به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا این اظهارات را ساعاتی پس از دیدار مذاکرهکنندگان آمریکایی و روسی در ریاض برای بررسی راههای پایان دادن به جنگ اوکراین بیان کرد. این اولین دیدار از این نوع بود، از زمانی که «جو بایدن» رئیسجمهور پیشین آمریکا، در سال ۲۰۲۲ بیشتر ارتباطات با مسکو را قطع کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه بارها اعلام کرده که مسکو دیگر زلنسکی را قانونی نمیداند، زیرا دوره پنجساله ریاستجمهوری او در مه ۲۰۲۴ به پایان رسیده و به دلیل حکومت نظامی، انتخابات جدیدی برگزار نشده است.
ترامپ روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران تأکید کرد که زلنسکی در داخل اوکراین محبوبیت چندانی ندارد. رئیسجمهور آمریکا با اشاره به زلنسکی افزود: «رهبر اوکراین – دوست ندارم این را بگویم – اما میزان محبوبیت او فقط ۴ درصد است.»
انتخابات، فقط «مساله روسیه» نیست
دونالد ترامپ افزود: «وقتی آنها میخواهند در میز مذاکرات جایی داشته باشند، آیا مردم اوکراین نمیگویند که مدت زیادی است که انتخاباتی نداشتهایم؟ این فقط "مسئله روسیه" نیست. این چیزی است که من و بسیاری از کشورهای دیگر هم مطرح کردهایم.»
مقامات اوکراینی تأکید کردهاند که تا زمانی که جنگ با روسیه ادامه دارد، برگزاری انتخابات جدید غیرممکن است. میزان محبوبیت زلنسکی در ماههای نخست جنگ در سال ۲۰۲۲ به ۹۰ درصد رسید، اما پس از شکستهای نظامی و مشکلات اقتصادی مداوم، اکنون به حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.
ماه گذشته، رسانههای اوکراینی با استناد به نظرسنجی مؤسسه «سوسیس» (Socis) اعلام کردند که تنها ۴۰ درصد از مردم به زلنسکی اعتماد دارند، در حالی که تقریبا ۷۲ درصد از اوکراینیها به ژنرال سابق، والری زالوژنی، که اکنون سفیر اوکراین در لندن است، اعتماد دارند. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین روز سهشنبه اعلام کرد که پوتین آماده مذاکره با زلنسکی است، اما تنها در صورتی که موضوع «مشروعیت مورد مناقشه» او حل شود.
مذاکرات صلح اوکراین امیدوارکنندهتر شده است
دونالد ترامپ میگوید پس از گفتوگوهای سهشنبه میان دیپلماتهای آمریکایی و روسی در عربستان سعودی، بیش از پیش به دستیابی به توافق صلح در اوکراین امیدوار شده است.
اوکراین و نمایندگان اتحادیه اروپا در این مذاکرات حضور نداشتند.
رئیسجمهور آمریکا عصر سهشنبه همچنین اعلام کرد که ممکن است در همین ماه با ولادیمیر پوتین برای بررسی این مناقشه دیدار کند. او که در ویلای شخصی خود در مارالاگو با خبرنگاران صحبت میکرد، بار دیگر ادعا کرد که اگر رئیسجمهور بود، این جنگ هرگز آغاز نمیشد.
ترامپ در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه خبری بیبیسی درباره احساس اوکراینیهایی که ممکن است غیبتشان در مذاکرات را خیانتی به خود تلقی کنند، گفت: «بسیار متأسفم. شنیدهام که از نبودن در مذاکرات ناراحت هستند، اما آنها سه سال پشت میز مذاکره بودند و پیش از آن هم برای مدت طولانی.» او اضافه کرد: «حل این مسئله بسیار ساده بود.»
انتهای پیام