شناسهٔ خبر: 71456979 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

در هجدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران؛

دلاوری، استاد دانشگاه: رئیس‌جمهور بر عدم دعوا تاکید دارد، در حالیکه برخی مسائل فقط از طریق دعوا حل می‌شود!/ ترامپ یک فرصت برای ما محسوب می‌شود، اما ظاهرا قرار است آن را هم به خاطر نزاع‌های بین خودمان کنار بگذاریم

ابوالفضل دلاوری، استاد دانشگاه علامه طباطبایی در هجدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران تاکید کرد: اکنون باید شجاعانه مسائل را فریاد بزنیم. به این شکل کژ دار و مریز نمی‌توان بحران‌ها را حل کرد. ترامپ اکنون یک فرصت برای ما محسوب می‌شود، اما ظاهرا قرار است آن را هم به خاطر نزاع‌های بین خودمان کنار بگذاریم. وظیفه ما دانشگاهیان همین است که این صحبت‌ها را فریاد بزنیم.

صاحب‌خبر -

ابوالفضل دلاوری، استاد دانشگاه علامه طباطبایی، در تشریح مقاله خود با عنوان «انباشت و درهم‌آمیختگی بحران‌ها در ایران امروز»، بیان کرد: رئیس‌جمهور بر عدم دعوا تاکید دارد، در حالیکه برخی مسائل فقط از طریق دعوا حل می‌شود. ما دچار فرسایش تمدنی شده‌ایم.‌ ما میراث ایرانی، میراث دینی و دستاوردهای نوین را داشتیم که سه لایه تمدنی ما هستند همواره در کنار هم کار در جریان بودند‌، اما اکنون کاملا دچار اختلال شده است.

وی با بیان این ادعا که انقلاب اسلامی به لحاظ حکمرانی، یک ارتجاع و برگشت به عقب محسوب می شود که علاوه بر کنار زدن میراث ایرانی و دستاوردهای نوین، حتی دین‌مداری را هم مخدوش کرد و با اشاره به اینکه این نظام به تنازع تأسیس شد و ادامه یافت، افزود: همچنان هم بر طبل تنازع کوبیده می شود و به همین خاطر هر سه لایه تمدنی ما عملا به وجه‌المنازعه یک نظام‌حکمرانی تنازعی که تنها دغدغه دشمن‌سازی و حذف را دارد، تبدیل شده است. به لحاظ اقتصادی نیز تنها دغدغه بهره برداری از منابع موجود را دارد، نه تولید ثروت. یعنی از همه چیز برای بازتولید خود استفاده می‌کند‌ و بر این اساس هم خود را تخریب می‌کند و هم جهان را. بخش بزرگی از بحران‌های جهان، ناشی از این رفتار ما و حکمرانی تنازعی و تخریب‌گر ماست. اگر بنیادگرایی شیعی وارد نظام حکمرانی ما نمی‌شد، بنیادگرایی سنی و یهودی نیز تا این حد رادیکال نمی‌شد. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نتیجه فرسایش تمدنی، آمارهای بحرانی اجتماعی و اقتصادی است، اضافه کرد: حتی تحرکات ما در عرصه سیاست خارجی و اقتصاد داخلی، در نتیجه همین حکمرانی تنازعی بی‌حاصل مانده‌اند. اکنون ما نیازمند اصلاحات چندگانه همزمان هستیم که کار هر کسی نیست. این نظام هنوز دو مشکل دارد؛ اول اینکه زمان را از دست داده و دوم اینکه دچار وابستگی به مسیر شده است. باید یک فرد جدی برای این کار وارد شود، نه کسی که می‌خواهد کشور را به شکل یک شرکت سهامی اداره کند. لذا به یک دولت قدرتمند نیاز داریم. 

دلاوری تاکید کرد: اکنون باید شجاعانه مسائل را فریاد بزنیم. به این شکل کژ دار و مریز نمی‌توان بحران‌ها را حل کرد. ترامپ اکنون یک فرصت برای ما محسوب می‌شود، اما ظاهرا قرار است آن را هم به خاطر نزاع‌های بین خودمان کنار بگذاریم. وظیفه ما دانشگاهیان همین است که این صحبت‌ها را فریاد بزنیم.

اخبار مرتبط

انتهای پیام