شناسهٔ خبر: 71456611 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

نماینده ولی فقیه در استان:

تغییر کاربری‌ها و ویلاسازی‌ها، کشاورزی گیلان را تهدید می‌کند

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه تغییر کاربری‌ها و ویلاسازی‌ها در شهرستان‌ها، کشاورزی استان را تهدید می‌کند، گفت: نهادها در جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ویژه پیرامون برخی ویلاسازی‌ها نظارت‌ها را ادامه داده و ممانعت کنند.

صاحب‌خبر -

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز، اول اسفند در جلسه شورای اداری شهرستان صومعه سرا با تأکید بر افزایش همدلی، هم افزایی و وفاق بین مسئولان، رؤسا و مدیران ادارات و نهادها با امام جمعه در راستای توسعه و پیشرفت پایدار در شهرستان، اظهار کرد: نظم در امور و برنامه ریزی اصولی و مدیریت کارآمد از جمله مواردی است که کلیه مدیران باید به آن توجه کنند، همچنین برای پیگیری مطالبات مردمی، حل مشکلات و عقب ماندگی‌ها و تسریع در توسعه و پیشرفت پایدار شهرستان صومعه سرا برنامه محور باشند.

وی با بیان اینکه مجموعه مدیریت شهرستان مصداق جهادگرانی هستند که در راستای خدمت به مردم، توسعه و پیشرفت شهرستان و ایجاد و ارتقاء زیرساخت‌ها از هیچ تلاشی دریغ نمی‌ورزند، گفت: همچنین رعایت عقلانیت و بهره‌گیری از تدبیر جمعی و وفاق و نیز پرهیز از هرگونه اختلافات و تکروی‌ها باید جزو اولویت‌ها قرار گیرد.

امام جمعه رشت با بیان اینکه بسیاری از کارهای عقب‌مانده در استان مانند معضل پسماند و تالاب که هم اکنون شاهد هستیم، به دلیل عدم توجه مسئولان به یک معضل ملی تبدیل شده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم عزت امروز کشور حفظ شود، راه آن پیروی و اطاعت از ولی امر است.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به مشکلات مطرح شده مردم در ملاقات‌های عمومی روزهای سه شنبه، تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و اشتغال بحث عمده مردم است؛ بیشترین گله مردم از افزایش بی‌رویه قیمت‌هاست، بخشی از رونق اقتصادی و ثبات در بازار بر عهده خودمان است که می‌توانیم با افزایش تولید بهینه، بخشی از مشکلات را مرتفع سازیم.

وی، صومعه سرا را قطب تولید مرغ در کشور دانست و گفت: تولید مرغ در استان باید به گونه‌ای باشد که نیاز به وارد کردن از استان‌های دیگر را نداشته باشیم.

آیت الله فلاحتی جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را برای ایجاد اشتغال در استان مؤثر خواند و بر توجه به نظارت بر امور کشاورزی تأکید کرد.

وی با اشاره به قیمت برنج در بازار افزود: به دلیل نبود نظارت کافی بر فروش برنج، سود اصلی به دلال‌ها می‌رسد.

آیت‌الله فلاحتی، با بیان اینکه دلال‌ها هر کیلو برنج را از کشاورز حدود ۸۰ هزار تومان خریداری می‌کنند، ادامه داد: قیمت برنج هم اکنون در بازار ۱۵۰ هزار تومان و بیشتر نیز است.

وی با بیان اینکه که کشاورزان سودی چندانی از گرانی برنج نمی‌برند و اغلب این پول‌ها به جیب دلالان می‌رود، تصریح‌ کرد: فعالیت دلالان در فروش برنج، تنظیم بازار را به هم می‌ریزد و موجب گرانی برنج تا رسیدن به دست مردم می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری، نظارت بر قیمت‌های بازار را از وظایف سازمان‌های صمت، جهاد، بازرسی و غیره دانست و گفت: باید دست واسطه‌های بی‌رحم را کوتاه کرد تا مصرف‌کننده دچار ضرر نشود.

وی با اشاره به وجود ۲۳۸ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان، خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۵۵۰ هزار متر مکعب نیاز سالانه آب کشاورزی در استان است که سد منجیل به تنهایی جوابگوی این میزان نیست.

امام جمعه رشت با تاکید بر مدیریت آب کشاورزی در استان به ویژه در شهرستان صومعه‌سرا، اظهار کرد: اجرای پروژه لاینینگ (بتنی کردن) نهرهای کشاورزی مانع از هدر رفت آب کشاورزی و موجب بهینه سازی مصرف آب می‌شود زیرا آب کشاورزی تا از سد تاریک یا سد آیت الله بهجت به زمین‌های کشاورزی برسد دو سوم آب هدر می‌رود.

آیت‌الله فلاحتی، با تأکید بر جلوگیری از کار تغییر کاربری‌ها و ویلاسازی‌ها در صومعه سرا، افزود: نهادها در جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ویژه پیرامون برخی ویلاسازی‌ها نظارت‌ها را ادامه داده و ممانعت کنند. تغییرکاربری‌ها و ویلاسازی‌ها در شهرستان‌ها، کشاورزی استان را تهدید می‌کند و این در حالی است که خود روستاییان حتی اجازه ساخت در زمین‌های خود را ندارند.

نماینده ولی فقیه در استان، در پایان از زحمات همه مسئولان دلسوز و جهادی برای پیگیری مشکلات در شهرستان صومعه سرا قدردانی کرد.

انتهای پیام