شناسهٔ خبر: 71453295 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

فرمانده دوران دفاع مقدس ایلام:

نخستین عملیات موفق ما در جنگ تحمیلی در تنگه «بینا» انجام شد

فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: نخستین عملیات موفق جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی در «تنگ بینا» ایلام در تاریخ دوم مهرماه ۱۳۵۹ انجام شد که در آن ۲۶ عراقی اسیر شدند.

صاحب‌خبر -

«محمدتقی قاسمی» با حضور در ایسنا در این خصوص اظهار کرد: نخستین اسرایی که ایران توانست از ارتش بعث عراق بگیرد در عملیات تنگه بینا در استان ایلام بود.

وی در تشریح این عملیات و ویژگی‌های آن خاطرنشان کرد: روز ۲۰ شهریورماه ۱۳۵۹ ارتفاعات میمک در استان ایلام سقوط کرد و نیروهای معدود ایرانی پاسدار و ژاندارمری حاضر در منطقه در محاصره قرار گرفتند، اما توانستیم از محاصره رها شویم. در روز ۲۱ شهریورماه در حالی که نیروهای معدود پاسدار و ژاندارمری حاضر در منطقه گرسنه، خسته، جنگ‌ندیده و زیر آتش توپخانه دشمن بدون تجهیزات بودند، شهید فرجیان‌زاده فرمانده نیروهای سپاه پاسداران اطلاع داد آقای خامنه‌ای تشریف آورده‌اند، سخنرانی مقتدرانه مقام معظم رهبری در آن روز، برای نیروهای حاضر در منطقه میمک آنچنان تأثیرگذار بود که ما با وجود خستگی، به فکر زمینه‌سازی عملیات علیه دشمن افتادیم.

این فرمانده دوران دفاع مقدس تشریح کرد: با بررسی‌های منطقه و شناسایی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که «تنگه بینا» بهترین منطقه برای عملیات علیه دشمن است، برای این عملیات یک گروه از پاسداران سپاه استان ایلام، گروه ضربت استانداری ایلام به فرماندهی شهید احمد برازنده، یک گروهان ژاندارمری و سه تانک ارتش حضور داشتند و ما توانستیم کشته و زخمی زیادی به ارتش بعثی تحمیل کنیم و ارتش عراق پس از این شکست از تنگ بینا عقب‌نشینی کرد و مواضع خود را تا دشت «هلاله» عقب کشید.

فرمانده اسبق سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام تشریح کرد: خط پدافندی رزمندگان دلیر ما پس از سقوط میمک تشکیل شد و خطوط پدافندی از تنگه های بیجار و بینا تا میمک و تنگه تاریکه کنجانچم و پشمین و چنگوله تا دهلران توسط ایلات و طوایف با کمک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایلام تشکیل شد، از دوم مهرماه نفراتی از ایلات و طوایف به استعداد یک گردان، با استفاده از سلاح خود که اسلحه شکاری هم داشتند در بخشی از مرز با عراق در آن لحظات غربت و تنهایی جبهه حق به میدان آمدند.

قاسمی گفت: یکی از نیروهای رشید و دلیر و باهوش در ابتدای جنگ شهید «احمد مظفری» است که مجروحیت‌های بسیاری بر تن داشت و پس از جنگ تحمیلی بر اثر این مجروحیت‌ها شهید شد اما نام او در لیست شهدای استان نیست، این شهید از بنیان‌گذاران اطلاعات و عملیات تیپ امیرالمومنین (ع) استان ایلام بود.

وی گفت: همه ایلات و طوایف استان ایلام در طول جنگ تحمیلی به میدان آمدند و از مرزها دفاع کردند این در حالی بود که تیپ مقتدر امیرالمومنین (ع) در تاریخ ۲۶ شهریورماه ۱۳۶۱ تشکیل شد و ارتش جمهوری اسلامی نیز از تاریخ ۱۵ مهرماه در منطقه استقرار پیدا کرد.

فرمانده اسبق سپاه امیرامومنین استان ایلام در خصوص حضور پرشور مردم استان ایلام در طول جنگ تحمیلی در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل افزود: استان ایلام با وجود کمبود شدید امکات و قرار داشتن زیر بمباران شدید دشمن، هیچگاه در طول جنگ با کمبود نیرو مواجه نشد و ما همواره ۱۳ تا ۱۴ گردان آماده در جنگ تحمیلی داشتیم و تیپ را به لشکر تبدیل کردیم.

قاسمی تصریح کرد: گردان‌های مختلف و تخصصی تیپ امیرالمومنین (ع) استان ایلام با نیروهای رزمنده بومی همین استان شکل گرفتند و حماسه‌هایی آفریدند که باید در خصوص آن‌ها کتاب‌ها نوشت و فیلم‌ها ساخت و یادواره‌ها برگزار کرد.

وی نقش قبایل و ایلات در جنگ تحمیلی در استان ایلام به‌خصوص روزهای آغازین جنگ را ماندگار و زیبا توصیف کرد.

انتهای پیام