شناسهٔ خبر: 71452955 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تجربه شیرین دانشجویان گلستانی از حضور در سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی

ترویج فرهنگ مناظره، تقویت فن بیان و اعتماد به نفس دانشجویان، آماده کردن آنها برای قبول مسئولیت در جامعه و پرهیز از تک قطبی شدن فضای دانشگاه‌ها بخشی از روایت دانشجویان گلستانی از تجربه سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی گلستان است.

صاحب‌خبر -

مسابقات مناظره دانشجویی زمینه‌ساز جامعه‌پذیری نسلی است که در آینده در کسوت‌های مختلف برای آبادانی و سربلندی ایران عزیز نقش‌آفرینی می‌کنند و سکاندار اداره کشور خواهند بود.

مناظرات دانشجویی در واقع الگویی برای فرهنگ‌سازی گفت‌وگوی سازنده بوده و به گسترش فرهنگ پرسشگری و نقد عالمانه در جامعه کمک می‌کند، زیرا دانشجویان یاد می‌گیرند برای بیان خواسته‌های خود به دنبال دلایل منظقی رفته و با روش درست مطالبه‌گری داشته باشند.

سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان با حضور ۴۳ تیم از دانشگاه‌های سراسر گلستان در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان گلستان در حال برگزاری است،  در این راستا به میان دانشجویان رفتیم تا تجربه حضور آن‌ها در این دوره از مسابقات را بشنویم.

نادیا جهانتیغ، دانشجویی مهندسی ژنتیک دانشگاه منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه برای بار سوم است در مناظرات شرکت می‌کند، گفت: هدف اصلی من از شرکت در مناظرات این است که آزادانه و در فضایی عاری از هرگونه بی‌احترامی نظرات و افکار خود را بیان کنم.

وی در خصوص معیارها و قوانین شرکت در مناظره افزود: شرکت در مناظره یک سری قوانین کلی دارد که در وهله اول باید به یکدیگر احترام بگذاریم و تلاش کنیم خیلی محترمانه طرف مقابل را قانع کنیم و تنها چیزی که برای شرکت در مناظرات حائز اهمیت است این است که آمادگی لازم را کسب کنیم.

تجربه شیرین دانشجویان گلستانی از حضور در سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی

جهانتیغ  ضمن ابراز رضایت از فاضای دوستانه حاکم بر سیزدهمین دوره مناظرات گفت: در دوره‌های بعد نیز اگر شرایط فراهم شومد حتماً شرکت می‌کنم یرا با شرکت در این مناظرات یاد می‌گیرم چگونه نظرات خود را بیان و از آن دفاع کنم.

آیناز باقرپور، دانشجوی مهندسی گیاه پزشکی دانشگاه منابع طبیعی، بالا بردن سطح معلومات خود را به عنوان مهمترین هدفش از شرکت در مناظرات نام برد، و اضافه کرد: مناظرات دانشجویی شرایطی را برای دانشجویان فراهم می‌کند که بتوانند با رعایت چهارچوب‌های مشخص و در فضای مناسب و سالم توان چانه زنی و دفاع از نظرات خود را محک بزنند.

بداهه گویی و پاسخ به سؤالات پیس بینی نشده در مناظرات

وی در خصوص آمادگی لازم برای شرکت در مناظره گفت: صحبت کردن جز فطرت هر انسانی است اما چیزی که  در مناظرات اهمیت زیادی دارد، قدرت بداهه گویی است به این معنی که باید بتوانیم در مدت زمان کوتاه جوابی درست اما قانع‌کننده به طرف مقابل بدهیم.

محمد طاها کریمی، دانشجوی ریاضی دانشگاه گنبد به خبرنگار ایسنا گفت: در مناظرات دانشجویی تریبن را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند تا آزادنه تا ذهنیت و افکار خود را بیان کنند که این مسأله اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا گره‌های ذهنی دانشجویان را باز و حقایق زیادی را برای آن‌ها روشن می‌کند.

وی در خصوص میزان آمادگی برای شرکت در مناظرات گفت: از آنجایی که گزاره‌هایی که در مناظرات در مورد آن صحبت می‌شود تماماً مشکلات روزمره جامعه است، افراد می‌توانند با اطلاعات شخصی که دارند راجع به خیلی از مسائل صحبت کنند اما  با کمی پرس و جو و تحقیق می‌توان دلایل منطقی‌تر و درست‌تری ارائه کرد.

افزایش روحیه مطالبه‌گری با شرکت در مناظرات

محمدرضا زنگانه دانشجوی آموزش ریاضی دانشگاه فرهنگیان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: مهم‌ترین هدفی که دارم این است که بتوانم با شرکت در مناظرات خود را  به چالش کشیده و سطح علمی خود را بسنجم و از طرفی حرف های  افرادی که در این مسابقات شرکت می‌کنند را بشنوم.

این دانشجو معلم گلستانی شرکت در مناظرات را موجب رشد  روحیه مطالبه‌گری در دانشجویان دانست و اضافه کرد: دانشجویان با شرکت در مناظرات در مسیر رشد و آگاهی گام بر می‌دارند و به واسطه آن با فضایی جدیدی آشنا می‌شوند که رکن و اساس آن گفت وگو است.

تجربه شیرین دانشجویان گلستانی از حضور در سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی

زنگانه اولین قدم و معیار شرکت در  مناظرات دانشجویی را رعایت ادب و احترام به طرف مقابل برشمرد و افزود: مجهز شدن به مهارت‌های گفت و گو و بیان استدلال‌های منطقی از دستاوردهای مهم شرکت در مناظرات برای دانشجویان است.

درسا کوهنشین، دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه گلستان که اولین بار است که در مناظرات دانشجویی شرکت می‌کند، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: تقویت کار تیمی یکی از مهترین ثمرات مناظره دانشجویی است و دانشجویان به صورت عملی باد می‌گیرند چطور در آینده نظرات  موافق و مخالف را تحمل کرده و خود را با شرایط کار جمعی وقف دهند.

هدیه لشکر بلوکی، دانشجوی رشته جامعه‌شناسی دانشگاه گلستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، هدف خود را از شرکت در مناظره، شبکه‌سازی مؤثر و یادگیری چگونگی برقراری ارتباط درست و برخورد با نظرات مخالف عقاید و دانسته‌های خود دانست و بیان کرد: موضوعات مناظره یک کلمه یا یک مفهوم کوچک نیست بلکه گزاره‌های مختلفی هستند که دربرگیرنده عناصر و مفاهیم متفاوتند که می‌توانند جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... داشته باشند. به همین منظور صددرصد نمی‌شود با آن‌ها موافق یا مخالف بود و نظرات مطرح شده نظرات نسبی هستند، در چنین شرایطی افراد در گفت و گو با یکدیگر به چالش کشیده شده و سعی در اقناع گروه مخالف با عقاید خود را دارند.

مناظرات فرصت استفاده از نظرات دانشجویان در حل مسائل کشور

محمدامین سیرجانی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه آزاد که سومین دوره‌ای است که در مناظرات دانشجویی شرکت می‌کند، به خبرنگار ایسنا گفت: مسائل و مشکلات  ما جز با مناظره و مباحثه حل نمی‌شود علاوه بر اینکه مناظرات این فرصت را فراهم می‌کند تا از نظرات خوب دانشجویان در راستای حل مسائل و سازندگی کشور استفاده شود.

 سجاد پروین‌زاده دانشجوی رشته اقتصاد دانشگاه گلستان نیز در پایان گفت: گزاره‌های مناظره متنوع است و شامل جنبه‌های مختلفی می‌شود. به همین سبب نیاز به پیش زمینه و تحقیق و مطالعه‌ی زیادی دارد تا نتیجه‌گیری خوبی نیز صورت گیرد، در نتیجه اگر هر موضوع توسط فردی انتخاب شود که به سبب رشته‌ی تحصیلی، کار یا پژوهش از آن اطلاع کافی داشته باشد قطعاً نتیجه و جمع‌بندی ارائه شده بسیار کارآمدتر خواهد بود.

انتهای پیام