به گزارش ایرنا،مشکل دیرینه تامین زمین صنعتی در مناطق تقاضا محور کهگیلویه وبویراحمد با اقدام های دولت چهاردهم در مسیر گرهگشایی قرار گرفته به طوری که تملک زمین برای ایجاد شهرک صنعتی کتا در مهمترین گام دولت برای توسعه زیرساخت های فعالیت واحدهای تولیدی و خدماتی در شهرستان دناست.
حالا شهرستان دنا که با تولید سالیانه ۷۰ هزار تن محصولات باغی درانواع میوه های هسته دار و دانه دار مانند هلو،آلبالو،زردآلو،سیب و انگور ظرفیت های زیادی برای ایجاد واحدهای فراروی و سردخانه ای دارد با تملک زمین گام نخست برای ایجاد شهرک صنعتی در این منطقه پر ظرفیت برداشته شده است.
از آنجا که موضوع فروش چالش مهم سرمایه گذاران در شهرک های صنعتی کهگیلویه وبویراحمد تلاش برای ایجاد ۲ شهرک تولید انرژی خورشیدی در شهرستان های بویراحمد و کهگیلویه که اکنون در مرحله پایانی تملک زمین است اقدام دیگری برای توسعه شهرک های صنعتی در این خطه است.
تلاش برای تکمیل زیرساخت های شهرک های صنعتی در شهرک های صنعتی گچساران و باشت پس از سال ها انتظار از دیگر اقدام برای رونق کسب و کار در کهگیلویه وبویراحمد است.
تملک زمین برای ایجاد شهرک های صنعتی جدید
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه وبویراحمد گفت: امسال حدود ۹۰ هکتار زمین برای احداث شهرک صنعتی کتا در شهرستان دنا تملک شده است.
سید صدرا درست با اشاره به دشواری تامین زمین در شهرستان دنا به علت قرار داشتن در دل یک منطقه کوهستانی و جنگلی تاکید کرد: خریداری این میزان زمین با تعامل و پیگیری های مسوولان تملک شده است.
وی با یادآوری ظرفیت های سرمایه گذاری در شهرستان دنا و درخواست شماری از کارآفرینان برای راه اندازی واحدهای تولیدی و خدماتی در این منطقه ابرازامیدواری کرد: احداث ناحیه صنعتی دنا بتواند گامی برای رونق کسب و کار باشد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه وبویراحمد همچنین از در مرحله پایانی بودن تملک ۱۶ هکتار زمین برای ایجاد شهرک های صنعتی انرژی خورشیدی در شهرستان های بویراحمد و کهگیلویه خبر داد.
درست با اشاره به ناترازی انرژی در کشورمان و اینکه انرژی تولید شده از سوی دولت خریداری کرد خاطرنشان کرد: احداث این مراکز گامی برای درآمدزایی و تامین بخشی از انرژی مورد نیاز کشور است.
وی ظرفیت های جغرافیایی سرمایه گذاری در شهرستان باشت در مسیر ارتباطی جاده شیراز به استان های جنوبی در کنار رونق محصولات باغی و دامی تاکید کرد: آغاز عملیات اجرایی ایجاد زیرساخت های مورد نیاز شهرک صنعتی باشت در نزدیکی روستای آبدهگاه گامی برای رونق تولید و اشتغال در جنوب کهگیلویه وبویراحمد است.
ایجاد زیرساخت های مورد نیازهای شهرک های صنعتی
درست اضافه کرد: هشت سال پیش ۲۰ هکتار زمین برای ایجاد شهرک صنعتی باشت تملک شده بود اما به علت نبودن زیرساخت این شهرک صنعتی راه اندازی نشده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد: عملیات اجرایی تسطیح و خیابان کشی شهرک صنعتی باشت صورت گرفته و اکنون انجام زیرساخت هایی مانند آب و برق در حال اخذ مجوز است.
وی ابراز کرد: همچنین زیرساخت های خیابان کشی و رفع نواقص امکانات آب و برق شهرک صنعتی ۲۰ هکتاری گچساران هم انجام گرفته است.
درست با بیان اینکه واحدهای صنفی اکنون در حال انتقال به شهرک صنعتی گچساران هستند و تاکنون ۵۰ واحد صنعتی در این مرکز اقتصادی مستقر شده است.
بازگشت واحدهای تولیدی راکد به چرخه تولید
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: امسال همچنین۱۱ واحد صنعتی در شهرک های صنعتی استان به چرخه تولید بازگشته اند.
وی تاکید کرد: این واحدهای صنعتی که در بخش های صنایع غذایی، بهداشتی، صنایع شیمیایی و کانی های غیرفلزی فعالیت می کنند براساس جواز تاسیس ۱۷۲ اشتغال ایجاد کرده اند.
درست گفت: هم اکنون ۳۷۶ واحد بهره بردار در شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد مستقر هستند که شماری از آنان به علت کمبود سرمایه راکد یا نیمه فعال هستند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه بازگشت واحدهای تولیدی راکد به چرخه تولید گامی برای سرمایه های بدون استفاده است تاکید کرد: چندین واحد تولیدی راکد دیگر در استان تا پایان سال جاری فعال می شود.
دیگر اقدام های مورد نیاز برای رونق کسب و کار در شهرک های صنعتی
با وجود این تلاش ها اما به نظر می رسد برای رونق سه شهرک صنعتی تازه تاسیس و همچنین ۱۴ شهرک صنعتی در حال بهره برداری ضرورت دارد تا موسسات مالی بزرگ مانند ستاد فرمانی امام خمینی (ره)، بنیاد علوی، شستا و سایر شرکت های بزرگ مشارکت کنند.
در صورت اهتمام این موسسات بزرگ ظرفیت های پنهان درآمدزایی در استان کهگیلویه و بویراحمد از فراوری گیاهان دارویی، ایجاد زیرساخت های صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و سایر حوزه ها شکوفا و از این طریق توسعه اقتصادی در این منطقه کمتر توسعه یافته اتفاق می افتد.