به گزارش خبرنگار ایرنا آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی روز چهارشنبه در دومین روز همایش مبلغان مذهبی در قم اظهار داشت: حضرت امام(ره) فرمود اگر به نظاماسلامی صدمهای وارد شود، اسلام آنچنان سیلی خواهد خورد که قرنها نمیتواند سر بلند کند.
وی همچنین وظیفه سنگین و حساس روحانیت را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: روحانیت باید وظیفهای که در دفاع از دین دارد را بدون هیچگونه چشمداشتی، به بهترین شکل انجام دهد.
وی بیان داشت: روحانیت اگر جایی انحراف دید باید فریاد بزند و از هیچ چیز غیر از خدا نترسد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان نکته که مبلغان باید انتظارهای مخاطبان خود را بشناسند خاطرنشان کرد: مبلغان با آسیبهای اعتقادی جامعه آشنایی کامل داشته باشند.
وی در ادامه افزود: تلاشی که دشمن برای از بین بردن اعتقادی مردم انجام میدهد هزار برابر تلاش حوزههای علمیه برای تحکیم اعتقادات جامعه است.
فاضل لنکرانی با ذکر اینکه دشمن نه با ظاهر کفر خود، بلکه با یک ظاهر دینی به میدان آمدهاست بیان کرد: با ظاهر دینی، افراد، گروهها و فرقههایی را درست کردهاند، در هیچ زمانی مانند امروز، این مقدار فرقه جعلی وجود نداشته است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار همچنین شناخت این فرقهها و تحقیق پیرامون آنان را وظیفه مبلغان دینی دانست و گفت: فهم حرفهای این فرقهها و بیان اشکالهای آنها، از جمله وظایفی است که روحانیت در راستای تبیین دین و دفاع از دین بر عهده دارد.
عضو جامعه مدرسین اهمیت بهروزرسانی مطالعات مبلغان را مورد تاکید قرار داد و گفت: مساله نرمافزاری که رهبر انقلاب بهتازگی بیان فرمودند نیز تبیین دقیق ابعاد دین است.
فاضل لنکرانی همچنین در پاسخ به سوالهایی که در مورد حکومت دینی مطرح میشود گفت: در فضای مجازی از همین عمامه بهسرهای خودمان میگویند، از اول تا آخر قرآن، راجع نماز، حج و مسائل دیگر مطالب زیادی آمده، اما در مورد حکومت چیزی گفته نشدهاست.
فاضل لنکرانی تصریح کرد: کسانی که این شبههها را در خصوص حکومت دینی میگویند، یا قرآن را نخواندند، یا خواندهاند و نفهمیدند.
وی با تاکید بر اینکه در قرآن آیههای بسیاری در مورد حکومت دینی وجود دارد یادآور شد: استکبار قرنها این تفکر که در اسلام مسالهای به نام حکومت نیست را بین مسلمانان رواج داده بود.
وی اضافه کرد: این فکر در بین روحانیت نیز نفوذ پیدا کرده بود، که حکومت به ما ارتباطی ندارد، فقط باید به فکر مسجد و محراب و منبر باشیم.
فاضل لنکرانی تصریح کرد: وقتی قرآن را دنبال میکنیم، طوایفی از آیههای قرآن، مساله حکومت دینی را مطرح میکنند.
وی با اشاره به اینکه مطابق قرآن کریم بین دین و حکومت رابطه مستقیمی وجود دارد بیان داشت: اگر حکومت را از دین جدا کنیم، دین دیگر جوهری نخواهد داشت، چون جوهر اصلی دین حکومت است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم گفت: باید شبهههایی که در این خصوص در ذهن جوانان ایجاد شده را شناخت و تا جایی که دانش لازم داریم نیز پاسخ دهیم.
فاضل لنکرانی در بخش دیگری سخنان، با بیان این مطلب که مبلغان دینی از فرصت ماه رمضان برای تحکیم عقاید و اخلاق مردم بهره لازم را ببرند افزود: در ماه محرم به دلیل بحثهایی که در مورد قضایای عاشورا میشود، وقت کمی برای طرح مباحث اعتقادی و اخلاقی وجود دارد، اما ماه رمضان بهترین زمان برای پرداختن به این موضوعها است.
همایش رسالت مبلغان دینی در عصر حاضر، که از روز گذشته، با حضور جمعی از طلبهها و فعالان تبلیغی ماه مبارک رمضان، در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم آغاز شده، صبح فردا به پایان خواهد رسید.