جوان آنلاین: سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه صف اول رسانه ملی در پاسخ به این سوال که «طی دو سال گذشته تحولات فراوانی در دنیا و به ویژه منطقه رخ داده که بخشی از آن به جمهوری اسلامی مربوط میشود. از نظر شما که در کانون این تحولات و تصمیمگیریها قرار داشتید، مهمترین آنها کدام است؟» گفت: «شروع این مقطع از تحولات با عملیات طوفان الاقصی توسط رزمندگان فلسطینی آغاز شد. البته تحولات زیادی در منطقه غرب آسیا رخ داده است و این منطقه منشأ بسیاری از حوادث جهانی بوده است. اما مقطع اخیر با طوفان الاقصی آغاز شد؛ عملیاتی که توسط حماس طراحی و اجرا شد و عملاً یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی به همراه داشت، این یک اتفاق مهم بود. رژیم صهیونیستی هم از لحاظ اطلاعاتی، هم از نظر امنیتی و هم نظامی شکست خورد و اعتبارش که در طی دههها ساخته بود، از دست رفت.
به گزارش فارس، وی افزود: رزمندگان فلسطینی توانستند این شکست را بر دشمن صهیونیستی تحمیل کنند. همانطور که مقام معظم رهبری در آن روزها فرمودند، این شکست ترمیمپذیر نیست و حالا بعد از یک و نیم سال، تمام دنیا این حقیقت را فهمیدهاند.
سردار حاجیزاده با اشاره به ویژگیهای خصمانه رژیم صهیونیستی گفتند: رژیم صهیونیستی از ابتدا بنیانش بر زور و ظلم بوده و در این مسائل نیز سرمایهگذاری زیادی کرده است اما، تصویری که از خود ساخته بود، تصویری اقرار آمیز بود اما علاوه بر شکستهایی که در عملیات طوفان الاقصی متحمل شدند، در مذاکرات، تبادل اسرا و نرسیدن به اهداف مورد نظرشان نیز شکست خوردند و به اهدافی که برای خود ترسیم کرده بودند نرسیدند.
وی ادامه داد: در این مدت، با وجود محدودیتها، نیروهای حماس عملیاتهای زیادی انجام دادند و بیش از ۶۱ هزار شهید دادند که بیشتر آنها غیرنظامیانی همچون کودکان و زنان بودند. اما این هزینهها دستاوردهای بزرگی برای جهان اسلام به همراه داشت. چهره صهیونیستها پیش از این شناخته شده نبود، اما پس از این وقایع، آگاهی و بیداری جهانی در خصوص مظلومیت فلسطین شکل گرفت و این اتفاق بزرگی بود.
سردار حاجیزاده تأکید کردند: این اتفاق درست است هزینههای زیادی برای ما و مسلمانان جهان داشت اما بیداریهای بزرگی را رقم زد. از نیم قرن پیش، امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همیشه بر اهمیت فلسطین تأکید کرده بودند و امروز این موضوع جهانی شده است. این شکست، آسیبی راهبردی بود که به رژیم صهیونیستی وارد شد به هیچ وجه قابل ترمیم نیست و آثار آن در آینده بیشتر نمایان خواهد شد.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه در مورد عملیاتهای وعده صادق گفتند: در دو مقطع، عملیات وعده صادق انجام شد؛ نخست در فروردین ماه و سپس وعده صادق ۲. این عملیاتها ناشی از خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی بود که علیه کنسولگری ما اقدام کردند و تصور کردند ایران به دلیل پرهیز از جنگ ممکن است واکنشی مستقیم نشان ندهد. این یک اشتباه محاسباتی بود که آنها مرتکب شدند و دوباره تکرار کردند. ما خطوط قرمزی داریم که آنها قادر به تشخیص آن نبودند و همین اجماع باعث شد این عملیاتها انجام شود.
وی افزود: این عملیاتها از نظر اطلاعاتی و اخبار، مردم ما در جریان قرار دارند، اما باید تأکید کرد که بر اساس گفتههای مسئولان رژیم صهیونیستی، غربیها و اندیشکدهها، بزرگترین عملیات موشکی بالستیک جهان توسط جمهوری اسلامی انجام شد. ما این قدرت را مدتها بود که داشتیم، اما آن را برای دفاع از مردم و نظام نگه داشته بودیم و در جایی که لازم بود، از آن استفاده کردیم. این عملیات یکی از بزرگترینهای تاریخ بود و در مقابل رژیم صهیونی بزرگترین دفاع را سعی کرد انجام دهد.
سردار حاجیزاده مطرح کرد: بعد از عملیات طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی دچار فروپاشی شد و آمریکاییها وارد صحنه شدند تا مدیریت اوضاع را به عهده بگیرند. اگر این اتفاق نمیافتاد، رژیم صهیونیستی هرگز نمیتوانست سرپا بماند. آمریکا با آوردن چهار ناو به منطقه، دو فروند در سواحل مدیترانه و دو فروند در دریای سرخ، و تعدادی نیز برای دفاع از همین ناوها به دفاع ضد بالستیک پرداخت و علاوه بر اینها تمرینات و تبلیغات سیستم دفاع موشکی تاد را هم آغاز کرد که البته تاد از قبل در سرزمین های اشغالی مستقر بود؛ علاوه بر این، سیستمهای دفاع ضد موشک رژیم صهیونیستی نیز در دنیا شناخته شده است و یک امکان خوب و قوی را پیش بینی کردند.
وی افزود: تمام شبکههای راداری کشورهای منطقه از خلیج فارس تا اردن، تحت مدیریت سنتکام و آمریکا قرار گرفت. حتی اگر موشک بالستیکی از شیراز شلیک میکردیم، اطلاعات راداری آن به رژیم صهیونیستی و اردن منتقل میشد. با این حال، در عملیات وعده صادق ۲، بیش از 75 درصد موشکهای ما اصابت کردند و شلیکها و اصابتها در دیدگان جهانیان پخش شد. در این عملیات، رژیم صهیونیستی به رغم تمامی امکانات و دفاعها، شکست بزرگی خورد و فروپاشی در سیستم پدافندی آنها اتفاق افتاد. فیلمهای آن نشان میدهند که موشکهای ضد بالستیک رژیم صهیونیستی به اشتباه به یکدیگر اصابت میکنند و در نهایت، برخی از آنها از سپر دفاعیشان عبور کرده و به تل آویو اصابت میکنند.
سردار حاجیزاده در مورد خسارات وارد شده به رژیم صهیونیستی و آمریکا گفتند: شکایتی که بیش از ۲۵۰۰ نفر به شرکتهای بیمه به دلیل خسارتهای وارد شده مطرح کردهاند، نشاندهنده این است که بیشتر این خسارتها ناشی از موشکهای خود رژیم بوده است. حتی موشکهایی که شلیک میشوند، پیش از رسیدن به هدف، به اشتباه توسط سیستمهای پدافندی خودشان پاسخ داده میشود و میمیرند. این یک شکست بزرگ برای رژیم صهیونیستی و آمریکا بود، زیرا آنها تمام قوایشان را به میدان آوردند.
فرمانده نیروی هوا فضای سپاه ادامه داد: در عملیات وعده صادق یک ناوهای آمریکایی که قادر بودند ناوهای آمریکایی که قادر بودند و مجموعاً ۲۰۰ فروند موشک آماده داشتند که شلیک کنند توانستند ۸ فروند نهایتاً شلیک کنند و در وعده صادق ۲ تنها ۱۲ فروند؛ اما ما در عملیات وعده صادق ۲، ۷۵ درصد موشکهای خود را به لطف الهی به هدف زدیم.
وی افزود: در وعده صادق یک، حدود از ۱۶۰ پهپاد پرتاب کردیم که این را بزرگترین عملیات پهبادی جهان دانستهاند. این نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران یک کشور قدرتمند است.
سردار حاجیزاده افزودند: آنها در مقابل امکانات رژیم صهیونیستی که شامل زمینپایه، هواپایه و حمایتهای هوایی از کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و اردن میشد، بزرگترین دفاعها را به کار بردند. این پنج کشور به اضافه امکانات راداری منطقه، 203 فروند هواپیما را برای مقابله با ما در آسمان قرار داده بودند. با این حال، ما بزرگترین تهاجم را انجام دادیم و آنها گفتند که اگر این عملیات کمی بیشتر ادامه پیدا میکرد، کم میآوردند. یک خلبان اف ۱۵ آمریکایی در مصاحبهای گفته است که ۲۰ دقیقه پس از پرواز و درگیری، متوجه شد که موشک ندارد و میخواست فرود بیاید، اما به او اجازه ندادند و گفتند باید تا آخرین قطره سوختی که دارد پرواز کند.
وی در پایان اشاره کرد: آنها از طریق عملیات شناختی تلاش میکنند تصویری غلط از واقعیت بسازند. همانطور که غربیها صریحاً گفتهاند، مهم نیست که واقعیت چیست؛ آن تصویری که از واقعیت ساخته میشود، اهمیت دارد.
سردار حاجیزاده در پاسخ به تلاشهای دشمن برای انعکاس معکوس پیروزیها گفت: با این پیروزیهای بزرگ، آنها تلاش میکنند تصویری معکوس از وضعیت به نمایش بگذارند که ایران ضعیف شده است. اما ایران کجا ضعیف شده است؟ ما امروز قدرت داریم و این قدرت را هیچ کس نمیتواند انکار کند. در عملیاتهای اخیر، به جای ۱۵۰ پهپاد، ما به راحتی میتوانستیم ۵۰۰ یا هزار فروند پهپاد پرتاب کنیم. این توانایی امروز جمهوری اسلامی است. در مورد موشکها هم باید بگویم که محدودیتهایی وجود داشت و حتی برای تعداد موشکها چانهزنی میکردیم.
فرمانده هوا فضای سپاه خاطرنشان کرد: در عملیات وعده صادق، ۲۰۰ موشک شلیک شد، اما مسئولین میپرسیدند که چه خبر است از «لحاظ تعداد» و چه شده است، به خاطر همین فکر کنید اگر در آینده این تعداد را به ۵۰۰ یا هزار فروند افزایش دهیم، دشمن چه غلطی میخواهد کند؟
سردار حاجیزاده در بخش دیگری از سخنانش در مورد سامانههای موشکی پدافند ضد بالستیک گفت: در حوادث اخیر، ما آسیبهایی از ناحیه پدافند ضد بالستیک داشتیم. این یک کاستی است که در کشور وجود دارد. در حوزه پدافند ضد بالستیک، در هر جلسهای که برگزار میشود، سردار سلامی، سردار باقری و من پیگیر این موضوع هستیم. پروژهای که تقریباً از سه سال پیش شروع شده، انشاءالله سال آینده اولین محصولات آن بیرون خواهد آمد. هدف ما این است که تهران و برخی از شهرهای بزرگ را به سامانههای دفاع ضد بالستیک مجهز کنیم.
وی افزود: ما در حال حاضر دفاع در مقابل پهپادها، هواپیماها و موشکهای کروز داریم که روز به روز در حال توسعه است، اما در بخش ضد بالستیک تا امروز سامانهای نداشتیم. خوشبختانه در این زمینه تمرکز کردهایم و انشاءالله به دعای ملت شریف ایران، به زودی به این هدف خواهیم رسید و قادر خواهیم بود دفاع خود را در این بخش تکمیل کنیم.