شناسهٔ خبر: 71447506 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

قاتل: پس از ۴۰ سرقت قتل کردم!

سحرگاه روز گذشته تیم عملیات حفاظت و اطلاعات فراجا قدم به مخفیگاه دو مجرمی گذاشت که به مدت شش روز توانسته بودند از دست پلیس فرار کنند. شامگاه چهارشنبه هفته گذشته دو متهم به نام‌های امیر و احمد، دانشجوی ۱۹ ساله را در خیابان جنت‌محله امیرآباد هدف ضربات چاقو قرار دادند و به محله‌شان برگشتند تا بتوانند لپ‌تاپ و گوشی تلفن همراه سرقت شده را به پول تبدیل کنند

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: فشار مضاعف بر بدنه قضایی و انتظامی، بامداد روز گذشته، شش روز پس از قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران با دستگیری عاملان حادثه برداشته شد. دو متهم در جریان اولین بازجویی‌ها اعتراف کرده‌اند، با انگیزه سرقت دست به ارتکاب جنایت زده‌اند و گوشی سرقت شده را هم یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته‌اند. دو متهم صبح امروز در محل حادثه صحنه جنایت را بازسازی می‌کنند. 
سحرگاه روز گذشته تیم عملیات حفاظت و اطلاعات فراجا قدم به مخفیگاه دو مجرمی گذاشت که به مدت شش روز توانسته بودند از دست پلیس فرار کنند. شامگاه چهارشنبه هفته گذشته دو متهم به نام‌های امیر و احمد، دانشجوی ۱۹ ساله را در خیابان جنت‌محله امیرآباد هدف ضربات چاقو قرار دادند و به محله‌شان برگشتند تا بتوانند لپ‌تاپ و گوشی تلفن همراه سرقت شده را به پول تبدیل کنند. آنها در یک ماه گذشته موفق شده بودند حدود ۴۰ گوشی تلفن همراه سرقت و آن را به پول تبدیل کنند، با این حال صبح روز پنج‌شنبه هفته گذشته وقتی آخرین قربانی آنها، امیرمحمد خالقی به دلیل شدت جراحت روی تخت بیمارستان شریعتی تسلیم مرگ شد، وضعیت برای دو سارق به گونه دیگری دنبال شد. آنها تصورش را هم نمی‌کردند زورگیری از دانشجوی جوان بتواند تا این حد برایشان گران تمام شود، برای همین خبر حادثه به مسئله روز کشور تبدیل شد آنها هم فهمیدند پلیس سایه به سایه به دنبالشان است و راهی برای فرار ندارند. 


 بازداشت متهمان
 پلیس در بررسی‌های اولیه متوجه شده‌بود محل حادثه تاریک است، زورگیران نقاب به صورت دارند و پلاک موتورشان را هم با ماسک پوشانده‌اند برای همین پلیس برای بازداشت آنها به مدارک دیگری نیاز داشت که مأموران موفق شدند در جریان بررسی‌های بعدی مخفیگاه آنها را شناسایی و هر دو را بازداشت کنند. احمد عامل جنایت و همدستش امیر صبح روز گذشته به دادسرای امور جنایی تهران منتقل شدند و قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی خودش از آنها بازجویی کرد. 
 در جلسه بازجویی چه گذشت؟
احمد، عامل قتل در شرح حادثه به قاضی شهریاری می‌گوید: امیر، راکب موتور بود و من ترک‌نشین بودم. شب حادثه در حال پرسه‌زنی حوالی کوی دانشگاه بودیم که متوجه پسری شدیم که در حال عبور بود. امیر به من گفت این دانشجو است و حتماً در کوله‌ای‌که به همراه دارد، لپ تاپ دارد. جلوی او توقف کرد و من پیاده شدم. همان لحظه پسر دانشجو متوجه نیت ما شد و فرار کرد. امیر با موتور به دنبالش رفت و از پشت لباسش را گرفت و نگهش داشت که من با چاقو رسیدم و کیفش را از دستش گرفتم. ترسیده‌بود. گفت دانشجو هستم. به من گفت کیفم را بده و گوشی‌ام را ببر. گفتم گوشی‌ات را بده و کیف را بگیر. همان لحظه ضربه‌ای به صورت من و ضربه‌ای هم به صورت امیر زد. امیر به من گفت که بزن. من هم با چاقو دو ضربه به او زدم که فریاد زد و نشست روی زمین. من که ترک موتور نشستم بلند شد و ما هم به محل برگشتیم. روز جمعه بودکه متوجه شدم آن پسر دانشجو به قتل رسیده‌است. 


 اعتراف امیر سی‌جی
امیر، معروف به امیر‌سی‌جی راکب موتورسیکلت می‌گوید به خاطر اینکه قبلاً موتور سنگین سی‌جی داشته به امیر سی‌جی معروف است. امیر از سارقان سابقه‌دار است که قبلاً یک‌بار به اتهام سرقت بازداشت شده‌بود.
 او در شرح حادثه می‌گوید: «شب حادثه به دنبال سوژه‌ای برای سرقت بودیم که متوجه پسر دانشجو شدیم. وقتی ما را دید فرار کرد. ما خودمان را به او رساندیم که امیر کیفش را نگه داشت و چاقو را نشانش داد و گفت کیفت را بده وگرنه می‌زنم. دانشجو ترسید و گفت بیا گوشی‌ام را بگیر و کیفم را بده که مدارکم داخلش است. گوشی‌اش را که داد، احمد او را با چاقو زد. بعد هم گوشی تلفن همراه دانشجو را به قیمت ۵/۱ میلیون تومان فروختیم. فکر می‌کنم گوشی‌اش ۶، ۷ میلیون تومان قیمت داشت. لپ تاپش را هم نفروختم. وقتی فهمیدم او به قتل رسیده، لپ‌تاپ را نگه داشتم که بازداشت شدم. 
 اعتراف به سرقت‌های مشابه
سرپرست دادسرای امور جنایی می‌گوید همزمان با انجام تحقیقات به دلیل اینکه متهمان چهره و پلاک موتورشان را پوشانده‌بودند، شناسایی و دستگیری آنها با سختی همراه شد، با این حال موفق شدیم مخفیگاه متهمان را شناسایی کنیم و تیم عملیات حفاظت و اطلاعات فراجا آنها را بازداشت کردند. آنها اعتراف کرده‌اندکه در یک ماه اخیر ۳۰ تا ۴۰ فقره سرقت انجام داده‌اند که مرتبطان با پرونده هم شناسایی و بازداشت شده‌اند. 


 یاد دانشجوی فقید
صبح دیروز مراسم یادبود دانشجوی فقید در دانشگاه تهران برقرار شد و صبح امروز عاملان قتل برای بازسازی صحنه جنایتی را که رقم زده به خیابان جنت منتقل می‌شوند. از زمان وقوع حادثه تا بازداشت عاملان حادثه بستر اجتماعی مطالبه‌ای واحد دارد و آن هم تأمین و احساس امنیت به گونه‌ای باشد که مسیر برای ارتکاب اعمال مجرمانه هموار نباشد. در گزارش‌های قبل اشاره شد، حادثه روی داده صرفاً موضوعی اجتماعی است که در جریان سرقت رقم خورده‌است. آن‌گونه که مجرمان در جریان اعتراف‌های اولیه خود اعلام کرده‌اند در یک ماه اخیر حدود ۴۰ فقره سرقت به این شیوه رقم زده‌اند، هر چند این احتمال هم وجود دارد در جریان سرقت‌های قبل هم خشونت به کار برده باشند. همه روزه سرقت‌های بسیاری به این شیوه و شیوه‌های دیگر به کار گرفته می‌شود، مجرمان تحت تعقیب قرار می‌گیرند، برخی از آنها بازداشت و مجازات می‌شوند، اما دوباره به چرخه جرم بر می‌گردند. تحقیقات صورت گرفته، اما همیشه به دستگیری مجرمان منجر نمی‌شود و شکایت‌های بسیاری مطرح می‌شود که منجر به بازداشت مجرمان نمی‌شود، از جمله اینکه پلیس هنوز نتوانسته عاملان شهادت ستوان سوم شهید امیرمحمد شمسی را که روز جمعه ۱۱ آبان ماه در درگیری با سارقان مسلح در شهرک غرب تهران به شهادت رسید، بازداشت کند. روشن است بازداشت و مجازات آخرین حلقه‌های تأمین امنیت هستند و به عنوان آخرین سازوکار‌های تأمین امنیت به کار گرفته شوند. در وضعیت موجود عاملان حادثه بعد از بازسازی صحنه جنایت در صورتی که پرونده خارج از نوبت رسیدگی شود، در دادگاه انقلاب یا کیفری‌یک استان تهران محاکمه می‌شوند، با این حال باید در نظر داشت تقویم حوادث جنایی کشور نسبت به بروز جرائم جنایی همچنان بدون توجه به عواملی که منجر به بروز اعمال مجرمانه می‌شود، در حال سیاه شدن است.