شناسهٔ خبر: 71449517 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

روزنامه‌های امروز در یک نگاه؛

مانور برای «وعده صادق ۳»/ شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _چهارشنبه یکم اسفند ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ضرب شست ۵ روزه» نوشت: «صبح سه‌شنبه ۳۰ بهمن خبر دستگیری عاملان قتل امیرمحمد خالقی پسر ۱۹ ساله دانشجو همانند یک بمب منفجر شد. امیرمحمد دانشجوی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران بود که شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن هنگامی که از اولین روز کاری‌اش به خوابگاه برمی‌گشت، در منطقه کوی دانشگاه از سوی دو سارق موتورسوار با ضربات چاقو مجروح شد و گوشی تلفن و کوله پشتی حاوی لپ‌تاپش به سرقت رفت.

با انتقال پسر جوان به بیمارستان شریعتی صبح روز بعد وی جان باخت و از همان زمان پیگیری‌های پلیسی قضائی برای دستگیری قاتلان آغاز شد. چرا که قتل این پسر بی گناه واکنش زیادی از سوی جامعه دانشگاهی و اقشار مختلف مردم به دنبال داشت. تنها سرنخی که پلیس از این جنایت در دست داشت، یک فیلم نه چندان واضح از دوربین مداربسته خیابانی بود. با این حال ۵ روز پس از این جنایت در حالی که مظنونان زیادی دستگیر شده بودند، سرانجام پلیس توانست شامگاه دوشنبه، ۲۹ بهمن متهمان اصلی را به همراه مالخران شناسایی و دستگیر کند.

در حالی که بررسی‌های تیم جنایی برای به دست آمدن سرنخی از متهمان ادامه داشت، سارق سابقه‌داری که خودش تحت تعقیب پلیس بود، سرنخ اصلی را در اختیار کارآگاهان قرار داد. به دنبال این تماس، هویت احمد و امیر به صورت کامل به دست آمد، اما محل زندگی آنها نامشخص بود. در ادامه بررسی‌ها، تیم تحقیق دریافت که یکی از دوستان احمد در بیمارستانی در جنوب تهران بستری شده است و او قصد دارد که برای عیادت دوستش به بیمارستان برود.

پس از قتل امیر محمد خالقی، وزیر علوم با پیگیری این ماجرا و درخواست شناسایی و مجازات عاملان این جنایت و شنیدن درخواست‌های دانشجویان برای تأمین امنیت منطقه جلسات متعددی با مسئولان شهری و انتظامی برگزار کرد و در نهایت این پیگیری‌ها منجر به عذرخواهی و استعفای مدیر امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران و انتصاب سرپرست جدید اداره کل خوابگاه‌ها شد. همچنین نصب دوربین و گیت برای تأمین امنیت منطقه دو روز پس از این حادثه و پایان کار ناتمام مکاتبات سال‌های سال دانشگاه تهران با نیروی انتظامی و شهرداری برای تأمین روشنایی و امنیت محوطه اطراف کوی و استقرار کیوسک پلیس در اطراف نقاط آسیب‌پذیر دانشگاه‌ها از نتایج دیگر این ماجرا بود.»

مانور برای «وعده صادق ۳»/ شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «طرح احمقانه آمریکا برای غزه به هیچ جا نخواهد رسید» نوشت: «آقای زیاد النَّخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و هیئت همراه عصر سه‌شنبه با حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، در این دیدار با تبریک پیروزی مقاومت در غزه، تأکید کردند: کار بزرگ رهبران و رزمندگان مقاومت فلسطین در «اتحاد و انسجام» و «ایستادگی» در مقابل دشمن و به پیش بردن روند پیچیده مذاکرات و همچنین صبر و استقامت مردم، مقاومت را در منطقه سربلند کرد.

رهبر انقلاب، پیروزی مقاومت اسلامی و مردم غزه در برابر دشمن صهیونیستی و آمریکایی را بسیار با عظمت توصیف و خاطرنشان کردند: این پیروزی یک نصاب جدیدی را در مبارزات مقاومتی به‌وجود آورد.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، با اشاره به برخی طرح‌های احمقانه آمریکایی و یا برخی طرح‌های دیگر در مورد غزه و فلسطین، گفتند: این طرح‌ها به هیچ جایی نخواهند رسید و همان‌هایی که یک‌سال و نیم پیش مدعی نابود کردن مقاومت در مدت زمان کوتاه بودند، اکنون اسرای خود را در گروه‌های کوچک از رزمندگان مقاومت تحویل می‌گیرند و در مقابل تعداد زیادی از اسرای فلسطینی را آزاد می‌کنند.

ایشان، شیوه مقاومت برای تحویل دادن اسرای صهیونیست را مجسّم‌کننده عظمت مقاومت در مقابل چشم جهانیان خواندند و افزودند: اکنون افکار عمومی جهانی به نفع فلسطین است و در این شرایط هیچ طرحی بدون رضایت مقاومت و مردم غزه، به سرانجام نخواهد رسید.

در این دیدار آقای «زیاد النَّخاله» دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین ضمن تبریک پیروزی بزرگ مقاومت در غزه به رهبر انقلاب، این پیروزی را مرهون حمایت‌های همیشگی جمهوری اسلامی و همچنین هدایت‌های شهید سید حسن نصرالله دانست و گفت: مقاومت فلسطین در یک‌سال و نیم گذشته درواقع در حال جنگ با آمریکا و غرب بود و به‌رغم نابرابر بودن توازن قوا، مقاومت فلسطین توانست به پیروزی‌های بزرگی دست یابد.

دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، «وحدت و انسجامِ» میدانی و سیاسی گروه‌های مقاومت فلسطینی و لبنانی را یکی از عوامل تأثیرگذار در پیروزی غزه برشمرد و ضمن ارائه گزارش از آخرین تحولات غزه و کرانه باختری و روند مذاکرات و توافق به‌دست آمده، تأکید کرد: ما هیچ‌گاه مسیر مقاومت را فراموش نخواهیم کرد و به عنوان سربازان مقاومت، این مسیر را ادامه خواهیم داد.»

مانور برای «وعده صادق ۳»/ شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد» نوشت: «در ادامه سلسله رزمایش‌های اقتدار نیروهای مسلح که از دی‌ماه گذشته در مناطق مختلفی از کشور آغاز شده است، مرحله دوم رزمایش اقتدار پیامبر اعظم (ص) ۱۹ نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین رزمایش عملیاتی این نیرو روز سه شنبه در جنوب غرب کشور آغاز شد. این مرحله از رزمایش، در امتداد مرحله نخست رزمایش امنیتی نیروی زمینی در منطقه ازگله کرمانشاه، با حضور سردار پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه در جنوب غرب کشور آغاز شد و دومین مرحله رزمایش عملیاتی پیامبر اعظم (ص) ۱۹ با حضور یگان‌ها و رسته‌های مختلف نیروی زمین سپاه در منطقه عمومی شاوریه از دیروز آغاز شد.

سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه در حاشیه این رزمایش در گفت‌وگو با ایرنا، از این مرحله از رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ به عنوان یکی از بزرگ‌ترین رزمایش‌های این نیرو در منطقه بسیار وسیعی از جنوب غرب کشور یاد کرد: ویژگی برجسته این رزمایش حملات ترکیبی با مشارکت یگان‌ها و رسته‌های مختلف تخصصی و ترکیبی از حملات توپخانه‌ای، زرهی، پهپادی و هوایی است.

در جریان رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پهپادهای جدید انتحاری و شناسایی تاکتیکی رونمایی شدند. پهپاد شناسایی هیبریدی «بینا» با برد عملیاتی ۴۰ کیلومتر، پهپادهای شناسایی «قندیل ۴ و ۵» با برد ۱۰۰ کیلومتر و مداومت پروازی ۵ و ۱۰ ساعت، پهپاد عمودپرواز بمب‌افکن «اربعین» با برد ۱۰ کیلومتر و حمل بمب ۷ کیلوگرمی، پهپاد انتحاری «رعد ۲» با برد ۲۰ کیلومتر و سر جنگی ۵ کیلوگرم، پهپاد انتحاری «رعد ۳» با برد ۱۰۰ کیلومتر و سر جنگی ۱۲ کیلوگرم و پهپاد انتحاری «صاعقه» با برد ۲۰ کیلومتر و سر جنگی یک کیلوگرم از جمله این پهپادها هستند. همچنین ریزپرنده رزمی «صابر» با قابلیت حمل انواع محموله‌های ضد زره، ضد نفر و ضد استحکامات و برد عملیاتی ۵ کیلومتر نیز در این نمایشگاه رونمایی شد. در مرحله اول رزمایش اقتدار پیامبر اعظم (ص) ۱۹ نیروی زمینی سپاه نیز جدیدترین پهپاد پرسه‌زن انتحاری این نیرو با نام «رضوان» رونمایی و عملیاتی شده بود که ۲۰ کیلومتر برد دارد و مداومت پرواز آن ۲۰ دقیقه است. به‌کارگیری آسان و سریع این نوع پهپادها، قابلیت‌های جدیدی را به یگان‌های واکنش سریع نیروی زمینی سپاه برای مقابله با گروهک‌های تروریستی به‌خصوص در جغرافیای پیچیده کوهستانی می‌دهد.

مهمات پرسه‌زن به دسته‌ای از تسلیحات اطلاق می‌شود که پس از پرتاب، توسط سامانه‌های اپتیکی و حرارتی، به‌سمت هدف روانه می‌شود و با گشت‌زنی در آسمان، هدف موردنظر را پیدا و سپس آن را منهدم می‌کند. این دسته از تسلیحات کاربرد در رزم زمینی و به‌خصوص عملیات‌های ضدکمین دارند و با توجه به ابعاد کوچک و قابل حمل بودن توسط نفر به سلاحی مناسب برای نیروهای زمینی بدل شده‌اند.»

مانور برای «وعده صادق ۳»/ شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «مانور برای وعده صادق ۳» را برگزید و نوشت: «رژیم صهیونیستی هم در جریان جنگ ۱۶ ماهه اخیر و هم پس از آن بارها از حمله مستقیم نظامی به ایران گفته است. مقامات رژیم صهیونیستی از نخست‌وزیر گرفته تا وزیر جنگ و وزیر خارجه نیز بر این موضوع تاکید کرده‌اند. اگرچه در بیشتر این مواضع، تاکید شده است منظور آنها از حمله به ایران، بمباران تأسیسات هسته‌ای است اما برخی رسانه‌ها و مقامات سابق این رژیم، در لابه‌لای اظهارات ضدایرانی خود، تهدیدات خطرناکی را درباره برخی اهداف غیرنظامی در ایران نیز مطرح کرده‌اند. با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران نیز شدت گرفت.

اگرچه ترامپ در ابتدا با تاکید بر تمایل برای مذاکره و توافق با ایران، اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله نظامی به اهدافی در ایران را تحت‌الشعاع قرار داد اما به مرور و پس از سفر اخیر بنیامین نتانیاهو به آمریکا، مقامات دولت آمریکا مواضعی همسو با تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه ایران اتخاذ کردند. اقدام دولت آمریکا در ارسال ۱۸۰۰ بمب «‌ای‌کی ۸۴» به اسرائیل نیز در راستای تقویت مواضع رژیم صهیونیستی است.

نتانیاهو روز یکشنبه پس از دیدار با وزیر خارجه آمریکا در ادعایی معنادار تاکید کرد اسرائیل مأموریت خود در قبال ایران را تمام خواهد کرد. مارکو روبیو نیز پس از این دیدار در پاسخ به سوالی درباره موضع آمریکا در قبال حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت اسرائیل باید همیشه در راستای منافع ملی خود عمل کند. مجموعه این گزاره‌ها نشان می‌دهد دولت ترامپ اگرچه تاکنون از موافقت خود با برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله نظامی ایران خبر نداده اما مایل است گزینه تهدید نظامی علیه ایران را همچنان روی میز نگه دارد.

ایران باید در مقابل این وضعیت و احتمالات آن، پیش‌بینی‌های لازم را به عمل آورد. در کنار وعده حتمی عملیات «وعده صادق ۳»؛ آنچه بر تن رژیم صهیونیستی لرزه می‌افکند، وقوع یک عملیات غافلگیرکننده، مشابه عملیات افتخارآفرین و شوکه‌کننده طوفان‌الاقصی است. «طوفان‌الاقصی ۲» را می‌توان یک ضربه تمام‌کننده به پیکر رژیم صهیونیستی قلمداد کرد. با «طوفان‌الاقصی ۲» یا عملیاتی مشابه، رژیم صهیونیستی اصطلاحاً آچمز خواهد شد.»

مانور برای «وعده صادق ۳»/ شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «سیمرغ باید پوست بیندازد» را برگزید و نوشت: «حواشی چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر همچنان ادامه دارد و داوری این رویداد سینمایی یکی از پربحث‌ترین موضوعات این روزهای سینمای ماست. کمال تبریزی و علیرضا رئیسیان، دو سینماگر نام‌آشنای ما، ازجمله اعضای شش‌نفره هیئت داوری این دوره از جشنواره فیلم فجر بودند که پاسخگوی سوالات ما و برخی از حواشی جشنواره فیلم فجر شدند. شما را به خواندن این گفت‌وگو دعوت می‌کنیم.

کمال تبریزی: در همان اوایل داوری احساس من و دوستان دیگر این بود که جلسات داوری یک درز اطلاعاتی دارد؛ ممکن است شنود شود یا اطلاعاتش بیرون راه پیدا کند. از این بابت من اعتراض کوچکی داشتم. با دوستان صحبت کردم که بعد از آن روشی در پیش بگیریم که اطلاعات ما محرمانه باشد. کمااینکه نتیجه هم داد. فکر می‌کنم بیشترین وجه محرمانه‌بودن آرای داوری شاید در این جشنواره بوده. تقریباً هیچ‌کس نمی‌دانست که کدام‌یک از نامزدها جایزه اصلی را می‌گیرد و جوایز چطور داده می‌شود. اگر مطرح شد که تبریزی قهر کرده دلیلی بر صحبت ادعای من بود. از آن به بعد هم سعی کردیم روشی اتخاذ کنیم که در ادامه اگر لازم شد درباره آن صحبت می‌کنیم.

علیرضا رئیسیان: این مورد هم کاملاً درون‌گروهی، بین شش نفر ما بود و من منشأ این درز اطلاعاتی را پیدا کردم. یکی از سایت‌های اصولگرا این شایعه را مطرح کرد. داوران جشنواره‌های خارجی معمولاً قبل از اعلام نتایج قرنطینه می‌شوند. مثلاً جشنواره فیلم کن داوران را به جزیره‌ای نزدیک محل برگزاری جشنواره منتقل می‌کند و پنج، شش جایزه هم بیشتر اهدا نمی‌کنند. امسال آقای تبریزی در واقع یک نوع تروکاژ کارگردانی به کار برد که اخبار درون شورای داوری ما به بیرون منتقل نشود. اگر شب اختتامیه جشنواره فیلم فجر را مرور کنید، به‌جز جایزه‌ای که به هیئت داوران مربوط نبود و به خود جشنواره مرتبط می‌شد، همه حضور داشتند، آمدند و جوایزشان را گرفتند.»

مانور برای «وعده صادق ۳»/ شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «چرا مذاکرات صلح در ریاض؟» را برگزید و نوشت: «میزبانی کاخ درعیه ریاض از وزرای خارجه آمریکا و روسیه به‌عنوان پیش‌درآمد مذاکرات صلح اوکراین را می‌توان یک نقطه‌عطف در دیپلماسی منطقه‌ای و نقش آن در روندهای نوظهور بین‌المللی متأثر از شکاف‌ها و تکانه‌های فروپاشی نظم موجود و متعارف دانست. به عبارت بهتر نقش مناطق به‌ویژه مناطقی چون خلیج فارس و شبه‌جزیره عربی در روندها و فرآیندهای بین‌المللی در حال پررنگ‌تر شدن است. در چنین زمینه‌ای بازیگرانی که دارای وزن و جایگاه سیاسی و اقتصادی توأمان هستند و دارای روابط عالی و در عین حال متوازن بین قطب‌های متعارض قدرت هستند، فرصت چانه‌زنی و ایفای نقش بیشتر را پیدا خواهند کرد.

عربستان سعودی به‌عنوان بازیگر خاورمیانه‌ای برخوردار از مؤلفه‌های قدرت، روز سه‌شنبه ۱۸ فوریه با میزبانی از هیأت‌های آمریکایی و روسی در تلاش است اعتبار قابل‌توجهی را برای خود در یکی از بحران‌های مهم بین‌المللی حال حاضر فراهم و آن را زمینه‌ای برای سهم بیشتر از کیک اقتصاد سیاسی جهانی قرار دهد و جایگاه تعیین‌کننده‌ای در توازن بین دوقطبی بزرگ شرق و غرب در سطح جهانی ایفا کند. آنچه این زمینه را تقویت کرده نقش اقتصادی در حال ظهور عربستان به‌عنوان مکمل قدرت سیاسی و سنتی این کشور در سطح منطقه است.

هم‌زمان اتحادیه اروپا نیز با امضای مشارکت تجارت آزاد با مجموعه شورای همکاری خلیج فارس و در رأس آنها عربستان، به جایگاه جدید سعودی توجه ویژه نشان داد. چالش‌های روسیه در روابط با غرب نیز باعث تقویت شراکت و تجارت با عربستان و امارات شد و پوتین توانست همانند ترامپ به ایجاد روابط شخصی با محمد بن سلمان نائل آید.

کوتاه سخن آنکه میانجی‌گری عربستان میان آمریکا و روسیه با دو دستورکار بهبود روابط مسکو و واشنگتن و همچنین فراهم کردن زمینه‌های صلح اوکراین در صورت موفقیت می‌تواند به میانجی‌گری عربستان برای آینده غزه هم مرتبط شود و ریاض را بیش از پیش به یک بازیگر دارای ابتکار در بحران‌ها تبدیل کند. نباید از نظر دور داشت که موفقیت عربستان سعودی در این دو بحران جهانی می‌تواند زمینه‌های میانجی‌گری احتمالی ریاض میان ایران و آمریکا بر سر مساله هسته‌ای را نیز در چشم‌انداز قرار دهد. زمینه‌ای که اتفاقاً برای محیط پیرامونی و همسایگی عربستان با جمهوری اسلامی ایران حائز بیشترین تأثیر و ضریب سیاسی و امنیتی است.»

مانور برای «وعده صادق ۳»/ شگفتانه سپاه برای صحنه نبرد