یارانه مرحله ۱۶۸ به مبلغ ۱۵ هزار و ۲۱۶ میلیارد تومان بر اساس دهکبندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به ازای ۵۰،۷۲۵،۳۵۸ نفر در دهکهای چهارم تا نهم توسط ٢٨ بانک عامل سراسر کشور واریز و از ساعت ۲۴ روز سهشنبه ٣٠ بهمن ماه قابل برداشت است.
واریز یارانه نقدی بهمن ۱۴۰۳ طبق جدول زمانبندی واریز یارانهها انجام میشود که بر این اساس دهکهای اول تا سوم یارانه خود را در روز ۲۵ بهمن دریافت کردند و یارانه سایر دهکها نیز امشب سهشنبه ۳۰ بهمن واریز خواهد شد.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر است. بر این اساس خانوارهای دو نفره مبلغ ۶۰۰ هزار تومان، خانوارهای سه نفره مبلغ ۹۰۰ هزار تومان، خانوارهای چهار نفره مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یارانه دریافت خواهند کرد.
مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه ۱۴۰۴ دولت را مکلف کرده که نسبت به حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم اقدام کرده و مبلغ یارانه این دهکها را به سه دهک اول جامعه اختصاص دهد. این قانون در سال آینده اجرا خواهد شد، بنابراین در ماه بهمن تغییری در فهرست یارانهبگیران ایجاد نشده و افرادی که در ماههای گذشته یارانه دریافت کردند در این ماه نیز از مبلغ یارانه بهرهمند خواهند شد.
احد رستمی در جلسه هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون در سنندج اظهار کرد: طبق قانون سالانه باید ۲ بار دهک بندی جدید انجام شود و تلاش می کنیم به این تکلیف عمل کنیم.
وی ضمن تاکید بر پیگیری آمار مربوط به کودکان سوءتغذیه در کردستان، افزود: در بحث یارانه های نقدی، به هیچ عنوان از دهک یک تا هفت، حذفی نداریم.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ممکن است به دلیل تغییرات در آمار خانوارها اتفاق بیفتد که یک ماه یارانه پرداخت نشود اما ماه بعد حتما جبران می شود.
رستمی تاکید کرد: در صورتیکه یارانه خانواری به طور پایدار قطع شده، حتما پیگیری کرده و مشکل را رفع می کنیم.
وی ادامه داد: اسناد دسترسی به اطلاعات خانوارها را در اختیار اداره کل تعاون در کردستان قرار خواهیم داد تا مشکلات مربوط به یارانه در استان برطرف شود، ضمن اینکه خود ما آماده ایم این مشکلات را برطرف کنیم.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به برنامه ریزی برای بازطراحی طرح کالابرگ اشاره کرد و گفت: توزیع کالا از طریق کالابرگ الکترونیکی در برخی فروشگاه ها ممکن است بازبینی شود.
روشهای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار
برای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست خانوار، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
اپلیکیشن یا سایت پیشخوان ۲۴
تلفن گویا (۰۲۱۶۳۶۹)
مراجعه حضوری به بانک
استعلام وضعیت یارانه ازطریق سامانه حمایت
استعلام یارانه از طریق کد دستوری
سادهترین روش استعلام یارانه، استفاده از کد دستوری #کدملی*۴۳۸۵۷۴* است. با شمارهگیری این کد از طریق موبایل، میتوانید از وضعیت یارانه خود مطلع شوید. توجه داشته باشید که این روش ممکن است گاهی با اختلال مواجه شود. علاوه بر این، کدهای دستوری زیر نیز قابلاستفاده هستند:
کد دستوری کاربرد
# ۱۴۶۳*۵۰۰* کد استعلام یارانه معیشتی برای واریز
#کدملی*۴۳۸۵۷*۴* کد استعلام مشمولیت یارانه
# ۶۳۶۹* کد اعتراض به وضعیت مشمولیت یارانه
استعلام یارانه از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس ) امکان بررسی وضعیت یارانه را فراهم کرده است. مراحل استعلام به شرح زیر است:
ورود به سایت با شماره تلفن همراه و کد ملی
دریافت رمز یکبارمصرف
مشاهده وضعیت یارانه پس از ورود به سامانه
آغاز اجرای طرح تشدید نظارت و پایش کالاهای اساسی در ماه رمضان و نوروز
تهران- ایرنا- طرح تشدید نظارت و پایش کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی به مناسبت ماه رمضان و ایام نوروز کلید خورد.
به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی این وزارتخانه در حاشیه نشست هماهنگی طرح تشدید نظارت بر کالاهای اساسی محصولات کشاورزی گفت: این طرح از ۲۹ بهمن با هدف جلوگیری از التهاب قیمتها در بازار و جلوگیری از اقدام دلالان و سوداگران آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در سراسر کشور ادامه خواهد یافت.
محمد باقری شربیانی افزود: محصولات برنج، سیبزمینی، حبوبات، مواد پروتیینی و خرما در ایام ماه مبارک رمضان و نظارت بر اقلام مصرفی در نوروز مانند میوه شب عید در اولویت نظارت و بازرسی در قالب این طرح در کشور قرار دارد.
وی تاکید کرد: این طرح با مشارکت نیروها و امکانات تمام ارگانهای نظارتی کشور همچون وزارت صمت، اصناف و بسیج اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده و همچنین ارگانهای انتظامی و امنیتی اجرا میشود.
معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی تصریح کرد: با متخلفان و محتکران محصولات کشاورزی به طور قاطع براساس قوانین تعزیرات حکومتی برخورد میشود و مردم اثرات این نظارتها را در روزهای آینده خواهند دید.
وی گفت: براساس تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در رصد و پایش انبارهای محصولات کشاورزی، محمولههایی که مشمول این تبصره قانونی میشوند، برابر ضوابط و قوانین برخورد میشود.
باقری شربیانی با اشاره به این که براساس شرایط و مقتضیات بازار، نظارت و بازرسی کالاهای اساسی در این طرح اولویتبندی شده است، اذعان داشت: در وهله نخست به بازرسان سراسر کشور ابلاغ کردهایم تمام انبارها، شالیکوبیها و کارخانجات فرآوری برنجهای تولید داخل و محمولههای وارداتی با نرخ مصوب سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده را رصد و پایش کنند و مطمئن شوند این محصولات با قیمت مصوب به دست مردم میرسد.
وی افزود: رصد و پایش سیبزمینی نیز در اولویت بعدی قرار دارد و پیشبینی میکنیم با ورود و عرضه سیبزمینیهای برداشت شده از بندرعباس و جیرفت در روزهای آینده، التهاب قیمتی در بازار این محصول مرتفع شود.
معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی علت اصلی افزایش قیمت سیبزمینی را احتکار و سوداگری دانست و گفت: بخشی از افزایش قیمتها به بحث روانی در بازار، تحریمهای ظالمانه و خرید مازاد خانوارها نیز برمیگردد.
وی افزود: کالاهای کشاورزی به اندازه مکفی در کشور تامین شده است و مردم میتوانند با رفتار هوشمندانه و خرید به اندازه نیاز خانوار به کاهش التهاب بازار و جلوگیری از افزایش قیمتها کمک کنند.
باقری شربیانی تصریح کرد: بازار براساس عرضه و تقاضا حرکت میکند و اگر خرید مازاد انجام شود، سوداگران برای کسب سود بیشتر دست به احتکار میزنند.
وی درباره اقدامات این حوزه طی سال جاری نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۶۸ نوبت بازرسی در حوزههایی همچون حبوبات، مواد پروتیینی و آرد توسط بازرسان در سراسر کشور صورت گرفته که منجر به تشکیل ۲۴ هزار و ۳۲۶ پرونده به ارزش ۵۳۰ میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان شده است.
این مسوول اظهار داشت: پرونده متخلفان را به مراجع قانونی ارجاع دادهایم.