شناسهٔ خبر: 71464668 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

تاکید معاون وزیر جهاد کشاورزی بر اهمیت فناوری در کاهش ضایعات کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بر اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری تأکید کرد و از تلاش‌های کشاورزان و محققان در تحقق این هدف قدردانی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بعد از ظهر امروز در رویداد کارآفرینی و فناوری‌های نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان، سبزی و صیفی که ظهر امروز در سالن جلسات مرکز آموزش‌های عالی امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش‌های محققان و کشاورزان، بر نقش کلیدی فناوری در توسعه کشاورزی کشور تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور، به‌ویژه در شرایط بحرانی نظیر دوران کرونا و جنگ اوکراین، بیان کرد: میزان تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن در اوایل انقلاب به ۱۳۰ میلیون تن در حال حاضر افزایش یافته است که این رشد را نتیجه ورود فناوری، تحقیقات علمی و پژوهش‌های سازمان تات دانست.

گل‌محمدی در ادامه به ارزش بالای تحقیقات در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: سازمان تحقیقات در زمینه تولید بذر، واکسن، کود و سم، ارزشی بالغ بر دو میلیارد دلار دارد و این میزان می‌تواند به چهار میلیارد دلار افزایش یابد.وی همچنین کاهش ضایعات کشاورزی را یکی از اهداف کلان این سازمان برشمرد.

وی با بیان اینکه ضایعات کشاورزی در ایران بین ۲۰ تا ۳۰ درصد برآورد می‌شود، افزود: ما برنامه‌هایی برای کاهش این ضایعات از مرحله برداشت تا مصرف تدوین کرده‌ایم و در حال اجرای طرح‌های کلانی هستیم که به کاهش ضایعات در حوزه‌های مختلف، از جمله نان و برنج، کمک می‌کند.

گل‌محمدی به‌ویژه به هدررفت برنج در کشور اشاره کرد و گفت: به‌طور مثال، روزانه هشت تن برنج پخته‌شده در کشور هدر می‌رود که معادل ۱۸ میلیون مترمکعب هدررفت آب در سال است.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی از حمایت این سازمان از پروژه‌های نوآورانه، پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های بخش خصوصی خبر داد و تأکید کرد: هدف ما کاهش وابستگی به خارج، افزایش بهره‌وری و ارتقای امنیت غذایی کشور است.