شناسهٔ خبر: 71453252 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

مرتضی مکی: باید بدنبال رفع تحریم ها باشیم

هنوز ابهامات جدی درباره روابط ایران و آمریکا وجود دارد

صاحب‌خبر -
گروه سیاسی: تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: در خصوص ایران درست است که افراد تندرو در دولت اول ترامپ از اطراف او دور شدند که نشانه مثبتی در خصوص مواجهه با ایران و سیگنال مثبتی تلقی می‌شود اما هنوز شفافیت، اراده و موضع‌گیری جدی درترامپ ندیدیم و ابهامات وجود دارد.
 
به گزارش منیبان،مرتضی مکی، تحلیلگر مسائل بین الملل، درباره سیاست خارجی دونالد ترامپ گفت: ترامپ هنوز درباره سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران بصورت شفاف چیزی عنوان نکرده است. فقط شاهد بودیم افراد تندرویی مثل برایان هوک و پمپئو را برداشته و فردی نظیر «دارن بیتی» که چهره ضد جنگ با ایران است را به عنوان معاون وزیر امور خارجه منصوب کرد. پس از ورود ترامپ به کاخ سفید با یک استراتژی مبهم در قبال ایران مواجه هستیم شاید انتخاب استراتژی مبهم در نتیجه پیچیدگی پرونده ایران و آمریکا باشد و به زمان بیشتری نیاز هست تا به نقشه راه روشن‌تر در خصوص چگونگی مواجه با ایران دست پیدا کنند. 
 
او در ادامه گفت: در پرونده ایران همه ابزارها در دست ترامپ نیست تا اهداف و برنامه‌های خود را پیش ببرد. در جنگ غزه تا حدود زیادی ابزار کنترل نتانیاهو در دست آمریکا بود و توانست با فشار بر او آتش بسی که بایدن مطرح کرد را اجرایی کند و نماینده ترامپ توانست همان پیش نویس قطعنامه را با فشار به نتانیاهو به اجرا بگذارد و در نهایت شاهد آتش بس و تبادل اسرا در غزه، هستیم. 
 
 

مکی اضافه کرد: در خصوص ایران درست است که افراد تندرو در دولت اول ترامپ از اطراف او دور شدند که نشانه مثبتی در خصوص مواجهه با ایران و سیگنال مثبتی تلقی می‌شود اما هنوز شفافیت، اراده و موضع‌گیری جدی در ترامپ ندیدیم و ابهامات وجود دارد. ما باید به جای جنگ دنبال رفع تحریم باشیم و به صورت جدی مواضع خودمان را با آمریکا مطرح کنیم.
 
 
 
وی در پاسخ به این سوال که ایران بدنبال مذاکره برد - برد است آیا ترامپ هم به همین مذاکره پایبند است، پاسخ داد: متاسفانه در بدترین شرایط سیاسی در منطقه می‌خواهیم با آمریکا به مذاکره و گفتگو بنشینیم. مذاکره در چنین شرایطی کار آسانی نیست. محور مقاومت آسیب دید و توان و نفوذ منطقه ایران در چند ماه اخیر با سقوط بشار اسد آسیب دیده است. به هر حال جغرافیا، جمعیت و سابقه ایران مواردی نیست که ترامپ تنها با ابزار فشار به اهداف و برنامه‌هایش دست یابد.  

برچسب‌ها: