شناسهٔ خبر: 71460434 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

مذاکره آمریکا و روسیه با چاشنی تحقیر اتحادیه اروپا

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و پوتین ضربه‌ای محکم به کشور‌های اروپایی بود و طبق اخبار منتشر شده، سران این دو کشور، درباره مسیری برای گفت‌و‌گو در مسائل مختلف از جمله بحران اوکراین به توافق رسیده‌اند.

صاحب‌خبر -

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا قبل از اینکه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، مدعی شده بود که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، پایان دادن به درگیری‌ها، از جمله در اوکراین، در صدر فهرست اولویت‌هایش خواهد بود. وی ادعا کرده بود که اگر او رئیس‌جمهور آمریکا بود، درگیری اوکراین رخ نمی‌داد و چنانچه دوباره به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود، مشکل اوکراین را ظرف کمتر از یک روز حل می‌کند. 

مذاکره آمریکا و روسیه با چاشنی تحقیر اتحادیه اروپا

به نظر می‌رسد، ترامپ با مطرح کردن این موضوع (یعنی حل فوری بحران اوکراین و روسیه) می‌خواهد این پیام را به جامعه آمریکا منتقل کند که در حل بحران‌های بین‌المللی از «جو بایدن» و حزب دمکرات مؤثرتر است. 

از سوی دیگر ترامپ و افرادی که در اطراف او هستند، این راهبرد را پیش می‌برند تا نشان دهند که رئیس جمهور جدید آمریکا از قدرت مذاکره بالایی برخوردار است و قادر است به جنگی که میلیارد‌ها دلار هزینه روی دست آمریکا گذاشته، پایان دهد.

ترامپ یکی از منتقدان اصلی کمک‌های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین است؛ او معتقد است که آمریکا نباید هزینه جنگ کی‌یف را برعهده بگیرد یا اگر برعهده می‌گیرد، این کمک‌ها باید برای آمریکا هم سود داشته باشد.

پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا از همان روز‌های اول فضای حاکم بر مناسبات این کشور با روسیه را تغییر داد؛ گفت‌وگوی تلفنی طولانی ترامپ و پوتین نیز ضربه‌ای محکم به کشور‌های اروپایی بود که طبق اخبار منتشر شده، سران این دو کشور، درباره مسیری برای گفت‌و‌گو در مسائل مختلف از جمله بحران اوکراین به توافق رسیده‌اند.

برخی از تحلیلگران معتقدند که ترامپ ممکن است حاضر به دادن امتیازات مهمی به روسیه باشد؛ مانند پذیرش بخشی از اشغال سرزمین‌های اوکراینی تا به توافقی فوری دست یابد.

ترامپ به چین نیز به‌عنوان تهدید اصلی آمریکا نگاه می‌کند و ممکن است بخواهد با پایان دادن به جنگ اوکراین، تمرکز آمریکا را به رقابت با چین معطوف کند. 

با این حال عملیاتی شدن طرح‌های ترامپ جای تردید دارد، زیرا اوکراینی‌ها بار‌ها تأکید کرده‌اند که هیچ مذاکره‌ای بدون خروج نیرو‌های روسی از خاک این کشور قابل قبول نیست و از سوی دیگر، روسیه نیز هنوز نشانه‌ای از تمایل به عقب‌نشینی از خود نشان نداده است. اما تا همین‌جا می‌توان روسیه را جزو منتفعین چرخش اوضاع و احوال سیاسی دانست که موفق شده بدون پیش هیچ پیش‌شرطی خود را وارد مدار گفت‌و‌گو درباره یکی از مهم‌ترین چالش‌های منطقه‌ای و جهانی کند. 

انتهای پیام/