سید محمد موسوی در گفت و گو با ایسنا، از صدور بیش از ۲۲۰۰ رأی مجازاتهای جایگزین حبس در ۱۰ ماه ابتدای سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: مجازاتهای جایگزین حبس دو هدف عمده کاستن از حجم پروندهها در محاکم قضایی و جمعیت کیفری زندانها و کاستن از آثار سوء مجازات زندان بر زندانیان را دارد.
وی با بیان اینکه دادگستری چهارمحال و بختیاری اهداف دستورالعمل کاهش جمعیت کیفری را با جدیت دنبال میکند، خاطرنشان کرد: طی این مدت تعداد بیش از ۲۲۰۰ رأی منجر به کاهش جمعیت کیفری از جمله الزام به خدمات عمومی رایگان، دوره مراقبت، جزای نقدی، نظارت تحت سامانههای الکترونیکی و ... صادر شده است.
موسوی ادامه داد: از این تعداد ۱۶۳۹ مورد مربوط به جزای نقدی، ۲۶۴ مورد مربوط به آزادی مشروط و ۲۱۰ مورد مربوط به نظام نیمهآزادی تحت سامانههای مراقبتی بوده است.
موسوی با تأکید بر استفاده حداکثری از مجازاتهای جایگزین حبس اظهار کرد: عموماً آرای مجازات جایگزین حبس برای مرتکبان جرائم عمد که دارای شرایطی از جمله نداشتن سابقه کیفری باشند و حداکثر مجازات قانونی آنها ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس باشد، صادر میشود.
وی تصریح کرد: سیاست کیفری برای مجرمان سابقهدار از جمله اشرار، متجاوزان، محکومان جرائم عمده مواد مخدر و... سیاست بازدارنده بوده و این دسته از مجرمان مشمول مجازاتهای جایگزین حبس نمیشوند.
انتهای پیام