شناسهٔ خبر: 71457110 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

تحول در هوشمندسازی شبکه آب و فاضلاب استان البرز

مدیرکل دفتر انرژی و سامانه های کنترل، اقدامات انجام شده در راستای هوشمندسازی شبکه های آب و فاضلاب در البرز را گامی موثر در بهبود این فرآیند دانست و گفت: پیشرفت‌های گسترده در حوزه هوشمندسازی، شرکت آب و فاضلاب استان البرز انجام شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، احمد سلامت مدیرکل دفتر انرژی و سامانه های کنترل در جلسه تبیین هوشمندسازی خدمات و نظارت بر خودروهای امداد و حوادث بعنوان اولویت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور که در محل سالن جلسات غدی شرکت آب و فاضلاب استان البرز برگزار شد، گفت: با توجه به پیشرفت‌های گسترده در حوزه هوشمندسازی، شرکت آب و فاضلاب استان البرز با مدیریت مهندس نامداری گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نرم‌افزارهای هوشمندسازی، کاربردی بودن آن‌ها است. کارکنان شرکت‌های آب و فاضلاب نیازی به آگاهی از پیچیدگی‌های فنی در پس‌زمینه نرم‌افزار ندارند، بلکه آنچه برای آن‌ها اهمیت دارد، کارایی و سهولت استفاده از این ابزارها در کاهش زمان وقوع و رفع حوادث است. نرم‌افزارهای هوشمند باید بتوانند با تحلیل داده‌ها و اولویت‌بندی عملیات، بهترین تصمیم را در کمترین زمان ممکن ارائه دهند.

افزایش اثربخشی و امنیت در سیستم‌های هوشمند 

وی افزود: یکی از مسائل مهم در پیاده‌سازی این فناوری‌ها، امنیت سیستم است. با توجه به اینکه این سیستم‌ها مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT) و تله‌متری هستند، ضروری است که از نفوذپذیری و آسیب‌پذیری آن‌ها جلوگیری شود. هرگونه اختلال در این سیستم‌ها می‌تواند تأثیرات مخربی بر مدیریت آب شهری داشته باشد. بنابراین، دریافت مجوزهای امنیتی و اطمینان از صحت عملکرد نرم‌افزار از اولویت‌های مهم این پروژه محسوب می‌شود.

 وی همچنین با اشاره به یکپارچه‌سازی با فهرست بها و بهبود فرآیندهای مالی بیان کرد: یکی از ایده‌های پیشنهادی برای توسعه این نرم‌افزار، لینک شدن آن با فهرست بهای ابلاغی سازمان برنامه و بودجه است. این امر می‌تواند به شفافیت مالی در پروژه‌های مدیریت بحران کمک کرده و پاسخگوی نهادهای نظارتی باشد. از جمله مسائل مطرح در این زمینه، ثبت دقیق هزینه‌های ناشی از عملیات، اصلاح شبکه و مدیریت پسماند ناشی از حوادث است. 

مدیرکل دفتر انرژی و سامانه های کنترل با توجه به تجربه‌های ارزشمند مدیران و کارشناسان حوزه آب و فاضلاب، استفاده از دانش مدیریت بحران و حوادث در توسعه نرم‌افزارهای هوشمند امری ضروری است. تجارب عملیاتی و داده‌های میدانی باید در طراحی سیستم‌های تصمیم‌یار به کار گرفته شوند تا این سیستم‌ها بتوانند به‌طور مستقل و بهینه تصمیم‌گیری کنند.