملی همچنین اظهار کرد: ضمن تبریک به تمامی کسانی که در ساخت آثار سینمایی این جشنواره نقش داشتهاند، بر این نکته تأکید میکنم، که بخش تجلی اراده ملی باید منجر به به توسعه و گسترش همکاری میان صاحبان آثار و نهادها بشود، چراکه سینمای ملی نیازمند حمایتهای متداوم و دقیق و همکاری بیشتر از سوی آنها است .
بخش اهدای جوایز عباس صالح مدرسهای، امیرعباس قلیچلو، سید مصطفی زراوندیان داوران بخش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایزه این بخش را به مهبد جهان نوش بازیگر فیلم «بچهی مردم» اهدا کردند. کمیل رودی، عبدالکریم خیامی و مریم جلالی داوران بخش آکادمی هوش مالی جایزه خود را به رسول صدرعاملی کارگردان فیلم «زیبا صدایم کن» اهدا کردند. دانشکده ارزش به داوری جواد قربانی،مهدی بنارش،سید وحید نبویزاده نمازی جایزه خود را به رضا جمالی کارگردان فیلم «سونسوز» اهدا کردند. داوران انجمن مدیران تولید سینمای ایران متشکل از پیمان جعفری،مهدی بدرلو،کامران حجازی جایزه خود را به بهزاد هاشمی برای فیلم«موسی کلیمالله» اهدا کردند. پلیس راهنمایی و رانندگی نیز با حضور سرهنگ علی اصغر شریفی،مجتبی احمدی و مرتضی علی آبادی جایزه این بخش را به مهدی مددکار تهیهکننده فیلم «شمال از جنوب غربی» اهدا کردند. موسسه فرهنگی هنری تبیان نیز به داوری مجید اسماعیلی،سید رضا کاظمی و حسن قاسم زاده جایزه این موسسه را به آرش زینال خیری تهیهکننده فیلم«پیشمرگ» تقدیم کرد. در ادامه جهاد دانشگاهی نیز با داوری امین مختاری،مهدی باصولی و یوسف اسکندری جایزه این بخش را به حسین دارابی کارگردان فیلم«خدای جنگ» اهدا کرد. دفتر روابط عمومی و فرهنگسازی مالیاتی به داوری علیرضا دانشپایه، علی محمدی، رضا خاکی صدیق جایزه این بخش را به سهیل موفق کارگردان فیلم«کفایت مذاکرات» اهدا کرد.