به گزارش ایرنا، ماراتن کنکور سراسری در مقاطع ارشد و دکترا فردا و پس فردا (۲ و ۳ اسفند) در سراسر کشور برگزار می شود.
ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ در بازه های زمانی ۲۲ مهر تا ۲ آبان و ۲۰ تا ۲۳ آبان انجام شد و در مجموع ۵۲۱ هزار نفر برای حضور در این ماراتن علمی متقاضی شدند، همچنین در آزمون دکتری Ph.D نیمهمتمرکز که ثبت نام آن در ۲۹ مهر تا ۹ آبان و ۲۱ تا ۲۴ آبان به انجام رسید، ۱۷۳ هزار داوطلب نام نویسی کردند.
کنکور ارشد و دکترا در استان همدان در شهرهای همدان (دانشگاه بوعلی و پیام نور) و ملایر (دانشگاه ملی) برگزار می شود.
رقابت ۱۲ هزار و ۴۳۹ نفر در کنکور ارشد و دکترا در استان همدان
سید مهدی مسبوق نماینده سازمان سنجش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۲ هزار و ۴۳۹ دانش آموخته مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در این آزمون ها در استان همدان شرکت می کنند که سهم مقطع ارشد ۹ هزار و ۷۵۸ نفر و سهم مقطع دکترا ۲ هزار و ۶۸۱ نفر است.
وی اضافه کرد: آزمون ارشد در یک هزار و ۳۴۲ رشته و آزمون دکترا در ۱۱۳ رشته در گروه های تعیین شده برگزار می شود.
نماینده سازمان سنجش در استان همدان گفت: ۵۳ درصد کنکوری های ارشد زن و ۴۷ درصد مرد هستند و ۴۶ درصد کنکوری های دکترا زن و ۵۴ درصد مرد هستند.
وی ادامه داد: تعداد داوطلبانی که در ملایر کنکور می دهد در دکترا ۶۱۳ نفر و در ارشد ۲ هزار و ۵۸۴ نفر هستند و مابقی در همدان آزمون کنکور می دهند.
مسبوق همچنین گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغی شرکت کنندگان باید یک ساعت قبل تر در حوزه امتحانی حاضر باشند، وسایل الکترونیک از جمله تلفن همراه ورود ممنوع است، کارت ملی یا شناسنامه عکس دار و کارت ورود به جلسه همراه داشته باشند.
اما یک نکته مهم و کلیدی برای آنکه داوطلبان با موفقیت این ماراتن علمی را پشت سربگذارند، غلبه بر استرس در روز آزمون است.
استرس در آزمونهای تحصیلات تکمیلی یکی از چالشهایی است که بر روح و روان دانشجویان اثرگذار است و آنها باید بتوانند با شناخت عوامل آن ، فشار روانی ناشی از شرکت در آزمونی که می تواند سرنوشت آنها را تعیین کند، مدیریت کنند.
عوامل استرس زا برای کنکوری ها کدام هستند؟
از آنجا که موفقیت در آزمون نیاز به رقابت فشرده با همکلاسی ها و هم رشته ای های هر فرد است که اغلب با نمرات بالا دروس دانشگاهی را گذرانده اند، به طبع نگرانی از به دست آوردن نتایج مورد نیاز برای رشته های خاص و محل تحصیل که معتبر و نام آور باشد می تواند شرکت کنندگان را در تنگنای فشار روانی برای پاسخ صحیح و کامل به آزمون قرار دهد.
از سوی دیگر توقعاتی که فرد از خودش برای سیر مراحل موفقیت در زندگی دارد و یا اینکه خانواده شرکت کننده در آزمون در انتظار موفقیت دانشجوی خود هستند، می تواند موجب افزایش استرس و فشار روانی در حین آزمون و پس از آن شود.
همچنین محدودیت وقت برای دسترسی و مطالعه کامل همه منابع آزمون و اشراف کامل به نحوه پاسخگویی به سوالات تخصصی می تواند زمینه ساز احساس ناتوانی و ناکامی دانشجویان باشد به خصوص اینکه فرصت کافی برای مرور این منابع در اختیار دانشجو نباشد که برنامه ریزی مناسب برای مطالعه منابع آزمون با یک برنامه منظم و واقع بینانه می تواند موجب بهره گیری فرد شرکت کننده از توانائی ها و داشته های ذهنی خود در عین آرامش روانی را به ارمغان بیاورد.
اگر دانشجو به اندازه کافی وقت برای مطالعه منابع آزمون صرف نکرده باشد ، این مساله می تواند موجب فشارروانی مضاعف بر وی وارد کرده و درصورتی که مدیریت نشود می تواند موجب سردرگمی بیشتر و عدم استفاده مناسب از داشته های اطلاعاتی خود در حین پاسخ به آزمون های دقیق را فراهم کند.
از دیگر مسائلی که در موفقیت انجام آزمون بخصوص در مقاطع تکمیلی باید مد نظر شرکت کننده باشد، داشتن آمادگی جسمانی و سلامتی روانی کامل برای مدیریت جلسه آزمون است چرا که هر نوع بی خوابی ، سردرد و خستگی اگر کنترل نشود، در نتایج آزمون اثرات منفی خود را برجای می گذارد.
تدوین برنامه استراحت و تفریح نیز نقش مهمی در به یاد سپاری اطلاعات و متون فراگرفته شده از قبل دارد چرا که یک ذهن آرام و مسلط می تواند بخوبی از داشته های اطلاعاتی خود در حین آزمون بهره برداری کند.
همچنین گفت وگو با دوستان و در مورد مسایل مورد علاقه و حتی بهره گیری از کمک مشاوران تحصیلی می تواند در کاهش فشار روانی ناشی از شرکت در آزمون و افزایش ضریب موفقیت در آن موثر باشد.
ضرورت مدیریت استرس و فشار روانی حین شرکت در آزمون کنکور
آنچه که مهم است مدیریت استرس و فشار روانی ناشی در زمان پاسخگویی به سوالات است ، چرا که احساس نگرانی از عدم موفقیت کامل می تواند با توجه به تعداد شرکت کنندگان و یا تعداد کم پذیرش دانشجو در دانشگاههای خاص می تواند موجب افزایش استرس شود اما مدیریت آن بخصوص در هنگام پاسخگویی به سوالات می تواند موجب بهره مندی مناسب از داشته های اطلاعات شود چرا که استرس یک احساس طبیعی است که باید نحوه کنترل آن را بلد بود.
یک کارشناس روانشناسی به چند روش موثر برای کاهش استرس امتحان اشاره کرد و گفت: دانشجویان سعی کنند با مرور مطالب و شبیهسازی آزمونهای قبلی، خود را به شرایط آزمون عادت دهند و این کار به کاهش اضطراب ناشی از ناشناختهها کمک میکند.
مریم نباتی با بیان اینکه دانشجویان برنامه خود را برای روز کنکور از قبل مشخص کنند تا در روز آزمون دچار سردرگمی نشوند ادامه داد: زمان خواب، تغذیه و حرکت به سمت محل آزمون باید مورد توجه داوطلبان قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: تمرینات آرامسازی و تکنیکهای تنفس عمیق، مدیتیشن یا یوگا میتواند به کاهش استرس کمک کند.
این کارشناس روانشناسی تاکید کرد: داوطلبان در آزمون به زمانبندی دقت کنند و به هر سوال زمان مشخصی اختصاص دهند و از گیر کردن روی یک سوال خودداری کنند.