به گزارش خبرنگار ایرنا، فضلالله رحمتی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرحهای صنعتی چهارمحال و بختیاری
در نشست خبری تاکید کرد: سال گذشته ۸۷۰ جواز دارای پیشرفت فیزیکی نامناسب، باطل شد تا فضای بهتری برای سرمایهگذاری فراهم شود.
وی با اشاره به تصویب ۲ زنجیره ارزش در وزارت کشور افزود: در ۲ سال اخیر ۳۵۷ پروانه بهرهبرداری در چهارمحال و بختیاری صادر شده است.
رحمتی تصریح کرد: از اسفندماه ۱۴۰۱ تاکنون ۲۶ پروانه بهرهبرداری در چهارمحال و بختیاری صادر، ۱۹ پروانه تمدید و چهار مزایده عمومی در حوزه معادن برگزار، ۱۷ محدوده مخزنی واگذار شده و حقوق دولتی نیز ۹۰ درصد رشد داشته است.
وی یادآور شد: بیش از یک میلیون تن آهن اسفنجی، ورق گاروانیزه فولادی و انواع کاشی و سرامیک از مهمترین تولیدات معدنی چهارمحال و بختیاری است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: صدور مجوز شرکتهای پخش در سال ۱۴۰۲ بهطور میانگین ۸۹ روز طول کشیده و در سالجاری ۵۳ جلسه کمیسیون نظارت برگزار و ۱۴۹ ساعت آموزش ارائه شده است.
وی گفت: از اسفندماه ۱۴۰۱ حدود ۱۶۰ درخواست ثبت سفارش با کارتهای بازرگانی دریافت شده و ارزش این درخواستها به ۴۵۲ میلیون و ۶۸۶ هزار دلار میرسد و در این مدت ۸۶ کارت بازرگانی صادر و ۲۳ نمایشگاه تخصصی برگزار شده است.
رحمتی تاکید کرد: در زمینه توسعه صادرات نفتی چهارمحال و بختیاری ۱۱ کارگو انجام و در این راستا ۱۲ نمایشگاه برگزار شده است.
وی افزود: محصولات صادراتی شامل شیرخشک، مخزن گاز و ماشینآلات به کشورهایی مانند افغانستان، آذربایجان، سوریه، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، ایتالیا، روسیه، هندوستان، عمان، گرجستان، امارات، تاجیکستان و آفریقایجنوبی صادر شده است و ۴۲ واحد صنعتی این محصولات را تولید و صادر کردهاند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در ۲ سال گذشته ۲ هزار ۶۹۸ بازرسی از بازار استان انجام و ۶ هزار و ۵۲ پرونده تعزیری تشکیل شده است.
وی یادآور شد: در این مدت ۳۷ پروانه طرح و توسعه و ۲۴ جواز تاسیس واحد فنی و مهندسی در چهارمحال و بختیاری صادر شده است.
معاون امور معادن و صنایع ادارهکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در ۲ سال اخیر ۹ پروژه برای شناسایی پتانسیلهای معدنی استان تعریف و شناسایی شده است.
سید امیرارسلان سیدین تاکید کرد: این پروژهها شامل مواد معدنی مختلف مانند سیلیس، گچ، خاکنسوز، دولومیت و سنگهای قیمتی بوده است که نتایج این مطالعات در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد تا بتوانند محدودههای معدنی را ثبت و درخواست مجوز کنند.
وی با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی صدور مجوزهای معدنی طی ۲ سال اخیر افزود: برای تسهیل در صدور مجوزها هیأت ماده ۲۴ مکرر قانون معادن فعال و اختلافات با ادارات دیگر بهویژه منابعطبیعی و آبخیزداری حل و فصل شده است.
سیدین به رشد ۹۰ درصدی وصول حقوق دولتی معادن چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: این استان جزو پنج استان برتر در این زمینه انتخاب شد.
مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۵۰ درصد ورق گالوانیزه کشور در این استان تولید میشود.
حمید شجاعی به تولید سالانه ۶۵۰ هزار تن تولید ورق گالوانیزه خودرو در این واحد بهعنوان بزرگترین واحد تولیدی ورق گالوانیزه در خاورمیانه اشاره و تاکید کرد: تولید انبوه ورق گالوانیزه رویه خودرو از هفته گذشته در این واحد شروع شده است که قبلتر از چین و کره وارد میشد.
وی افزود: امسال تولید ۳۰ هزار تن از تولید این شرکت بهعلت ناترازی انرژی به تعویق افتاد اما اکنون با راهاندازی مخزنهای ال پی جی بهعنوان نخستینبار در کشور برای ۱۵ روز انرژی ذخیره وجود دارد.
شجاعی تصریح کرد: احداث نیروگاه خورشیدی پنج تا ۱۰ مگاواتی برای شرکت ورق خودرو در دستور کار است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۳۲۰ هزار تن و امسال تاکنون ۳۴۰ هزار تن ورق خودرو در این شرکت تولید شده است.
به گزارش ایرنا، با احداث یک خط جدید تولید سالانه شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن میرسد.