شناسهٔ خبر: 71457172 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

صنعت و فرش آذربایجان، ظرفیت مهمی برای گسترش روابط با آلمان است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان، در دیدار با شهردار تبریز بر اهمیت استان‌ها در تقویت روابط بین‌المللی تأکید کرد و آذربایجان شرقی را یکی از محورهای اصلی توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی با آلمان دانست. سفیر جمهوری اسلامی ایران در آلمان، در دیدار با شهردار تبریز بر اهمیت استان‌ها در تقویت روابط بین‌المللی تأکید کرد و آذربایجان شرقی را یکی از محورهای اصلی توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی با آلمان دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، مجید نیلی احمد آبادی با اشاره به نقش آذربایجانی و ترک زبان ایرانی مقیم آلمان در این روند، گفت: «یکی از راه‌های ترمیم و توسعه روابط ایران و آلمان، استفاده از ظرفیت‌های استانی است. آذری‌های مقیم آلمان می‌توانند پلی ارتباطی میان دو کشور باشند و در حوزه‌های مختلف تأثیرگذار عمل کنند.

سفیر ایران در آلمان با اشاره به حضور گسترده آذری‌ها در هامبورگ افزود: ترک زبانان ایران ارتباطات وسیعی دارند و در بخش‌های مختلف شناخته‌شده هستند. برای تقویت روابط با شهرهای آلمان، نیازمند ایجاد پل‌های ارتباطی مؤثر هستیم که آذری‌های ساکن آلمان می‌توانند این نقش را ایفا کنند.

نیلی احمدآبادی همچنین به فرصت‌های اقتصادی و صنعتی اشاره کرد و گفت: برخی شرکت‌های آلمانی به دنبال امنیت سرمایه‌گذاری خود هستند که این فضا را مدیریت‌های شهری می‌توانند فراهم کنند و مسیر همکاری‌های اقتصادی را هموار سازند.

وی بر لزوم تقویت هویت ایرانی در میان نسل‌های دوم و سوم ایرانیان مقیم آلمان تأکید کرد و افزود: باید روحیه ایرانی بودن را تقویت کنیم. این امر از طریق برگزاری برنامه‌های فرهنگی، موسیقی، سرود و ارائه محصولات فرهنگی ممکن خواهد بود.

سفیر ایران در آلمان در پایان خاطرنشان کرد: در مأموریتم، تمرکز ویژه‌ای بر آذربایجان شرقی به‌عنوان قطب صنعت و فرش و همچنین مشهد مقدس به برکت حضور امام رضا (ع) خواهم داشت.

آماده بهره‌مندی از تجربیات زیست‌محیطی شهرهای آلمان هستیم

همچنین یعقوب هوشیار شهردار تبریز در این دیدار بر اهمیت تعاملات شهری در توسعه همکاری‌های بین‌المللی تأکید کرد و خواستار استفاده از تجربیات شهرهای آلمان در حوزه هوشمندسازی و محیط زیست شد.

وی با اشاره به نقش کلانشهرها در دیپلماسی شهری، گفت: این تعاملات می‌تواند بستر مناسبی برای روابط جدی‌تر و اتفاقات مثبت میان دو کشور، به‌ویژه در سطح استان‌ها، فراهم کند. در سال‌های اخیر، نگاه کلانشهرها به دیپلماسی شهری تغییر کرده و امروز مدیریت‌های شهری در کنار دولت، نقش مهمی در توسعه فرهنگی و اقتصادی ایفا می‌کنند.»

شهردار تبریز افزود: برخلاف ساختارهای دولتی، شهرداری‌ها از نظام بروکراسی پیچیده اداری برخوردار نیستند و می‌توانند زمینه‌ساز تعاملات مؤثر فرهنگی و اقتصادی باشند. تاکنون چنین نگاهی به ظرفیت مدیریت‌های شهری وجود نداشت، اما امروز شهرداری‌ها می‌توانند نقش مهمی در این حوزه داشته باشند.

هوشیار با اشاره به جایگاه صنعتی و اقتصادی تبریز گفت: «این شهر یکی از قطب‌های صنعتی ایران در حوزه قطعه‌سازی و خودروسازی است که می‌تواند نقطه مشترکی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی میان ایران و آلمان باشد. در حوزه معدن نیز طی سال‌های اخیر توسعه چشمگیری در آذربایجان شرقی رخ داده است.

وی با تأکید بر پیشنهاد ارائه‌شده اش به دولت، افزود: تبریز به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و نزدیکی به اروپا و قفقاز، ظرفیت تبدیل‌شدن به پایتخت اقتصادی ایران را دارد. این شهر می‌تواند تعاملات اقتصادی کشور را به سطح بالاتری برساند.»

هوشیار همچنین از توانمندی تبریز در صنایع غذایی و گردشگری سخن گفت و اظهار داشت: تبریز محصولات خود را به ۷۰ کشور جهان صادر می‌کند و در بخش گردشگری نیز با ثبت ۳۰۰ اثر تاریخی در آذربایجان شرقی، از جمله مقبره‌الشعرا، بازار تبریز، ارک تبریز، مسجد کبود، موزه قاجار و موزه قرآن، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر داریم.

شهردار تبریز با اشاره به جایگاه علمی این شهر، گفت: در تبریز ۱۱۰ هزار دانشجو و ۴ هزار دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه‌های ما از سطح علمی بالایی برخوردارند و می‌توانند در همکاری‌های علمی و پژوهشی با آلمان نقش‌آفرینی کنند.

هوشیار با اشاره به برنامه‌های اخیر مدیریت شهری، گفت: «ما به مسائل فرهنگی و هوشمندسازی توجه ویژه‌ای داریم. اخیراً هفته فرهنگی تبریز با حضور رئیس‌جمهور و نخبگان فرهنگی برگزار شد و در حوزه هوشمندسازی، بزرگ‌ترین مرکز مدیریت هوشمند شهری را احداث می‌کنیم.

شهردار تبریز با بیان اینکه آلمان از جمله کشورهای پیشرو در توسعه پایدار شهری است، گفت: امیدوارم حضور شما در آلمان بتواند زمینه بهره‌گیری از دستاوردهای شهرهای آلمانی در حوزه هوشمندسازی و شهر سبز را برای تبریز فراهم کند. تبریز در سال ۲۰۲۵ به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا معرفی شده است و تجربیات شهرهای آلمان می‌تواند کمک شایانی به ما در این مسیر کند.

انتهای پیام

برچسب‌ها: