شناسهٔ خبر: 71462417 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

جیرفت آلوده ترین نقطه کشور شد

در روز چهارشنبه (اول اسفندماه) شاخص آلودگی هوا در ایستگاه جیرفت استان کرمان به عدد ۱۷۲ رسید تا در وضعیت قرمز(ناسالم) آلودگی هوا قرار بگیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - بیدخون به عدد ۱۳۲ و در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - پارس ۱ به عدد ۱۳۱ رسید. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها SO۲ بود. گوگرد دی‌اکسید (SO۲)، گازی سمی است که عوارضی از جمله خس‌خس سینه، تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه، کاهش توانایی عملکرد ریه و بروز علائم تنفسی، افزایش مشکلات بیماران مبتلا به آسم، افزایش تحریک و التهاب در غشای مخاطی مانند چشم ‌ها، بینی، گلو و ریه را به‌ دنبال دارد.

PM۲.۵

در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - پارس ۲ نیز به عدد ۱۶۱ رسید. در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های سلامت (۱۳۰)، شریف (۱۳۰)، میدان فتح (۱۲۹)، منطقه ۱۵ (۱۲۷)، شهرداری منطقه ۲۱ (۱۲۶)، پیروزی (۱۱۹)، شهرداری منطقه ۱۹ (۱۱۶)، فرمانداری شهرری (۱۱۵)، شهرداری منطقه ۱۱ (۱۱۴)، وردآورد (۱۱۳)، پونک (۱۱۲)، پارک شکوفه (۱۱۲)، ایستگاه پاکدشت (۱۱۱)، شهرداری منطقه ۴ (۱۱۰) و علم و صنعت (۱۰۳) چنین وضعیتی داشت.

در استان اصفهان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه قهجاورستان بر روی عدد ۱۲۱ قرار گرفت. در استان همدان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه دانشگاه علوم پزشکی همدان به عدد ۱۲۳ رسید. در استان البرز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فردیس به عدد ۱۱۱ و در ایستگاه مترو کرج به عدد ۱۱۰ رسید. در استان مازندران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه چالوس بر روی عدد ۱۱۵ قرار گرفت. همچنین در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه شوشتر به عدد ۱۰۳ رسید. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۲.۵ (ذرات معلق) بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می‌توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت‌های هستند که در آنها سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده می‌شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه‌ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ‌ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه ‌گیری می‌ شود.

PM۱۰

در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فهرج به عدد ۱۴۳ رسید تا در وضعیت نارنجی(ناسالم برای گروه های حساس) آلودگی هوا قرار بگیرد. نوع آلاینده هوا در ایستگاه PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده ‌های معیار به شمار می‌ رود، می ‌تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسه‌های مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیت‌های کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش ‌سوزی جنگل ‌ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفان‌های گردوغبار، افزایش می ‌یابد.

NO۲

در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های ایستگاه قرچک (۱۲۶)، ایستگاه دماوند (۱۱۱)، دانشگاه شهید بهشتی (۱۱۰)، ستاد بحران (۱۰۵) و اتوبان محلاتی (۱۰۴) به این ترتیب بود. نوع آلاینده در این ایستگاه NO۲ است. قرار گرفتن کوتاه مدت و طولانی مدت در معرض NO ۲ با افزایش خطر مشکلات تنفسی مرتبط است. افراد مبتلا به آسم، کودکان خردسال و بزرگسالان مسن تر نسبت به اثرات آن حساسیت بیشتری دارند.