شناسهٔ خبر: 71444533 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

وزارت بهداشت: برای افزایش ظرفیت پزشکی بودجه‌ای تخصیص داده نشده است

معاونت آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد در صورت عدم تأمین بودجه مناسب، دانشگاه‌ها به هیچ وجه امکان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو را نخواهند داشت و کیفیت آموزش پزشکی به شدت آسیب خواهد دید.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه، روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، بیانیه‌ای در پاسخ به یکی از برنامه‌های صدا و سیما منتشر کرده است. متن بیانیه به شرح زیر است:

در روزهای اخیر یکی از کارشناسان صدا و سیما مدعی شد که معاون آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرده است سال آینده پذیرش دانشجوی پزشکی متوقف خواهد شد. این در حالی است که این برداشت ناقص و نادرست بوده و تنها بخشی از سخنان معاونت آموزشی مورد اشاره قرار گرفته است؛ درست مانند برداشت گزینشی از آیه شریفه سوره نساء که تنها “لا تقربوا الصلاه” ذکر شود.

اصل اظهارات معاونت آموزشی تأکید دارد که در صورت عدم تصویب بودجه ترمیم فشار فوق العاده به دانشگاه ها، امکان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در سال آینده وجود نخواهد داشت. این موضوع ناشی از کمبود شدید منابع مالی و زیرساخت‌های آموزشی است.

در همین راستا، علی‌رغم دو برابر شدن ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی در سال گذشته، هیچ بودجه‌ای تخصیص داده نشده است و کلاس‌های آموزشی در شرایط نامناسب برگزار می‌شود. بر این اساس، معاونت آموزشی درخواست تخصیص ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه‌ها را مطرح کرده است. در صورت عدم تأمین این بودجه، دانشگاه‌ها به هیچ وجه امکان افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو را نخواهند داشت و کیفیت آموزش پزشکی به شدت آسیب خواهد دید.

افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی؛ نیازمند تأمین زیرساخت‌های لازم

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر این باور است که افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی، ارتباط مستقیمی با آینده سلامت مردم دارد. حفظ کیفیت آموزش پزشکی و سلامت عمومی، خط قرمز این وزارتخانه است و به همین دلیل، نمی‌توان بدون تأمین زیرساخت‌های لازم، صرفاً به افزایش کمی ظرفیت اقدام کرد؛ چراکه افزایش کمی بدون ارتقای کیفی، سلامت مردم را به خطر خواهد انداخت.

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شد که سالانه ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش دانشجویان رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی اضافه شود. در نتیجه، طی سه سال گذشته، ظرفیت این رشته‌ها ۷۶ درصد افزایش یافته است. این موضوع با اطلاع ریاست محترم جمهوری و وزیر محترم بهداشت در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و تصمیم بر آن شد که از سال آینده، باقی‌مانده ظرفیت در نظر گرفته‌شده نیز جذب شده و اجرای این طرح به مدت سه سال متوقف شود.

پاسخ به برخی فضاسازی‌های نادرست

وزارت بهداشت اجازه نخواهد داد که برخی افراد با سوءاستفاده از تریبون‌های رسمی، از جمله صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دغدغه‌های علمی و تخصصی پیرامون حفظ کیفیت آموزش پزشکی را با عباراتی چون “انحصارگرایی پزشکان” یا “تضاد منافع” زیر سؤال ببرند. حفظ استانداردهای آموزشی پزشکی، امروز یک افتخار ملی و بین‌المللی برای کشور محسوب می‌شود؛ تا جایی که فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، نظام آموزشی پزشکی ایران را تأیید کرده است و کشور ما توانایی ارزیابی و اعتباربخشی به دانشکده‌های پزشکی منطقه را دارد.

بدیهی است که وزارت بهداشت، به‌عنوان متولی سلامت مردم، از هرگونه اقدام شتاب‌زده و غیرکارشناسی که آینده آموزش پزشکی و سلامت جامعه را تهدید کند، جلوگیری خواهد کرد. این وزارتخانه تاکنون به تمامی وظایف قانونی خود در اجرای طرح افزایش ظرفیت پزشکی عمل کرده است؛ اما تاکنون بودجه لازم به‌طور کامل تأمین نشده است. اجرای این طرح نیازمند ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار است و در صورت عدم تأمین آن، دانشجویان و اساتید با مشکلاتی نظیر ازدحام در کلاس‌ها، خوابگاه‌ها، بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها مواجه خواهند شد و امکان کسب مهارت‌های لازم را نخواهند داشت. در چنین شرایطی، وزارت بهداشت نیز قادر به تأمین اساتید و توسعه فضاهای آموزشی نخواهد بود.

حمایت صدا و سیما از حفظ کیفیت آموزش پزشکی

از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انتظار می‌رود که همچون گذشته، پاسدار منافع ملی کشور، از جمله حفظ کیفیت آموزش پزشکی باشد. همان‌طور که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پزشکان و اساتید ارجمند نقشی بی‌بدیل در ارتقای نظام سلامت کشور ایفا کرده‌اند، امروز نیز حفظ استانداردهای آموزشی پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است.

ایران نه‌تنها از وابستگی به پزشکان خارجی بی‌نیاز شده، بلکه در بسیاری از حوزه‌های پزشکی جایگاه برجسته‌ای در سطح جهانی کسب کرده است. بنابراین، نباید با تصمیمات نادرست و عدم تأمین زیرساخت‌های لازم، این سرمایه ارزشمند را به خطر انداخت. بدیهی است که در صورت همکاری صدا و سیما در زمینه تأمین و تخصیص بودجه افزایش ظرفیت پزشکی، وزارت بهداشت قادر خواهد بود که این طرح را به درستی اجرا کند