شناسهٔ خبر: 71452679 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

توسعه بازار و نوآوری درشرکت‌های دانش‌بنیان هدف جایزه ملی فناوری «نکست»

اصفهان - رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری بر اهمیت جایزه در توسعه بازار و جریان نوآوری در شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سعید سرکار، صبح چهارشنبه در همایش رویداد جایزه ملی فناوری نکست در اصفهان مهم‌ترین رویکرد این جایزه را کمک به توسعه بازار و جریان نوآوری در شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ دانست و اظهار کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، طیفی از حمایت‌ها را انجام می‌دهد و هریک از رویدادها، برنامه‌ها و جشنواره‌های تحت حمایت این معاونت ناظر به یکی از نیازها و ضرورت‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری است.

وی افزود: جایزه نکست، توسعه فناوری‌های نوآورانه در شرکت‌های بزرگ را که حداقل سه محصول در بازار داشته باشند مد نظر قرار داده است.

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گفت امسال دومین سالی است که جایزه فناوری نکست برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: شرکت‌هایی که تا سطح ۴ توسعه فناوری داشته‌اند، توانستند در این جایزه شرکت کنند. مجموعاً ۱۳۵ شرکت درخواست حضور در این رقابت‌ها را داشتند.

سرکار ادامه داد: از این میان ۷ شرکت برای گروه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، ۸ شرکت برای «فناوری‌های اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» و ۷ شرکت برای «زیست فناوری و پزشکی دقیق» به مرحله نهایی رسیدند.

به گفته او، رتبه اول این شرکت‌ها ۵ میلیارد تومان جایزه نقدی و ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات دریافت خواهد کرد. رتبه دوم و سوم هم به ترتیب ۳ و ۲ میلیارد جایزه نقدی و ۹ و ۶ میلیارد تومان تسهیلات دریافت می‌کنند. این جوایز بر اساس شایستگی این شرکت‌ها صرف توسعه فناوری خواهد شد.

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با بیان اینکه حمایت و جلب مشارکت دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان را فعالانه دنبال می‌کنیم، ادامه داد: بودجه‌ای که صرف توسعه علم و فناوری می‌شود، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری ارزشمندی است که قطعاً ده‌ها برابر آورده مالی خواهد داشت ضمن آن‌که زمینه‌ساز رونق بازار، رفع نیاز جامعه، کاهش وابستگی و افزایش ایستادگی ملی می‌شود.

وی گفت: کاهش ارزبری و عدم وابستگی به واردات، از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیانی است که داروهای چند ده‌هزار دلاری را با قیمت تمام شده چند برابر کم‌تر، در داخل کشور تولید می‌کنند.

سرکار افزود: باید توجه داشت که حوزه فناوری، ظرفیت بسیار بالایی در خلق ثروت، ارزش افزوده، اشتغال و کاهش وابستگی دارد و باید با یک نگاه فعالانه، فعالیت دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و شرکت‌ها در این عرصه را افزایش داده و ظرفیت‌های خفته و نهفته را فعال کنیم.

رویداد جایزه فناوری نکست با سه محور «فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته»، «فناوری‌های اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک» و «زیست فناوری و پزشکی دقیق»، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در پارک علم و فناوری اصفهان برگزار می‌شود.