به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مرتضی سقائیاننژاد شهردار سابق قم در ۱۵ بهمنماه سال جاری به سن ۷۴ سالگی، یعنی سن بازنشستگی بر اساس قانون رسید.
پس از این موضوع شورای شهر قم در جلسه علنی ۹ نفره روز دوشنبه ۲۹ بهمنماه با ۷ رای به عدم احراز صلاحیت سقائیاننژاد رای مثبت داد.
براساس پیگیریهای خبرنگار دانشجو پس از این مصوبه؛ تعدادی از اعضای شورای شهر قم که موافق حضور سقائیاننژاد در منسب شهرداری قم هستند از صبح امروز رفت و آمدهایی به وزارت کشور داشتهاند.
مصوبه شورای شهر قم در کمیته تطبیق فرمانداری قم بررسی میشود
پیگیریهای خبرنگار دانشجو نشان میهد وزارت کشور ظهر امروز نامهای طی نامهای نظر خود را درخصوص قانونی بودن یا نبودن حضور سقائیاننژاد در سمت شهرداری قم اعلام کرده است.
در این نامه ذکر گردیده که ادامه حضور سقائیان نژاد در شهرداری قم منوط به تصمیم کمیته تطبیقی است که متولی آن فرمانداری قم بوده و در آنجا باید درخصوص مصوبه شورا تصمیمگیری شود.
موضوع ابقا یا عزل سقائیاننژاد موضوعی تازه برای مردم قم به شمار نمیرود؛ شورای ششم از ۳ سال پیش تصمیم گرفته شهردار قم را به دلیل ناکارآمدی، تابعیت فرزندان سقائیاننژاد در خارج از کشور و... برکنار کند.
مصطفی ملایی عضو هیئت رئیسه شورای شهر قم روز گذشته در جلسه علنی که برگزار شد اظهار کرد: از آقای سقائیاننژاد تقاضا داریم به خاطر خون شهدا هم که شده با عزت و احترام خود این پست را ترک کنند.
وی افزود: اکثریت اعضای شورا به عنوان نهاد نظارتی بر عملکرد شهردار، موافق حضور وی در این منسب نیست. عمر مفیدی دوره مدیریتی یک شخص در یک پست ۴ سال بوده و آقای سقائیاننژاد درحال حاضر ۱۰ سال است که در این پست فعالیت میکنند.
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با یکی از رسانهها اظهار کرد: از جمله مدیرانی که مطابق ماده ۴ قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، به دلیل تابعیت مضاعف فرزندانش نمیتواند در پست فعلی ادامه فعالیت دهد، شهردار قم است.
وی افزود: شورای شهر قم طی نامهای به وزیر کشور، ضمن اشاره به دلایلی، اعلام کرده است که شهردار قم با اکثریت آرا شرایط لازم برای ادامه پست شهرداری را به دست نیاورده است.
رسایی اعلام کرد: اگر شهردار قم، همه آن شرایط را هم داشت، باز به دلیل تابعیت فرزندش (که در نامه شورای شهر قم به آن اشاره نشده) باید از این پست کنار گذاشته شود و ادامه فعالیت ایشان کأن لمیکن و غیرقانونی است و اصرار بر ادامه کار، مطابق ماده ۱ این قانون، منجر به محرومیت از حقوق اجتماعی درجه ۵ خواهد شد.
جلسه انتصاب سرپرست شهرداری قم چهارشنبه برگزار میشود
محمود مسگری سخنگوی شورای شهر قم امشب در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: باتوجه به اینکه قم درحال حاضر شهرداری ندارد این موضوع باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود.
وی افزود: هیئت رئیسه شورا تصمیم گرفته برای فردا جلسهای فوق العاده با موضوع انتصاب سرپرست برای شهرداری قم برگزار کند که از همه اعضا تقاضا داریم در این جلسه شرکت کنند.
مسگری با بیان اینکه تلاش خواهیم کرد سرپرستی کارآمد برای شهرداری قم منصوب کنیم، گفت: انتخاب شهردار از وظایف اصلی شوراست و ما هم براساس رسالت خود باید به آن عمل کنیم.
سخنگوی شورای شهر قم اظهار کرد: بعد از گذشت ۴۶ سال از نظام جمهوری اسلامی به ویژه دولت سیزدهم قطعا مدیران جوان و کارآمدی پرورش یافته شدهاند که توانایی مدیریت شهری قم را دارند.
وی ادامه داد: طبق قانون برای مدت زمان حداقل یک ماه سرپرستی را برای شهرداری قم انتخاب خواهیم کرد و در این مدت تلاش میکنیم با نظرات کارشناسی شهردار کارآمدی را برای کلانشهر قم منصوب کنیم.
حضور سقائیاننژاد در شهرداری قم قانونی است
محسن محرری عضو شورای شهر قم و از موافقان حضور سقائیاننژاد در شهرداری قم در گفتوگویی درباره وضعیت شهردار قم اظهار کرد: این مسئله از قبل مطرح نشده بود، اما به دلیل اصرار رئیس شورا و اولویت پیدا کردن آن نسبت به بودجه، مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به مستندات دورههای قبلی افزود: تمام مستندات بررسی شده است و هیچگونه اخلال یا تغییری در روند انتصاب ایشان نسبت به زمان انتخاب وجود ندارد.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: مسئله اشتغال یا بازنشستگی شهردار قم منطبق بر آئیننامههای استخدامی بوده است و براساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه صنعتی اصفهان، تاریخ بازنشستگی وی سه سال متوالی به تعویق افتاده است.