اسد مجیدخان روز چهارشنبه در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی و حوزه حمل و نقل بین الملل خراسان رضوی در مشهد افزود: الان شرایط در خصوص تحریم های اقتصادی نسبت به گذشته بدتر شده است و البته موضوع تحریم ها فقط مختص ایران نیست بلکه به صورت جهانی دیگر کشورها نیز با مساله تحریم ها درگیر هستند.
وی ادامه داد: به خاطر تحریم ها مشکل حمل و نقل از مرزها و مساله جابجایی پول را داریم و این در حالی است که فقط هشت درصد تجارتمان در داخل کشورهای اکو انجام می شود.
دبیر کل اکو گفت: از طرفی ۶۷ درصد تجارت ما با اتحادیه اروپا و ۳۳ درصد دیگر با کشورهای آسیایی است.
مجیدخان اضافه کرد: مساله بسیار مهم دیگر پیدا کردن راه های انتقال پول است، راه هایی که به ما کمک کند تا از محدودیت های ایجاد شده به واسطه تحریم ها عبور کنیم.
وی افزود: اگر بخواهیم هر ۲ منطقه از جهان را به هم مرتبط کنیم، مهم ترین عامل، جاده، راه آهن و یا خط هوایی برای ارتباط حمل و نقلی است.
دبیر کل اکو گفت: برای خود من همیشه جای سوال وجود داشته که کشورهای اکو که دارای مرز مشترک بوده و در مسیر تاریخی جاده ابریشم قرار دارند و دارای اشتراکات دینی و حتی زبانی هستند چرا هنوز نتوانسته اند به همکاری های مشترک تجاری دست یابند.
مجیدخان ادامه داد: این در حالی است که برخی کشورها که دارای تنوع بیشتری بوده اند توانسته اند همکاری مشترک بیشتری نسبت به اکو داشته باشند لذا معتقدم ارتباط بین اعضا با بهره گیری از مسیرهای حمل و نقل بین آنها امکان پذیر است.
اسد مجیدخان دبیر کل اکو با هدف بازدید از زیرساخت های حمل و نقلی و گفت وگو با مسوولان و فعالان اقتصادی خراسان رضوی و همچنین بررسی برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد به این شهر سفر کرده است.
اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت./ایرنا