شناسهٔ خبر: 71450911 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

متخصص پوست و مو: مزوتراپی راه‌حل قطعی جلوگیری از ریزش مو نیست

همدان- ایرنا- یک متخصص پوست و مو و زیبایی در همدان گفت: روش‌هایی مانند مزوتراپی و مصرف مکمل‌ها برای همه انواع ریزش مو مناسب نیست و با این شیوه ها نمی توان به طور قطعی ریزش مو را درمان کرد.

صاحب‌خبر -

دکتر بهاره ابراهیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علت‌های ریزش مو بسیار متنوع است و در برخی از بیماری ها اگر زمان از دست برود، دیگر نمی‌توان موهای از دست‌رفته را ترمیم کرد.

وی «تلوژن افلوویوم» را شایع ترین نوع ریزش مو دانست و توضیح داد: این نوع ریزش مو زمانی که فرد تحت تاثیر استرس های جسمی از جمله بیماری های تب دار، کاهش ناگهانی وزن، جراحی یا زایمان، مصرف یا قطع ناگهانی برخی از داروها و فشار روانی باشد ایجاد می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: ریزش مو "سکه‌ای" نیز ناشی از خود ایمنی است هر چند برخی از بیماران، آغاز یا تشدید این شکل از ریزش مو را به دنبال استرس تجربه می کنند البته استرس می تواند روند بیماری های خود ایمنی را تشدید کند.

ابراهیمی با بیان اینکه اختلالات هورمونی یکی از شایع ترین علل ریزش مو در خانم ها است گفت: چربی یا خشکی مو تأثیر زیادی در ریزش مو ندارد اما همراهی آن با برخی بیماری ها مانند "درماتیت سبورئیک" یا اختلالات هورمونی مانند "کم کاری تیروئید" یا "تخمدان پلی کیستیک" می تواند سبب ریزش مو شود.

وی تاکید کرد: عوامل زیادی در ریزش مو تاثیر دارد بنابراین برای درمان آن ابتدا باید علت ریزش مو از طریق مراجعه به پزشک، دریافت ارائه شرح حال، معاینه و آزمایش های مختلف مشخص شود سپس درمان مناسب با آن را آغاز کرد.

این متخصص پوست و مو و زیبایی افزود: برخی بیماران به جای مراجعه به پزشک از دیگر شیوه ها برای درمان ریزش مو استفاده کرده و پس از نرسیدن به نتیجه به پزشک مراجعه می‌کنند، درحالی‌که درمان بدون تشخیص دقیق حتی می‌تواند بیماری را پیشرفته‌تر کند.

این عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهارکرد: در مزوتراپی، ویتامین‌ها به موی سر تزریق می‌شود اما این روش تنها یک درمان کمکی بوده و درمان قطعی نیست.

ابراهیمی با تأکید بر اینکه که درمان‌های خودسرانه ریزش مو می‌تواند خطرناک باشد گفت: اگر ریزش مو ناشی از اختلالات هورمونی یا بیماری‌های خودایمنی باشد، مزوتراپی یا استفاده از مکمل‌ها تأثیری ندارد.

وی اضافه کرد: شامپو ها هم تنها به‌عنوان یک درمان کمکی استفاده می‌شود و به تنهایی اثر چندانی در قطع ریزش مو ندارد.

این متخصص پوست و مو توصیه کرد: مراجعه به پزشک متخصص، معاینه، انجام آزمایش‌ها و تجویز درمان مناسب در کنار مصرف داروهای تأیید شده و طی روش‌های درمانی زیرنظر پزشک، بهترین گزینه برای مقابله با ریزش مو است.

دکتر ابراهیمی بیان کرد: درمان‌های خودسرانه با استفاده از ترکیبات گیاهی مضر است هر چند بسیاری از گیاهان در داروهای موضعی و خوراکی تقویت مو استفاده می شود.

وی گفت: استفاده از ترکیبات گیاهی بدون مجوز ممکن است بی اثر یا حتی مضر باشد چرا که نظارتی بر نحوه ساخت و نگهداری، غلظت و خلوص این ترکیبات و مواد استفاده شده صورت نمی گیرد بنابراین باید از داروهای مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده کرد.

وی در خصوص تأثیر برخی روش‌ها مانند کراتین، کرلی، فر و رنگ مو بر ریزش مو گفت: اگر در این روش‌ها از مواد بی‌کیفیت استفاده شود یا این کارها توسط افراد غیرمتخصص انجام گیرد، احتمال آسیب به ساقه مو وجود دارد. همچنین برخی از ترکیبات بکار رفته مانند فرمالدئید در صورت مصرف زیاد و مکرر احتمال بروز برخی از سرطان‌ها را بالا می برد.