شناسهٔ خبر: 71458353 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه اصفهان:

دانشگاه‌ها استقلال بیشتری داشته باشند

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: دانشگاه‌ها باید بتوانند در برنامه‌ریزی‌های آموزشی استقلال بیشتری داشته باشند، همان‌طور که در گذشته تجربه موفقی در این زمینه وجود داشته است.

صاحب‌خبر -

مراسم تکریم و معارفه رئیس جدید دانشگاه اصفهان، صبح امروز یکم اسفند با حضور اساتید، دانشجویان، استاندار اصفهان و دیگر مسئولان استانی برگزار شد. 

رسول رکنی‌زاده، رئیس دانشگاه اصفهان در این آیین اظهار کرد: در دوران مدیریت سه‌ساله گذشته، دو نکته حائز اهمیت بود که توجه به آن ضروری است. نخست، ارتقای فضای گفت‌وگو؛ در این مدت حداقل ۲۰۰ نفر از اعضای هیئت علمی مستقیماً در مسائل مهم دانشگاه و آینده آن در قالب هیئت‌های اندیشه‌ورز مشارکت داشتند. دوم، بحث آمادگی و فرصت‌سازی؛ فضایی فراهم شد که هر فردی در دانشگاه که تمایل به فعالیت داشت، امکان رشد و شکوفایی را می‌یافت، همچنین نگاه راهبردی و کلان، به‌عنوان یکی از اصول اساسی این دوره، در برنامه‌ریزی‌های دانشگاه مدنظر قرار گرفت.

وی افزود: در اینجا لازم می‌دانم به نامه ۵۹ نهج‌البلاغه اشاره کنم که شش ویژگی اساسی یک مدیر را برمی‌شمرد. نخست اینکه مدیر نباید خود را دارای امتیاز و برتری بداند، بلکه باید در رفتار خود تواضع داشته باشد. دوم، برخورداری از روحیه خدمتگزاری به بندگان خدا و مهرورزی نسبت به آنان. سوم، شفافیت در امور و پنهان‌کاری نداشتن، مگر در مسائل امنیتی. چهارم، عمل بر مبنای مشورت و اجرای احکام الهی. پنجم، تأخیر نینداختن در اجرای حقوق مردم. و ششم، اینکه اگر این اصول رعایت شود، خداوند نعمت‌های خود را بر چنین مدیری ارزانی خواهد داشت.

رئیس دانشگاه اصفهان ادامه داد: امروز کشور ما با فرصت‌های بزرگی روبه‌رو است، هرچند گاهی هجمه‌های سختی بر ما تحمیل می‌شود که این فرصت‌ها را کمتر به چشم می‌آورد. سطح عقلانیت و اندیشه در جامعه ایران به‌طور چشمگیری افزایش یافته و این ظرفیت بزرگ را نباید نادیده گرفت. ما در مسیر تمدن‌سازی هستیم و این فرآیند در حال شکل‌گیری است.

رکنی‌زاده اضافه کرد: در این میان، دانشگاه‌ها به‌عنوان نهادهای علمی، نقش کلیدی در توسعه کشور دارند، اما ورود بیش‌ازحد نهادهای بیرونی به فضای دانشگاه، استقلال آن را تحت تأثیر قرار داده و باعث کاهش بهره‌گیری از علم می‌شود. دانشگاه باید آزادی عمل داشته باشد تا بتواند در مسیر رشد و تحول حرکت کند. ما نمی‌توانیم دانشگاه را با مقررات سخت‌گیرانه و مداخلات غیرضروری محدود کنیم و درعین‌حال انتظار پیشرفت داشته باشیم. در این راستا، لازم است که فرایندهای اداری و بروکراتیک اصلاح شود. به‌عنوان مثال، روند جذب اعضای هیئت علمی نباید آن‌قدر طولانی باشد که نخبگان را از کشور دور کند. دانشگاه‌ها باید بتوانند در برنامه‌ریزی‌های آموزشی استقلال بیشتری داشته باشند، همان‌طور که در گذشته تجربه موفقی در این زمینه وجود داشته است.

وی گفت: امیدوارم در دوران جدید، با حمایت وزارت علوم و سایر نهادهای مرتبط، شاهد تحول و پیشرفت دانشگاه اصفهان باشیم. از خداوند بزرگ می‌خواهم که ما را در این مسیر یاری دهد تا بتوانیم به این سرزمین و مردم شریف آن خدمت کنیم.

باید دست در دست هم برای پیشرفت دانشگاه اصفهان تلاش کنیم

حسین هرسیج، رئیس سابق دانشگاه اصفهان ضمن تشکر از تلاش‌های همکاران و اساتید اظهار کرد: همت جمعی برای ارتقای جایگاه دانشگاه اصفهان اهمیت دارد.

وی افزود: امیدوارم همانطور که ورود دکتر رکنی‌زاده صادقانه بوده، در آینده خروج صادقانه نیز از ایشان انتظار می‌رود. ایشان یکی از استادان برجسته و ممتاز و نمونه از همه جهات هستند که این مسئولیت به ایشان واگذار شد و من در این مسئله نقش خیلی کوچکی داشتم.

رئیس سابق دانشگاه اصفهان با اشاره به این که مسئولیت‌های بزرگ به کسانی که توانایی‌های بالا دارند واگذار می‌شود، ادامه داد: ایشان ۱۰۰ برابر از بنده بهتر این مسئولیت را به عهده گرفتند. بنده از همه حمایت‌هایی که عزیزان کرده‌اند، به ویژه استاندار و دیگر بزرگواران، تقدیر می‌کنم.

هرسیج گفت: همه باید همت کنیم و این بازی‌های سیاسی مسخره را کنار بگذاریم. دست در دست هم، دانشگاه را به جایگاه شایسته‌اش برسانیم. در این سبک، کارهای خوبی انجام شده است.

وی افزود: هفته گذشته با آقای وزیر صحبت کردم و از ایشان خواستم که این فرایند را تسریع کنند چون برای من، منافع دانشگاه از همه چیز مهم‌تر است. به ایشان گفتم که برای شخص من مدیریت و پست هیچ ارزشی ندارد، چرا که با دید امانی که دکتر رئیسی به آن اشاره دارند، مسئولیت‌ها باید به طور صادقانه و برای منافع کشور انجام شوند. خوشحالم که در این حرکت دکتر رکنی‌زاده که واقعا از نیکان هستند، این مسئولیت را پذیرفتند و امیدوارم در این مسیر موفق باشند.

هرسیج در ادامه اشاره کرد: در طول این مدت، دانشگاه اصفهان در عرصه‌های مختلف علمی و پژوهشی، به‌ویژه در زمینه‌های هوش مصنوعی، علوم انسانی، هوافضا و فناوری‌های نوین، کارهای بزرگی انجام داده است. مهم‌ترین نکته این است که این حرکت‌ها باید تداوم داشته باشد. به ویژه در حوزه هوش مصنوعی که یکی از ماموریت‌های اصلی استان اصفهان است.

رئیس سابق دانشگاه اصفهان اضافه کرد: دانشگاه اصفهان باید پیشتاز در این حوزه باشد و به کمک استان بشتابد. در جلسه‌ای که در ابتدا درباره هوش مصنوعی با استاندار داشتیم، آمادگی خود را برای این موضوع اعلام کردیم و به‌عنوان دانشگاه برتر، مسئولیت این حوزه را پذیرفتیم. باید این آگاهی در بین مسئولان و مدیران استان ایجاد شود که در دنیای امروز، آشنایی و تسلط به فناوری‌های نوین ضروری است.

وی به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در خصوص تقویت حوزه‌های علمی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: در کنار پیشرفت در زمینه‌های فناوری، باید توجه ویژه‌ای به حفظ هویت ایرانی و اسلامی و تقویت فرهنگ بومی و ملی خود داشته باشیم. به هیچ‌وجه نباید این موضوعات به قیمت تضعیف فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها و جامعه تمام شود. ما باید در کنار ارتقای فناوری‌های جدید، در جهت تربیت نسل‌های آگاه و متعهد به اصول فرهنگی خود گام برداریم.

هرسیج افزود: دانشگاه اصفهان به‌ویژه در بحث تحقیقات و فناوری‌های نوین از ۱۸ درصد درآمد اقتصادی به صورت فعلی کفایت نمی‌کند. مشکلاتی همچنان وجود دارند که باید به آن‌ها پرداخته شود. در این راستا، باید توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های علمی و فناوری داشته باشیم، اما این را نباید فراموش کنیم که اگر دانشجویان و اساتید ما از نظر شناختی و فرهنگی آماده نباشند، هیچ‌گاه در عرصه‌های بین‌المللی موفق نخواهیم بود.

وی در پایان گفت: همانطور که در حوزه فناوری‌های نوین و تکنولوژی‌های جدید مسئولیت داریم، باید به جوانان و نوجوانان خود در عرصه‌های فرهنگی و شناختی کمک کنیم. این همان سلاحی است که به آن‌ها کمک می‌کند تا در برابر چالش‌های جهانی و تهدیدات خارجی مقاومت کنند. امیدوارم دانشگاه اصفهان با ادامه این رویکرد، همچنان در تمامی عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی پیشگام باشد و در این مسیر بتوانیم از همه توانمندی‌ها و منابع کشور بهره‌برداری کنیم.

هرسیج ادامه داد: امیدوارم دانشگاه اصفهان در ادامه مسیر خود به دستاوردهای بزرگ‌تری دست یابد و در همه عرصه‌ها به‌ویژه در حوزه فناوری و تمدن‌سازی، نقش مؤثری ایفا کند.

دانشگاه اصفهان؛ میراث فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی در مسیری رو به رشد

احسان رئیسی، مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه اصفهان نیز اظهار کرد: دانشگاه اصفهان برای استقبال از استادان بزرگوار و بدرقه استادان پیشین که هر کدام به نمایندگی از شما میراث بزرگ فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی را بر عهده داشتند، به‌دست گرفته و خواهد گرفت. در آینده نیز دانشگاه اصفهان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین، بزرگ‌ترین و مؤثرترین میراث‌های فرهنگی و تمدنی ما، با قوت روزافزون در مسیر رشد و پیشرفت قرار خواهد گرفت.»

وی افزود: دانشگاه اصفهان با جان و هویت این شهر آشناست. اصفهان شهری هنرپرور و هنرخیز است که هنر در معنای اصیل فارسی خود به معنای فضیلت و فضل و در معنای امروزی برای هنرهای زیبا، مسئولیت‌های بزرگی را بر دوش دانشگاه اصفهان نهاده است. در طول تاریخ این مرز و بوم، اصفهان بستری امن و آغوشی گرم برای پرورش هنرمندان، ادیبان، حکیمان و صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف بوده است.

مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه اصفهان ادامه داد: این بستر گرم و آغوش امن اصفهان، همواره میزبان هنر و فلسفه بوده است و این مسیر در دانشگاه‌ها و مراکز علمی استان، از جمله دانشگاه صنعتی، دانشگاه هنر، دانشگاه علوم پزشکی و دیگر مؤسسات علمی، همچنان ادامه دارد. این دانشگاه‌ها مسئولیت پرورش افرادی را دارند که در آینده سکان‌های مدیریتی کشور را در دست خواهند گرفت.

رئیسی با اشاره به تأکیدات استادان بزرگوار در چند هفته اخیر افزود: همه می‌دانیم که ارزش انسان‌ها از چاه‌های نفت هم بیشتر است. گوهری که در فرهنگ و هنر نهفته است، می‌تواند تمام ابعاد مختلف جامعه را تحت تأثیر قرار دهد. اگر فرهنگ نباشد، ابعاد مختلف عمرانی و دیگر زمینه‌ها چندان ارزشی نخواهد داشت. این دانش‌آموختگان دانشگاه هستند که با توانمندی‌های علمی و پژوهشی خود، در توسعه و پیشرفت جامعه نقشی کلیدی دارند.

وی گفت: در سه سال گذشته، دانشگاه اصفهان با شعار جامعه‌محوری فعالیت‌های خود را بر اساس نیازهای واقعی جامعه تعریف کرده و این مسیر با حضور استادان و بزرگانی همچون دکتر رکنی‌زاده که مسئولیت مدیریت دانشگاه را پذیرفته‌اند، با قوت ادامه خواهد یافت.

مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه اصفهان در پایان ضمن تشکر از استادان و مسئولان اظهار کرد: از تمامی بزرگوارانی که در این مدت به دانشگاه اصفهان خدمت کرده‌اند، به‌ویژه جناب دکتر رکنی‌زاده که با مشقت‌های فراوان این مسئولیت را پذیرفته‌اند، سپاسگزاریم. امیدواریم دانشگاه اصفهان همچنان در مسیر پیشرفت و خدمت به جامعه گام‌های مؤثری بردارد.

رئیسی با اشاره به همکاری‌های مستمر و خوب میان اعضای هیئت علمی و دانشگاه گفت: تمامی این موفقیت‌ها مرهون تلاش‌های اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و تمام افرادی است که در این دانشگاه در حال خدمت به جامعه هستند.

انتهای پیام