جوان آنلاین: علی نصیری شامگاه چهارشنبه در گفت و گویی اظهار کرد: با توجه به انجام این تعداد پرواز در آسمان تهران، مردم نگرانی نداشته باشند، این پروازها به منطور انتقال مصدومان فرضی در جریان برگزاری مانور سراسری زلزله در بوستان ولایت تهران انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، وی به برگزاری مانور سراسری در تهران، برنامهها، اقدامات و همکاری همه نهادهای متولی اشاره کرد و ادامه داد: حدود ۱۱۰ سازمان و دستگاه در راستای برگزاری این مانور همکاری میکنند، ۱۰ هزار نفر از مردم، نیروهای پلیس، اورژانس، آتشنشانی، دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری تهران، جمعیت هلال احمر و دیگر نهادها در اجرای تمرین مشارکت دارند.
وی اضافه کرد: در این مانور یا به نوعی تمرین به مردم آموزش داده میشود که اگر زلزله رخداد چه باید انجام داد، در همین راستا هر منطقه شهر تهران یک استان از استانهای کشور به عنوان معین آن منطقه است و این موضوع برای این استانها نیز اجرایی میشود. به همین منظور تهران به پنج پهنه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تبدیل شده و هر کدام از این پهنهها یکی از استانهای بزرگ کشور مسئول آن پهنه است.
نصیری اضافه کرد: به عنوان نمونه برای پهنه شمال، استان خراسان رضوی مسئول است و اختیارات فرماندهی دارد. همچنین استان آذربایجان به عنوان مسئول پهنه شرقی، اصفهان پوشش پهنه مرکزی، استان فارس هماهنگی پهنه جنوب و کرمان برای پهنه شرق به عنوان استان معین وظایفی دارد.
وی اضافه کرد: همچنین استانهای قزوین، مازندران، سمنان، مرکزی و قم به عنوان استانهای پیشتاز در راستای برگزاری این مانور و همکاری در زمان وقوع زلزله تعیین شده و قرار است در این مانور هر پهنه ۱۴ هکتار از سایت بوستان ولایت را به خود اختصاص دهد، هر پهنه ۱۳ کارکرد مشترک دارد تا در این مانور ضمن برپایی بیمارستان صحرایی، عملیاتهای آواربرداری، مدیریت مواد خطرناک و انجام ۵۱ سورتی پرواز برای انتقال مصدومان احتمالی برنامهریزی شده است.
تهران پهنه پُرگسل و لرزهخیز است
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: پایتختنشینان یک پهنه پُرگسل و لرزهخیز را برای سکونت انتخاب کردهاند، زلزله حادثه غیرمترقیه نیست و هر روز در این شهر و کشور رخ میدهد عدد آنها کوچک است و مردم خیلی متوجه اینگونه زلزلهها نمیشوند.
وی ادامه داد: شهر تهران دارای گسلهای فراوانی است، اما ۲ گسل بزرگ در شمال و جنوب پایتخت مستعد تجربه کردن زلزلههای بزرگ و احتمالی با درجه بیش از ۵.۵ تا ۶ ریشتر میتواند اثرات جدی داشته باشد. زلزله ۲۹ آذر سال ۹۶ که مردم در تهران تجربه کردند ۵.۲ ریشتر و در ملارد بود، اما مردم پایتخت آن را احساس کردند.
وی اضافه کرد: البته زلزلههایی که تهران انتظار آن را میکشد و احتمال وقوع زلزلهها هفت ریشتر یا به نوعی ۷.۲ ریشتر در شمال تهران و یا ۶.۷ ریشتر در منطقه ری است که این زلزله خسارت بیشتری را به واسطه مجاورت با بافتهای فرسوده دارد. باید برای جلوگیری از خسارتهای احتمالی چنین مانورهایی در تهران برگزار شود.
نصیری افزود: ما محکوم به ناامیدی نیستیم و وظیفه داریم تلاش کنیم که زلزله ما را دچار بحران نکند و باید به سرعت از آن عبور کنیم، باید آماده باشیم و برای آمادگی در کنار برنامهریزی و آموزش باید اقدامات درستی انجام داد، به همین منظور ۵۰۰ هزار نفر در قالب پویش آموزش همگانی «شهر آماده» به طور رایگان در سراهای محلات و پایگاههای مدیریت بحران با همکاری جمعیت هلال احمر، شهرداری و آتشنشانی آموزش داده شد.
به گفته وی، ما نیاز به تمرین برای زلزله داریم تا بدانیم آموختههای ما درست بوده است، در این حدود چهار سال بیش از هزار مانور در سطح محلات و مناطق برگزار شده است، اما مانورهای بزرگ تحت عنوان اسکان اضطراری در بوستان ولایت برگزار شد. این مانور فردا پنجشنبه بزرگترین مانور پیچیده زلزله در بوستان ولایت است.