به گزارش خبرنگار ایلنا، یوسف یوسفی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: سال گذشته نیز در مجموع 597 واحد صنعتی و تولید و خدماتی دارای آلایندگی زیستمحیطی در این استان شناسایی شده و عوارض آلایندگی از این واحدها اخذ شده است. میزان عوارض آلایندگی دریافت شده استان در سال گذشته بیش از 3000 میلیارد ریال بوده که از این میزان 2900 میلیارد ریال به شهرداریها و فرمانداریهای اراک، شازند و خنداب تعلق گرفته است.
وی ادامه داد: واحدهای تولیدی و صنعتی و خدماتی پس از تطبیق با استانداردهای زیستمحیطی در صورت آلایندگی، ابتدا اخطاریه زیستمحیطی دریافت میکنند. در صورتی که این واحدها در مهلتی که برای آنها تعیین میشود فرایند رفع آلودگی را انجام ندهند و اهتمام لازم در این راستا نداشته باشند و در نهایت آلودگی آنها استمرار یابد، علاوه بر آن که در لیست واحدهای مشمول عوارض آلایندگی قرار خواهند گرفت، به مراجع قضایی نیز معرفی خواهند شد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی اظهار داشت: این ادارهکل آمادگی دارد واحدهای صنعتی، خدماتی آلاینده را در صورتی که برنامه اجرایی و اهتمام لازم برای رفع آلایندگی داشته باشند، به منظور ایجاد زیرساختهای لازم رفع آلودگیها مانند تهیه و استقرار و ایجاد فیلتراسیون هوا و سیستمهای تصفیه فاضلاب، برای دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیطزیست معرفی کنند. این موضوع مشروط به برخورداری صنعت آلاینده از برنامه اجرایی برای رفع آلودگی است.
یوسفی به فرایند دورهای بازرسی و پایش واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی به لحاظ تشخیص آلایندگی اشاره داشته و در این خصوص تصریح کرد: تمامی واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی استان مرکزی هر 3 ماه یکبار به منظور شناسایی و منشاءیابی آلودگیها، مورد بازرسی و پایش قرار میگیرند. این واحدها در صورت داشتن خروجی هوا و فاضلاب به منابع پذیرنده، از آنها نمونهبرداری و آنالیز آزمایشگاهی انجام میشود.