به گزارش ایرنا، روزنامه واشنگتن پست روز چهارشنبه به وقت محلی گزارش داد، توقف ارائه بودجه توسط دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در حالی صورت می گیرد که تشکیلات خودگردان فلسطین برای حفظ امنیت در کرانه باختری اشغالی و آماده شدن برای نقش بالقوه در اداره نوار غزه تلاش می کند.
انور رجب، سخنگوی نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین، به واشنگتن پست گفت که آمریکا یک حامی مالی کلیدی است که از برنامه های آموزشی امنیتی حمایت می کند.
با وجود توقف کمک های مالی، یک مقام سابق اسرائیلی گفت که دفتر هماهنگ کننده امنیتی آمریکا در بیت المقدس همچنان عملیاتی است و "سایر حامیان متعهد شده اند که این کمبود را جبران کنند."
یک مقام آموزشی امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین گفت برخی از برنامه های تشکیلات خودگردان، لغو شده و نشست برنامه ریزی شده با مقامات آمریکایی در مورد عملیات امنیتی در جنین به تعویق افتاده است.
تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری محمود عباس، رئیس تشکیلات، از نوامبر ۲۰۲۱ قادر به پرداخت کامل حقوق کارمندان خود نبوده است.
فلسطین اشغالی برای تجارت خارجی خود به اسرائیل وابسته است و تقریباً تمام واردات و صادرات از اسرائیل یا نقاط تحت کنترل اسرائیل انجام می شود. اسرائیل ماهها است که از ارائه عوارض گمرکی دریافتی از سوی دولت فلسطین خودداری کرده است.
در همین حال، ارتش اسرائیل از ۲۱ ژانویه عملیات نظامی خود را در شمال کرانه باختری آغاز کرده که به گفته مقامات فلسطینی، بیش از ۵۵ فلسطینی را کشته و هزاران نفر را آواره کرده است.
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، از زمان عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تنش ها در سراسر کرانه باختری اشغالی افزایش یافته است، جایی که حداقل ۹۱۷ فلسطینی در حملات ارتش اسرائیل و شهرک نشینان غیرقانونی کشته و نزدیک به هفت هزار نفر دیگر زخمی شده اند.