شناسهٔ خبر: 71458666 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

همجواری اسلامشهر با پایتخت و ضرورت تکمیل خط مترو

اسلامشهر - ایرنا - شهردار اسلامشهر گفت: همجواری اسلامشهر با پایتخت و حجم بالای سفرهای روزانه از این شهر به تهران، نیاز به توسعه حمل و نقل ریلی را دوچندان کرده، احداث مترو در کاهش سفرهای روزانه نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، نشست مشترک هیات مدیره و مجمع عمومی اتحادیه شرکت‌های قطار شهری کشور روز گذشته به میزبانی شهرداری اسلامشهر و سازمان مدیریت حمل و نقل ریلی این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن حمیدی شهردار اسلامشهر روز چهارشنبه در این نشست با اشاره به موقعیت جغرافیایی این شهر و جمعیت ۵۰۰ هزار نفری آن، اظهار داشت: همجواری اسلامشهر با پایتخت و حجم بالای سفرهای روزانه از این شهر به تهران، نیاز به توسعه حمل و نقل ریلی را دوچندان کرده است.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی متروی اسلامشهر در دی‌ماه ۱۳۹۸ گفت: در حال حاضر، بیش از ۷۰ درصد از عملیات مکانیزه حفاری تونل این پروژه به سرانجام رسیده است.

مترو اسلامشهر دی ماه ۱۳۹۷ کلنگ‌زنی شد، این پروژه با ۱۵ کیلومتر طول به صورت دو خطه بوده که تونل فاز اول آن به طول حدود ۱۰ کیلومتر اجرا و ایستگاه پایانی فاز یک تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.

با اهمیت ویژه ای که این خط مترو برای کاهش ترافیک در اتوبان‌های جنوب تهران، از جمله آزادگان، آیت‌الله سعیدی و شهید نواب صفوی، دارد، تاکنون ۲۵ هزار میلیاردریال هزینه داشته است که سه هزار میلیارد ریال آن از اعتبارات دولتی استفاده شده و مابقی از محل درآمدهای عمومی شهرستان اسلامشهر بوده است.

لزوم تداوم اجرای پروژه‌های مترو در سراسر کشور

همجواری اسلامشهر با پایتخت و ضرورت تکمیل خط مترو

کیانوش کیامرز مدیرعامل قطار شهری مشهد و رئیس مجمع عمومی اتحادیه، در این نشست بر اهمیت تأمین منابع مالی پروژه‌های مترو در کشور تأکید کرد و گفت: علی‌رغم هزینه‌بر بودن احداث مترو، به‌ویژه در شرایط نوسانات ارزی، نباید روند اجرای این پروژه‌ها متوقف یا معلق شود.

همچنین اردشیر احمدزاده ، مدیرعامل و دبیر مجمع عمومی اتحادیه، ضمن معرفی اعضای اتحادیه از تلاش‌های مدیران قطار شهری کشور، به‌ویژه در پروژه متروی اسلامشهر، قدردانی کرد و بر لزوم بهره‌برداری هرچه سریع‌تر از این طرح تأکید داشت.

امین الوانچی استاد دانشگاه صنعتی شریف نیز در این نشست به همراه شرکت مشاور رهساز طرح، مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) را در طراحی و اجرای ایستگاه میدان نماز تشریح کرد.

وی این مدل‌سازی، که به‌عنوان پایلوت در اسلامشهر اجرا شده است، موجب کاهش ۴۰ درصدی هزینه‌های ساخت ایستگاه شده و همچنین با شبیه‌سازی فضای بهره‌برداری، به بهبود طراحی فضاها کمک کرده است.

مدیرعامل قطار شهری اصفهان نیز ضمن تمجید از عملکرد اسلامشهر در پیاده‌سازی مدل‌سازی BIM، خواستار الزام استفاده از این روش در تمامی پروژه‌های بزرگ عمرانی کشور، به‌ویژه مترو، شد.

در پایان رئیس اتحادیه شرکت‌های قطار شهری کشور با اهدای لوح تقدیر به شهردار، از تلاش‌های وی در پیشبرد پروژه مترو قدردانی کرد.

همجواری اسلامشهر با پایتخت و ضرورت تکمیل خط مترو

این نشست با حضور مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های قطار شهری کشور، رییس کمیته خط و ابنیه اتحادیه، مدیران عامل قطار شهری مشهد، شیراز، اصفهان و کرمانشاه، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی مشهد، نماینده مدیرعامل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه، مهندسین مشاور پژوهش و مهندسین مشاور رهساز طرح در سالن جلسات شهرداری اسلامشهر برگزار شد.

اسلامشهر با بیش از ۷۰۰ هزارنفر جمعیت در جنوب غرب استان تهران قرار دارد.