به گزارش ایرنا، سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری در آیین آغاز به کار این طرح گفت:طرح داناب در سطح تمامی مدارس استان اجرا میشود و جمعیت افزون بر ۴۰ هزار دانشآموز در این طرح پوشش داده خواهند شد.
مسلم صادقی با بیان اینکه آگاهی بخشی و فرهنگسازی مدیریت مصرف آب بسیار مهم است که در این زمینه طرح داناب یکی از اساسیترین راهکارها است افزود: شرکت آب منطقهای وظیفه ایجاد زیرساختهای آبی، طرحهای انتقال آب، اجرای پروژههای آبرسانی همچنین حفاظت و حراست از منابع آبی را برعهده دارد.
وی افزود: بیش از یک دهه است که ایران از جمله چهارمحال و بختیاری با کاهش بارش و تغییر الگوهای بارشی روبرو است به همین دلیل باید در خصوص مصرف آب برنامهریزی بیشتری وجود داشته باشد.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه طرح داناب یا طرح ملی دانشآموزش نجات آب زیرمجموعه طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی است گفت: این شرکت برای ۲ سال پیاپی در کشور حائز رتبه برتر در زمینه اجرای طرح داناب شده است.
صادقی عنوان کرد: امسال متاسفانه نسبت به میانگین بلند مدت بیش از ۵۰ درصد کاهش بارش در چهارمحال و بختیاری به ثبت رسیده است و درنتیجه سال ۱۴۰۳_۱۴۰۴ سالی بسیار خشک خواهد بود که این موضوع زنگ خطری برای تمامی مصارف آب در حوزههای شرب، صنعت و کشاورزی است.
وی با تاکید بر اینکه آب شرب نیاز اساسی و زیربنایی زندگی افراد است اضافه کرد: آگاهی بخشی و فرهنگسازی در موضوع مدیریت مصرف آب از اهمیت بسیار بالایی برخودار است که در این زمینه طرح داناب یکی از اساسیترین راهکارها محسوب میشود چراکه به واسطه آن مدیریت مصرف آب از دانشآموزان آغاز و به سمت خانوادهها سوق داده میشود.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: یکی از مهمترین پیامدهای کاهش بارش افت منابع آبی است که این موضوع به وضوح در دشتهای چهارمحال و بختیاری قابل مشاهده است و بسیاری از این دشتها با پدیده فرونشست مواجه شدهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین گفت: طرح ملی دانشآموزی نجات آب با همکاری شرکت آب منطقهای در مدارس متوسطه اول سراسر استان در ۱۷ منطقه آموزشی برگزار خواهد شد.
افشین امیریان افزود: اهمیت آب، وضعیت موجود در منابع آبی استان و آسیبی که در نتیجه خشکسالیهای پیاپی به بخشهای مختلف استان وارد شده است از جمله مواردی است که با آموزش صحیح به دانشآموزان قابل انتقال به خانوادهها و جامعه هستند درنتیجه تمامی افراد در این امر که برای داشتن بالاترین بهرهوری از آب چه اقداماتی باید صورت بگیرد سهیم خواهند شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس شاخص اندازهگیری SPEI دوره ۱۰ ساله، ۹۸ درصد مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی است و تنها ۲ درصد از مساحت این استان در وضعیت عادی(نرمال) بارشها قرار دارد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه کارون و زایندهرود است و بخشی از رودخانه دز نیز از این استان سرچشمه میگیرد و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استانهای دیگر از جمله خوزستان و اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.