بهرام افشارزاده در گفتوگو با خبرنگار ورزشی برنا، در خصوص انتخاب احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان دولت وفاق گفت: آقای دنیامالی خودش از جنس ورزش است. او طی ۱۰ سالی که ریاست فدراسیون قایقرانی را به عهده داشت، برای این رشته کارهای اساسی و بنیادی انجام داد؛ بنابراین خیلی زود رشد کرد و توانست با فدراسیونهای قایقرانی آسیا و جهان ارتباط بگیرد. من در آن مقطع دبیر کل کمیته ملی المپیک بودم. چندین مربی خارجی بنا به توصیه ایشان به ایران آوردیم که خیلی خوب توانست قایقرانی ایران را متحول کند و به پویایی برساند. آقای دنیامالی چند دوره نماینده مجلس و عضو شواری شهر تهران بوده و با توجه به این سبقه مدیریتی سیاسی، مردم از او توقع دارند که کارهای بزرگی برای ورزش کشور انجام بدهد. از آنجا که ایشان حسن خلق و روی گشادهای هم با ورزشکاران و مربیان دارد، میتوانیم خوش بین باشیم که در دوره وزارت او، آینده خوبی برای ورزش مملکت رقم بخورد.
*آفت ورزش کشور، عدم ثبات مدیریتی است
رییس اسبق فدراسیون وزنه برداری اعتقاد دارد وزارت ورزش و جوانان در مقطع کنونی نیاز به تغییرات اساسی دارد و باید از مدیران مطلعتری در بدنه این مجموعه استفاده کند.
وی ادامه میدهد: وزیر ورزش در صورتی میتواند به موفقیت برسد که هر چه زودتر تغییراتی اساسی را در برخی از پستهای کلیدی وزارتخانه شروع کند. باید افرادی در این مسند قرار بگیرند که آگاهی علمی و فنی در تمام رشتهها داشته باشند. متاسفانه وزارت ورزش و جوانان در سه سال گذشته دستخوش تغییرات مدیریتی زیادی شده است. در دولت قبلی دو وزیر آمدند و رفتند. عدم ثبات مدیریتی، بزرگترین آفت برای ورزش است. اگر چه آقایان حمید سجادی و کیومرث هاشمی، هر دو ورزشی بودند و با این حوزه آشنا بودند اما همین جابهجاییها باعث شد تا فدراسیونها و بدنه ورزش کشور ضررهای زیادی را ببینند. به هر صورت آقای دنیامالی باید بداند که چالشهای زیادی پیشرو دارد و برای عبور از این شرایط بحرانی باید عزل و نصبهایی را در سطوح بالای مدیریتی وزارتخانه صورت بدهد، تا بتواند به موفقیت برسد.
*قهرمانی در ریاض ناممکن نیست
چشم انداز وزارت ورزش و جوانان برای بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی که آبان ماه سال آینده در ریاض برگزار میشود، کسب عنوان قهرمانی است. سرپرست کاروان ایران در سه دوره بازیهای آسیایی در این خصوص توضیح میدهد: کاروان ورزش ایران میتواند در بازیهای کشورهای اسلامی ریاض به عنوان قهرمانی برسد اما به این شرط که از تمام ظرفیت فدراسیونها استفاده شود. اهمیت این بازیها باید نزد فدراسیونها به گونهای باشد که رقابتهای ریاض برای آنها در اولویت باشد. نباید این گونه برداشت شود، چون مسابقات مختص کشورهای اسلامی است با نفرات دوم و سوم در آن حاضر شویم. در رشتههایی که قهرمان آسیا، جهان و المپیک هستیم، باید نفرات اصلی را اعزام کنیم. مطمئنا قهرمانان مطرح کشور باید در بازیهای اسلامی مشارکت جدی داشته باشند تا بتوانیم از سد رقبایی، چون ترکیه و عربستان بگذریم. وزارت ورزش و جوانان هم باید جلسات تخصصی را با فدراسیونهای ورزشی به طور منظم برگزار کند و مدام نتایج و عملکرد ورزشکاران را رصد کند تا به هدفی که دارد، برسد.
*کار سختی برای بازیهای آسیایی ناگویا داریم
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال، کار مسئولان ورزش ایران را برای حضور در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا دشوار میداند. وی در این خصوص میگوید: برای بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا کار سختی پیشروی ورزش کشور است. کمیته ملی المپیک باید با وزارت ورزش و جوانان همبستگی لازم را داشته باشد و همسو با این مجموعه حرکت کند. نشستهای کارشناسی که برای فدراسیونها برگزار میشود، خوب است، اما باید ببینیم که خروجی آن چیست. این جلسات نباید شکل دورهمی داشته باشد. باید ناظران و مربیان فنی در آن حضور داشته باشند تا از این طریق فدراسیونها به چالش کشیده شوند و مورد پرسش و پاسخ قرار بگیرند. با توجه به سیر نزولی که کاروان ورزش ایران در سه دوره اخیر بازیهای آسیایی داشته، ما باید در ورزشهای انفرادی حتما رکوردها و نتایج نفرات دوم و سوم بازیهای دوره قبل، یعنی ۲۰۲۲ هانگژو را مد نظر قرار بدهیم و با این معیار کار را برای ناگویا جلو ببریم.
انتهای پیام/