به گزارش مشرق،کانال تلگرامی مرکز اطلاع رسانی فلسطین در مطلبی به موضوع ۱۰ طرح صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری و لغو اختیارات تشکیلات خودگردان پرداخت و نوشت:
عملیات «دیوار پولادین» رژیم صهیونیستی در کرانه باختری وارد هفته دوم متوالی خود شده و روند پیشرفت روزافزونی به خود گرفته است که اردوگاه های جنین، طولکرم و حتی استان طوباس و به ویژه طمون و اردوگاه الفاعه را هم شامل شده است.
این عملیات پس از آن آغاز شد که کابینه سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی تصمیم به اضافه کردن بند «تقویت امنیت در کرانه باختری» به اهداف جنگ گرفت و وزرای دولت صهیونیستی سال جاری را سال الحاق کرانه باختری و اعمال حاکمیت بر آن معرفی کردند.
رژیم صهیونیستی در راستای تلاش خود برای تحقق این هدف، سیاست های مجازات دسته جمعی تجاوزکارانه خشونت باری در تمامی عرصه ها در پیش گرفته است که شامل کشتار، کوچاندن، بازداشت و حملات روزمره و نیز تخریب زیرساخت ها و تأسیسات عمومی می شود؛ به طوری که از آغاز این عملیات، ۶۰ فلسطینی شهید و بیش از ۲۲۰ نفر دیگر بازداشت شده اند.
علاوه بر این، دهها هزار فلسطینی مربوط به ترک خانه و کاشانه خود شده اند و رژیم صهیونیستی نزدیک به ۱۴ بار دست به بمباران هوایی زده است.
کپی برداری از طرح جبالیا
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی که در تاریخ ۹ فوریه منتشر کرد، حجم خرابی های صورت گرفته در جنین را به منزله کپی برداری از تجربه تخریب جبالیا و غزه در طول جنگ نسل کشی در غزه دانست.
«محمد هلسه» کارشناس مسائل صهیونیستی در گفتگو با پایگاه خبری الجزیره تصریح کرده است که جریان راست رژیم صهیونیستی علاقه شدیدی به الحاق کرانه باختری از طریق شکستن موانع امنیتی و استفاده از فضای ناشی از جنگ در منطقه دارد.
کوچاندن اجباری
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» یک هفته قبل طی گزارشی اعلام کرد که عملیات دیوار پولادین رژیم صهیونیستی در کرانه باختری منجر به آوارگی نزدیک به ۴۰ هزار فلسطینی و تخلیه بسیاری از اردوگاه های آوارگان و غیر قابل سکونت شدن آنها شده است.
«جمال جمعه» کارشناس مسائل شهرک سازی در گفتگو با پایگاه خبری الجزیره خاطر نشان کرد که «عملیات کوچاندن فلسطینیان در مناطقی مانند جنین و طولکرم و نورشمس و دیگر روستاهای شمال کرانه باختری که هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند، الگوی کوچکی از طرح اجرا شده رد غزه و تخریب تمامی امکانات اعم از زیر ساخت ها، شبکه های آب و برق و فاضلاب، جاده ها و مراکز درمانی و غیره است که باعث می شود سکونت در مناطق مختلف فلسطین بسیار دشوار شود.
قوانین مقدماتی
کنست صهیونیستی در تاریخ ۲۹ ژانویه قانونی را در شور مقدماتی به تصویب رساند که به شهرک نشینان صهیونیست اجازه خرید و تملک اراضی در کرانه باختری را می دهد.
«یشع بن کیمون» خبرنگار روزنامه یدیعوت أحرونوت» تاکید کرد که این قانون لغو عملی «قانون اجاره و فروش املاک به خارجی ها» یا همان قانون شماره ۴۰ اردن در سال ۱۹۵۳ است که خرید اراضی در کرانه باختری توسط بیگانگانی را که تابعیت اردنی یا عربی ندارند، ممنوع کرده بود.
الحاق مناطق باستانی
دولت صهیونیستی در سال ۲۰۲۳ از الحاق مناطق باستانی فلسطین به اداره آثار باستانی رژیم صهیونیستی خبر داد و «نوعا اشپیگل» در مقاله ای که در تاریخ ۷ ژوئیه ۲۰۲۴ در روزنامه صهیونیستی هاآرتص چاپ کرد خاطر نشان ساخت که بیش از۳۲۰۰ منطقه باستانی در کرانه باختری وجود دارد که اکثر آنها در داخل مناطق موسوم به «ج» قرار گرفته اند و صدها مورد دیگر هم در مناطق «ب» قرار دارند.
وی همچنین اعلام کرده بود که قانونی در کنست تصویب شده است که در آن آمده است «در این مساله هیچ اختلافی وجود ندارد که این مناطق ارتباط عمیقی با تاریخ یهود دارند و این اکتشافات هیچ ارتباطی چه از لحاظ تاریخی و چه ابعاد دیگر با تشکیلات خودگردان ندارند و از همین رو، وضعیت سیاسی یهودا و سامره (کرانه باختری) هیچ ارتباطی به مسئولیت اسرائیل در قبال اکتشافات باستانی مرتبط با ملت خود ندارد.»
شهرک سازی
سازمان «صلح اکنون» در گزارشی که در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵ بر روی پایگاه این سازمان منتشر شد، اعلام کرد که نیمه دوم سال ۲۰۲۴ شاهد احداث ۷ کانون جدید شهرک سازی در مناطق موسوم به «ب» بوده است که این نخستین مورد نقض بندهای توافقنامه اسلو امضا شده در سال ۱۹۹۵ به شمار می رود که به موجب آن، مناطق «ب» تحت حاکمیت مدنی کامل طرف فلسطینی؛ از جمله اداره نقشه برداری و ساخت و ساز قرار دارد و رژیم صهیونیستی تنها کنترل امنیتی این مناطق را در دست خواهد داشت.
در ادامه گزارش این سازمان آمده است که سال گذشته شاهد احداث ۵۲ کانون شهرک سازی در مناطق مختلف کرانه باختری بوده است که این مساله افزایش ۱۳ درصدی کل کانون های شهرک سازی در کرانه باختری را نشان می دهد.
لغو اختیارات
در ماه ژوئیه سال گذشته، رژیم صهیونیستی اختیارات اداری تشکیلات خودگردان فلسطین در مناطق «ب» و به ویژه در بریه و بادیه بیت لحم را که ۳ درصد از مساحت کرانه باختری را شامل می شوند، لغو و اعلام کرد که این مناطق باید زیر نظر اداره مدنی رژیم صهیونیستی فعالیت کنند.
در همین راستا، «جمال جمعه» کارشناس مسائل شهرک سازی خاطر نشان کرد که بلافاصله پس از امضای توافقنامه اسلو، موسسات خارجی و تشکیلات خودگردان فلسطین از ساخت و ساز و توسعه مناطق «ج» که ۶۰ درصد از مساحت کرانه باختری را شامل می شود، جلوگیری کردند و ساکنان این مناطق را برای کوچ و ترک خانه و کاشانه خود تحت فشار قرار دادند؛ به طوری که در حال حاضر تنها ۳۰۰ هزار فلسطینی در منطقه «ج» و الاغوار حضور دارند.
تروریسم شهرک نشینان صهیونیست
جنگ غزه به سرپوشی برای اجرای بزرگترین حمله تروریستی شهرک سازی در کرانه باختری تبدیل شد. هیئت مقابله با احداث دیوار حائل و شهرک سازی در گزارش خود آورده است که روستاهای واقع میان استان های نابلس و رام الله در معرض بیشترین حملات شهرک سازی و حملات امنیتی قرار دارند.
شهرک نشینان صهیونیست در سال ۲۰۲۴ نزدیکب ه ۱۰ هزار اصله درخت میوه را قطع و ۹۰۴ منزل و ساختمان را تخریب کرده اند. در این سال ارتش و شهرک نشینان صهیونیست ۱۶ هزار و ۶۱۲ مورد حمله انجام داده بودند که از این میان، ۳ هزار حمله توسط شهرک نشینان صهیونیست صورت گرفته و باعث شهادت ۱۰ کشاور فلسطینی به ضرب گلوله این شهرک نشینان شده بود. در این سال همچنین ۴۶ هزار و ۵۹۷ دونم از اراضی از اراضی فلسطینیان مصادره شده بود و رژیم صهیونیستی هم از مصادره ۲۴ هزار دونم از اراضی به بهانه اراضی ملی بودن آنها خبر داده است که بزرگترین عملیات مصادره اراضی از زمان اشغال کرانه باختری در سال ۱۹۶۷ است.
محاصره شهرها با شهرک سازی
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۴ آگوست سال گذشته دستور تخصیص ۱۴۸ فدان از اراضی به شهرک صهیونیست نشین «ناحال حیلتس» را که قرار است در غرب بیت لحم احداث شود، صادر کرد و سازمان «صلح اکنون» در گزارشی با عنوان «۲۰۲۴ در کرانه باختری… سال الحاق و کوچاندن» که در تاریخ ۲۱ ژانویه گذشته منتشر شد، اعلام کرد که اداره مدنی و شهرداری قدس ۱۲۸۰ ساختمان را در کرانه باختری و قدس شرقی به بهانه عدم دریافت مجوز ساخت و ساز تخریب کرده اند.
اداره شهرک سازی
مراجع صهیونیستی در تاریخ ۲۹ مه گذشته اختیارات اداری مربوط به اراضی و شهرک ها را از بخش نظامی به به بخش مدنی این رژیم انتقال دادند؛ به طوری که اختیارات مربوط به شهرک های صهیونیست نشین از ارتش صهیونیستی گرفته و به «اداره شهرک سازی» واگذار شد که مستقیما زیر نظر وزارت اسموتریچ فعالیت می کند و رئیس آن «یهودا الباهو» شریک اسموتریچ در تأسیس سازمان شهرک سازی «ریگافیم» است.
گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز که در تاریخ ۱۹ آگوست ۲۰۲۴ منتشر شد، خاطر نشان کرد که «تغییرات حقوقی و ساختاری سیاست دولت در اعمال حاکمیت را به مرحله اجرا درمی آورد و اداره جداگانه اراضی اشغالی را از بین می برد. بنابراین، مساله الحاق بخش های بزرگی از کرانه باختری؛ از جمله قدس شرقی را نهادینه می کند.»
حمایت آمریکا
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵ دستور ریاستی را امضا کرد که به موجب آن تحریم های اعمال شده علیه شهرک نشینان صهیونیستی را که در عملیات های خشونت بار علیه فلسطینیان دست داشته باشند، لغو کرد. این اقدام به فاصله کمتر از یک هفته از تمدید وضعیت فوق العاده در کرانه باختری برای یک سال دیگر توسط جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا صورت گرفت.
روزنامه عبری زبان «اسرائیل الیوم» در ماه نوامبر گذشته فاش کرد که «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا از طرفداران سرسخت رژیم صهیونیستی است و به جای اراضی یا کرانه باختری از اصطلاح «یهودا و سامره» استفاده می کند.
جنبش صلح اکنون در پایان گزارش سال ۲۰۲۴ خود آورده است که «وضعیت حقوقی و اداری و مادی آشکارتر از هر چیز دیگری مساله الحاق اراضی به اسرائیل را نشان می دهد». بدین ترتیب، سال ۲۰۲۴ نه تنها سال اوج گرفتن پروژه شهرک سازی بود، بلکه سال الحاق هم بود؛ به طوری که دولت صهیونیستی اراضی اشغالی را به بخشی جدایی ناپذیر از اراضی این رژیم تبدیل کرد و رژیم صهیونیستی عملا تبدیل «کشور آپارتاید» شد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.