شناسهٔ خبر: 71450931 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ابداع نرم‌افزار تمرینات قلبی تنفسی در دانشگاه محقق اردبیلی

سومین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی فیزیولوژی ورزشی با پذیرش۴۰۰مقاله در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل دکتر سیفی دبیر اجرایی این همایش با بیان اینکه در این همایش مقالات و یافته‌های جدید در خصوص بیماری‌های قلبی، عروقی و ورزشی برای افراد سالمند ارائه می‌شود، ابراز امیدواری کرد نتایج این همایش، سطح سلامت جامعه و افراد سالمند را ارتقا دهد.

<div id="video-display-embed-code_12049095"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4459552/12049095?width=600&height=350"></script></div>

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و پژوهشگر مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزشی، از ابداع نرم‌افزار تمرینات قلبی تنفسی از سوی دانشجویان این دانشگاه با همکاری حوزه هوش مصنوعی، ریاضی کاربردی و مولتی مدیا خبر داد.

معرفت سیاهکوهیان در سومین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی فیزیولوژی ورزشی در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: این نرم‌افزار که در سنجش سیستم قلبی تنفس بدن بسیار کارساز است طی ماه گذشته در وزارت علوم با حضور رئیس‌جمهور رونمایی و هفته قبل نیز در مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

وی ادامه داد: این نرم‌افزار قابلیت کار قلب و تنفس در شرایط مختلف را برای مرد و زن در سنین مختلف مشخص کرده و رتبه‌هایی از ضعیف تا عالی را نشان می‌دهد و بر اساس خروجی آن باید تمرینات ویژه‌ای را برای ارتقای توان قلبی تنفسی در نظر گرفت.

وی با اشاره به این که آمادگی جسمانی دارای دو بخش است که با فعالیت ورزشی و سلامت جامعه مرتبط است، افزود: ارائه برنامه برای یک ورزشکار با ارائه برنامه برای یک فرد دارای کبد چرب، متفاوت است و این نرم‌افزار می‌تواند به تناسب شرایط کلی فرد، برنامه‌ای مفید ارائه کند.

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و پژوهشگر مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزشی تصریح کرد: فعالیت کمتر از ۲۱ دقیقه در روز، سوخت و ساز بدن برای کاهش چربی را فراهم نمی‌کند و افزایش وزن ادامه می‌یابد و تحرک جسمانی کافی برای تداوم تندرسی لازم است.

رضا فرضی‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی هم در این رویداد گفت: این سومین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی فیزیولوژی ورزشی است که با میزبانی این دانشگاه برگزار می‌شود و فایل تصویری چند تن از سخنرانان مراکز علمی ترکیه نیز برای حضار پخش می‌شود.

وی افزود: ۴۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که ۴۰۰ مقاله پذیرش و بقیه رد شده است و گروه فیزیولوژی ورزشی این دانشگاه به تازگی صاحب یک نشریه علمی ورزشی شده که فرصت مناسبی برای درج و نشر مقالات علمی مرتبط خواهد بود.

فرناز سیفی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و دبیر اجرایی همایش نیز اظهار کرد: ورزش درمانی برای رفع بیماری‌های قلبی عروقی و حتی درمان سرطان بسیار موثر است و به خروجی این قبیل همایش‌ها برای برخورداری از نتایج علمی و ارتقا سلامت جامعه نیازمندیم.

وی ادامه داد: با توجه به حرکت جامعه به سمت سالمندی، باید سالمندی سالم را در دستور کار بگذاریم و متخصصان ورزشی در این زمینه به ویژه برای افزایش سطح سلامت و آگاهی جامعه نقش بارزی دارند.