به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، در این نشست که با حضور معاون فنی و زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل کشور ، امام جمعه جزیره ، مسئولان نظامی و انتظامی و روسای ادارت و نهادهای عضو شورای پدافند غیرعامل کیش برگزار شد محمد کبیری با تاکید بر لزوم اقدامات پیشگیرانه و توسعه زیر ساخت ها در حوزه پدافند غیرعامل گفت: موقعیت جغرافیایی جزیره کیش به واسطه محصور بودن در آب و عدم اتصال به سرزمین اصلی باعث می شود چنانچه در زمینه مدیریت پیشگیری با برنامه و منسجم پیش نرویم با چالش های بسیاری مواجه شویم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش افزود: در این مسیر به عنوان یک هدف مشترک، نیاز به برنامهریزی ، نظم و هماهنگی بالا بین همه ارگانها است و باید دارای راهبرد مشخص با برنامه اجرایی زمانبندی شده باشیم.
وی یکی از مهمترین بخش های پدافند غیرعامل را زیرساخت های حوزه نیرو و انرژی برشمرد و اظهار داشت: یکی از چالش های جزیره کیش بحث تامین آب شرب است. جزیره کیش روزانه به ۳۵ هزار متر مکعب آب شرب نیاز دارد درحالیکه میزان تولید امروز ما ۲۸ هزار متر مکعب است. با برنامه ریزیهای انجام شده در تلاش هستیم با کمک بخش خصوصی تا قبل از عید با افزایش 3 هزار مترمکعبی و تا پایان بهار سال آینده نیز با افزایش دومین 3 هزار مترمکعب تولید آب شرب، به ظرفیت مورد نیاز نزدیک شویم. اما تارسیدن به ظرفیت مناسب نیاز است با مدیریت مصرف آب از این ایام به ویژه عید نوروز گذر کنیم.
کبیری تاکید کرد: در زمینه تامین برق هم با توجه به اینکه جزیره کیش به شبکه اصلی کشور متصل نیست طی برنامه ریزی هایی انجام شده با کمک بخش خصوصی یک نیروگاه 30 مگاواتی و یک نیروگاه 45 مگاواتی تا قبل از عید وارد جزیره کیش خواهد شد که در تابستان سال آینده به بهره برداری می رسند . لذا به منظور تامین کمبود برق تا رسیدن نیروگاههای جدید، با مدیریت هوشمندانه و افزایش اتصالات شبکه برق به نیروگاه ماهتاب، ۲۸ مگاوات میزان ظرفیت تولید فعلی افزایش می یابد تا بخشی از کمبود تامین شود.
وی با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای تامین برق توسط نیروگاه خورشیدی تا سال آینده گفت: با این اقدام، جزیره کیش در بحث تامین برق برای مدتی از ریسک خارج می شود اما برای بلند مدت باید با همکاری پدافند غیرعامل، جزیره کیش باید به شبکه سراسری برق کشور متصل شود تا امکان تبادل انرژی با سرزمین اصلی در مواقع پیک مصرف فراهم شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در بحث ارتباطات، اتصال فیبرنوری کیش به سرزمین اصلی فرصت مغتنمی است و در موضوع تامین امنیت سایبری نیز با توجه به برنامه راه اندازی پنجره واحد خدمات به عنوان درگاه اتصال کیش به تمامی ارگانها و نهادهای کشور، باید برنامه جدی و منسجمی داشته باشیم .
کبیری همچنین با اعلام آمادگی در خصوص ایجاد جی پی یو فارم بزرگ در جزیره کیش افزود: جزیره کیش می تواند به صورت خاص و متمرکز محل حفظ ، نگهداری و انتقال داده ها در جنوب ایران و محل اتصال شبکه داده های کشور به امارات و چهارراه انتقال داده شمال به جنوب باشد.
وی در خصوص تامین زیرساخت های بندری مانند آتش خوار و شناور امداد ونجات نیز اظهار داشت: این امکانات امنیتی برای جزیره کیش که محصور درآب است ضروری بوده و نیاز است با هماهنگی و کمک سازمان بنادر، هلال احمر و آتشنشانی تامین شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه با اشاره به موضوع مالیات در جزیره کیش گفت: این موضوع شاید در ظاهر به موضوع پدافند غیرعامل مرتبط نباشد اما در واقع عامل بازدارنده توسعه زیرساخت های مناطق آزاد است.
وی در تشریح این موضوع گفت: سازمان های مناطق آزاد همانند دولت که در سرزمین اصلی متولی امور است متولی همه امور مانند سلامت، آموزش، انرژی، آب و ... درمنطقه متبوعه هستند، اموری که امنیت یک منطقه را تامین می کنند اما تفاوت سازمان های مناطق آزاد این است که از مالیات پرداختی این سازمان ها، هیچ بخشی برای توسعه زیرساخت ها به مناطق آزاد باز نمی گردد واین موضوع به مرور زمان باعث عدم توسعه زیرساختی مناطق آزاد شده که این موضوع یکی از مهمترین محورهای پدافند غیرعامل است.
وی درپایان با اشاره به میدان گازی کیش به عنوان یکی از مهمترین منابع کشور درجهت رفع ناترازی ابراز امیدواری کرد: با کمک سازمان پدافند غیرعامل بسیاری از چالش ها ومشکلات زیرساختی جزیره کیش حل شود.
گفتنی است درپایان این نشست حکم ریاست شورای پدافند غیرعامل توسط معاون فنی و زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل کشور به مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اعطا شد.